Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Student - co platit přítelkyni

Od: pane* odpovědí: 23 změna:

Pěkný den, zajímalo by mne, když mi je 16 let, jestli je "samozřejmostí" platit přítelkyni antikoncepci,(je přibližně stejně stará). Nejsem výdělečně činný, takže tu vzniká problém. S přítelkyní se kterou jsem už delší dobu, jsme se rozhodli vést plný sexuální život (zní to zvláštně :) ) ..Ona říká, že by jí to měla platit mamka, ale já se cítím, že bych snad měl také nějak přispět. Ale tahat své rodiče do toho nechci, když už mi přispívají na tolik věcí. Abych pravdu řekl, z těch pár stovek měsíčně (na osobní potřebu) mám sám problém vyjít a ještě tohle do toho. Na HA jsme se domluvili oba, jenže až poté mi došlo, že by nebylo od věci, také nějak pomoci. I když přítelkyně nechce a ani nenaznačovala, že by chtěla snad nějaké peníze. Myslím si že pro její rodiče na druhou stranu 500-600kč/3měsíce nemůže být nějak neřešitelná částka.

Já jsem tak nějak rád, že OBČAS můžu přítelkyni pozvat do kina, i když někdy "musíme" jít na půl...protože nejsem tiskárna na peníze...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Tak to je zodpovědný přístup...*palec* Ovšem být tebou se nepouštím do HA a pořídím si prezervativy. Vyjde to levněji a může ti je koupit i přítelkyně. Proč do sebe zbytečně cpát chemii?! S HA bude chráněná pouze ona, ale co ty? Pohlavně přenosné choroby stojí za dveřmi. ;)

amadeus*

To slyším prvně, že kondomy vyjdou levněji. Pokud souložíte maximálně obden a kupujete ty nejlevnější gumy na trhu, tak možná, ale jen těsně.

S HA přeci nebude proti pohlavním chorobám chráněna ani ona, ne?

Pán má z pohledu ženy určitě dobrý nápad, ale já být jím, tak nepřispívám. Slečna má určitě zodpovědné rodiče, kteří jí to rádi zaplatí, ale pokud vás do toho svědomí tlačí, pár stovek měsíčně snad nevytrhne ani studenta.

hodnocení

2x

Dobrý den, tento problém se tu řešil o den dříve, než jsi vložil svou otázku. Je to dotaz: "Měl by platit partner dívce antikoncepci? a je to v této rubrice. Je tam hodně různých odpovědí.

Jen připomínka: nechci být považována za kyselou závistivou babu, ale - nezdá se Ti, že v 16 letech je na sexuální život ještě dost času? Minimálně 4 - 5 let. Rychle vzplaneš, rychle zhasneš. A ve 20 budeš unavený životem, všechno budeš znát, všechno vědět, nic Tě nepřekvapí, na nic se nebudeš těšit. Já jsem v 16 letech běhala po lukách a dělala si obrovský herbář. Ráda na to vzpomínám. Sex přišel až o několik let později, přesto nemám pocit, že bych něco zmeškala. Tak rozum do hrsti a přeji Ti co nejlepší rozhodnutí.*placni* Jaga.

lidus*

Přesně totéž jsem chtěla psát.

amadeus*

Neříkám, že závistivá a kyselá, ale z minulého století určitě. Sex jedna z nejlepších kratochvil v životě člověka. Začneš-li později, znamená to akorát to, že si ho budeš užívat kratší dobu.

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Vše záleží na domluvě. Pokud jí to chce platit matka, ať jí to platí a za ušetřené penízky jděte třeba do toho kina. Pokud jí chceš přispět, přispěj jí. Ale hlavní je, že se oba chováte zodpovědně *palec*

Jinak další názory jsou zde: poradte.cz/...

eulalie*
hodnocení

1x

Podobný problém tu byl nedávno řešen. A co takhle kondom? To by vám nestačilo? Samozřejmostí není, že by kluci platili svým dívkám antikoncepci. Asi tak - bylo by to gentlemantské, ale co pak, když se s dívkou rozejdete? Anebo kde máte jistotu, že dívka bude udržovat poměr jen s vámi? Navíc já osobně jsem toho náhledu, že antikoncepce u dívky v tak mladém věku, kdy ještě nemá vyzrálý svůj reprodukční cyklus, stojí za problémy s otěhotněním v pozdějších letech. Jsem matka syna a musím říci, že já bych mu tedy na antikoncepci jeho dívky nepřispívala. Ano, hormonální antikoncepce má téměř 100 % spolehlivosti, lépe řečeno 99 %, ale v 1 % může taky selhat. Nejste-li ani jeden výdělečně činní, a přesto chcete žít život se vším všudy, tedy ten sexuální život, musíte počítat s všemi možnými následky, což znamená - nejen si užívat, ale pak taky se umět poprat s tím, kdyby náhodou nějaké miminko bylo na cestě.

