Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl by platit partner dívce antikoncepci?

Od: krkovicka* odpovědí: 34 změna:
Nedávno jsem se stímto setkala.Můj názor že ano,měl by přispět.Když už žena je dospělá,vemto čert,ale pokuď začíná sexualní život,mám za to,že by měl.Podílejí se na sexu oba a zodpovídají taktéž.Slyšela jsem že je to záležitost dívky,jak si zařídí neotěhotnění.Má tedy dívka si sama koupit antikoncepci,nebo by se na ní měl podílet i partner?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když Vás vezme chlapec na večeři, platíte mu svoji útratu? Nebo do kina - platíte mu svůj lístek? Asi těžko, leda že nejste milenci, ale pouze kamarádi. Tak tohle bych nechala zase na slečně. Bylo by mi trapné mávat krabičkou s prášky a škemrat: Hele, dala jsem za to 6 stovek, 3 mi zaplať. Myslím si, že muži platí jiné věci, jak jsem už psala, tohle bych na něj vážně neházela. Jaga.

Pokud na to slečna nemá, ať se za něho provdá a bude se to platit ze společné kasy.*smich* Za svobodna žebrat u partnera o příspěvek na antikoncepci - no fuj! Každý může mít jiný názor, ale já bych se tedy styděla a to moc!*hi*

claire*

Já mám za to, že u dlouholetého vztahu by se měli na placení večeří, kina i antikoncepce podílet oba. Přece nejde, aby pořád platil on. Neřeknu u mladého, rozvíjejícího se vztahu, nebo když jde jen o útratu za pití, ale asi by mi vadilo nechat ho za sebe pořád všechno platit. Ačkoliv to jde vyřešit i tak, že on platí kulturu, já platím prášky... Také ale záleží na finanční situaci obou - verze páru student-student nebo pracující-student je v penězích znát.

krkovicka*
hodnocení

Ano.to jistě chápu.Ale holka který je 15let,není vydělečně činá,tak ani ty večeře neproběhnou.Když je klukovi víc let,tak proč ne?Mam já jako rodič platit za to aby si mladí "vrzli" když má kluka který vydělává a nechce gumu?Tak jak píše cocinmiša.Na půl.Dnes už ani pojíštovna neproplácí tě 500 co měla žena na antikoncepci.
doplněno 27.08.11 16:17: U nejmenované dívky se takhle sekl 19ti letý kluk,že je to pouze její zaležitost tak jako menstruační vložky,ale gumu nechce.
hankauk*

Vezměme to čistě početně... dejme tomu, že se budou vídat 4 dny v týdnu a spotřebují 7 kondomů. Kondom může stát 9 korun - a to bude standard. 7*9=63 * 4 týdny = 252Kč/měsíc. Antikoncepce bude stát 600Kč na 3 měsíce, takže se lehce dostaneme k číslu 200Kč/měsíc. Tzn. on 252, ona 200.

Nikdo slečnu nenutí brát antikoncepci. Matka by měla být tím prvním člověkem, který dceři vysvětlí, že se sexem není kam spěchat. Čím dřív začne, tím vyšší pravděpodobnost rakoviny děložního čípku. Sex jí nikam neuteče. A pokud chlapec nechce čekat a chce si vrznout, tak je to, s prominutím, pitomec. Jemu by mělo přece taky záležet na tom, aby holka nepřišla do jiného stavu a aby se předešlo přenosu kapavky, chlamydií apod. Jestli mu to nedocvakává, tak bych mu řekla "sbohem". Pro mě kluk, který nerespektuje mé postoje či rozhodnutí a de facto sám sebe, není dostatečně vyzrálý a zodpovědný. Sex v brzkém věku je hlavně o zodpovědnosti!*stop*

cocinkamichalka*

Babojago, a zrovna tak to u nás funguje. Přinesu účet z lékárny a přítel bez keců půlku proplatí. Máme to tak zavedeno už 7 let a nestydím se za to. Prostě je to automatické. Ano, mělo by to být především starostí ženy, ale když se můj přítel chce o tuto starost podělit, tak proč ne?

hankauk*

Na druhou stranu... zase jste spolu dost dlouho, nepoužíváte kondomy, které přítel neplatí, takže tady je to OK. *palec*Vždy záleží na domluvě partnerů.