pane*
hodnocení

dejme tomu, že jsme se už rozhodli..:) a vše prokonzultovali :)

pane*
hodnocení

Jak jsem již řekl, já bych rád připěl, ale hold se mi nedostává prostředků :)

dzordz*

Ty přispět nemůžeš, ona přispět nechce, není co řešit? :)

hodnocení

0x

No, a já se odvážím to říci naplno. Nejsi Ty náhodou ta osoba, o které byla řeč v otázce "má přítel platit antikoncepci"? Najdi si ji, a uvidíš, co jsme odpovídali. Ale to jsme nevěděli, že Ti je 16let. Takže Ty chceš už žít sexuelní život naplno, ale kondom, který by určitě nebyl tak nákladný, nechceš a finance na antikoncepci nemáš, a soudíš, že pro rodiče kamarádky, by nějakých šest stovek neměl být problém. A co když je? Své rodiče do toho tahat nechceš, neboť Ti už přispívají na jiné Tvé potřeby, a jak jsi došel k názoru, že rodiče té dívky, nedělají to samé? Takže asi takto, pokud si chceš užívat sexu bez následků, tak určitě budeš vědět jak na to i jinak, aniž bys do toho zatahoval svou kamarádku. A když budete chtít být spolu, tak použij kondom. To je první rada. Ta druhá jest, že to oba řeknete rodičům narovinu, a ti posoudí, zdali se budou na vašem sexuelním životě podílet finančně. V tomto případě totiž opravdu nevidím důvod, proč by měli Tvé milostné touhy financovat pouze rodiče dívky.

krkovicka*
Suzy *stop* neznáme se!Shoda okolností nebo od tazatele proti utok! ;) otázku měl by platit partner dívce antikoncepci?jsem zakládala já.

Ahoj Krkovičko. To já věděla, žes to byla Ty, ale tak mne napadlo, jestli to shodou okolností není on, ten přítel té mladé dívky, o kterém jsi mluvila Ty. Fakt to bylo hodně moc podobné. Toho jsme si všimli všichni. Ale jak je vidět, dnes to bude skutečně asi nový problém dnešních mladých lidí a potažmo i jejich rodičů. Tak ahojky, Suzy. :)

pane*
hodnocení

Ne, nejsem jedna a tatáž osoba..nevšiml jsem si, že je tu už podobná rubrika, jinak bych samozřejmě nezakládal novou :)

Jinak, jsme oba rozumní a nedokážu si představit, ba ani nejspíše ona, že by jsme další 4roky "běhali po lukách a dělali si herbář" nic ve zlém ;)..Děkuji za rady :)

pane*
hodnocení

A jak jsem přišel na to, že její rodiče jí nepřispívají na jiné věci..Těžko říci, ale myslel jsem ohledně našeho vztahu, že do toho vkládám ze 100% alespoň 80% financí já, potažmo moji rodiče...:) Nevím, kolik dostává ona na svoje potřeby, ale mám pocit, že určitě vše neinvestuje do našeho vztahu, ktežto já téměř ano :)

gara2
hodnocení

0x

Kdyz je nekdo natolik dospely a vyzraly, ze chce vest "pohlavni zivot", tak musi byt mimo jine pripraven take platit za antikoncepci a nest si pripadne nasledky tohoto sveho "pohlavniho zivota". A kdyz nekdo neni schopny nasetrit ani 500-600 Kc/3 mesice, tak jak si pak chce poradit napr. s neplanovanym otehotnenim, lecenim pohlavne prenosnych chorob atd atd ;)

vandad
hodnocení

0x

Já být vámi tak ještě HA promyslím. Já ji začla brát před dvěma lety a nyní se už půl roku pokoušíme o miminko. Za ten rok a půl musela tedy HA udělat na mém těle pěknou paseku a vím, že už ji nikdy brát nebudu.. Nebudu si dobrovolně ničit tělo...

Mohla bych se zeptat, co to je ta HA? Děkuji Suzy.

vandad

HA - Hormonální Antikoncepce

rock1*

HA - hormonální antikoncepce

doplněno 29.08.11 16:23:

pozdě, přehlédla jsem že už odpověď zazněla. Halt začátečník *smich*

pane*
hodnocení

Suzy, omlouvám se, ale zase tolika informovaný nejsem, to by byla spíše otázka na mou přítelkyni, ale pokad to hraje roly, můžu to samozřejmě vyzjistit.

pane*
hodnocení

Aha :D Já myslel, že chcete vědět nějaký určitý druh HA :)

martinaa*
hodnocení

0x

J jasme opet pro variantu pul na pul... ze to muze platit jeji mama, je pekne, ale tim padem je zase vytizena pouze jedna polovina - a to jak stran financi, tak i po strance zdravotni (protoze mati bude platit, pritelkyne si bude HA nicit zdravi a ty si budes jen a pouze uzivat). Chapu, ze pro pracujiciho cloveka neni 500,- za mesic nejak zavratna castka (ovsem znam dost takovych, co na to nemaji), ovsem soulozit chcete VY DVA a nikdo jiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]