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

My to máme napůl. Nechce šprcky, tak platí :)

doplněno 27.08.11 16:17:

Ještě doplním pro případné moralisty: Spíme spolu bez kondomu, ale jsme spolu už 7 let a jsme oba vyšetřeni (opakovaně) na pohlavně přenosné choroby, vč. HIV.

27.08.11 16:06

*smich**palec*

claire*

Darujete krev, Míšo?

cocinkamichalka*

Nene, Claire, chodíme na testy na hygienickou stanici :) Pokud to člověk nechce anonymně (já se nestydím za to, že se chci otestovat, a tak jim ráda řeknu jméno), je to zadarmo.

fibo

Při vší úctě, proč tam chodíte když nejste oba promiskuitní?

cocinkamichalka*

Měla jsem k tomu velmi osobní důvody, které nijak nesouvisí s mou nebo přítelovou promiskuitou.

A také třeba proto, že takové chlamydie se dají chytit stejně jako chřipka. Včera jsem byla u doktora a řekl mi, že když chlamydie nemám, jsem vlastně jedna z mála, je toho teď hrozně moc... Nemluvě o žloutence atd. Na té hygieně vyšetří všechno.

hodnocení

3x

Krkovičko, to je otázka do "pranice". Já už jsem ve věku, kdy mi takováto situace nehrozí, ale vzpomínám na mladá léta. A je tedy fakt, že jsme to tenkrát neměly, my holky, tak složité. Ale přesto! Pokud tedy mluvíš, o nějaké mladé dívce, která zrovna začíná sexuelní, a i milenecký život, s prvním partnerem, tak si představ situaci, a to vidíme zrovna tady, na téhle poradně v jednom kuse, že se ti dva pohádají v průběhu měsíce, kdy se dívčin partner podílel finančně na její antikoncepci. Příklad, ona už ho nemiluje, neboť se jí v sobotu, na diskotéce, zalíbil někdo jiný. Co teď? To aby čekala, až jí vyprší lhůta trvání antikoncepce s tím prvním, aby jí pak zaplatil tu další, ten druhý. Protože to by také mohla obdržet pár facek, neboť by se prvnímu zainteresovanému, vůbec nelíbilo, že si za jeho penízky, užívá bezstarostného sexu někdo druhý. Anebo by musela zaplacenou částku vrátit, a vymáhat ji na tom druhém. To by mohl být docela zajímavý frmol. Vím, trochu jsem to zamotala, ale i tohle by se klidně mohlo stát. Já si myslím, že by si svobodná dívka měla tohle hradit raději sama, a nebýt v tomto intimním směru, nikomu zavázána. Zasahovalo by to do její svobody. Toť můj názor. Pokud jde o partnery, kteří spolu žijí už několik let, myslím, že ti to mají asi vyřešené, jak jsem si přečetla shora. Nepřikláním se k názoru, že by si to v každém případě měla hradit dívka, záleží samozřejmě na individuálním přístupu k této situaci. Ale aby mi někdo přišel vyčítat, že mi zaplatil půlku antikoncepce a já s ním už nechci mít nic společného, protože mám momentálně ráda jiného, no to bych mu raději ty tři stovky, nebo kolik, hodila z okna na hlavu. Docela dobrý námět na povídku. Ahojky Suzy. ;)

hankauk*
hodnocení

2x

Jestliže to záleží na dívce, tak vezmu pár kaček, koupím krabičku kondomů a "nasaď ". Nechceš? Nevadí, nebude sex. *stop*Není to jen o otěhotnění, ale co pohlavně přenosné choroby? Těm pilulka nezabrání!*zed* Když nemá rozum kluk, musí ho mít holka. *klik*

eulalie*
hodnocení

2x

No vzhledem k promiskuitě některých dnešních -náctiletých slečen bych se spíše přikláněla k názoru, ať si tu antikoncepci platí sama. Nebo by to taky pak mohlo vypadat tak, že bude vybírat po stovkách Kč od různých svých ctitelů. Osobně si však myslím, že antikoncepce u tak mladých dívek, kdy ještě nemají vyzrálý svůj reprodukční cyklus, stojí za pozdějšími problémy s otěhotněním, když kdekterá mladá žena podstupuje umělé oplodnění. Lékaři toto samozřejmě nepotvrdí, ona ta antikoncepce je totiž taky hezký business.

lidus*
hodnocení

1x

Krkovičko, chlapi jsou vesměs nezodpovědní parchanti a tak by si dívka měla antikoncepci obstarat sama a tedy i zaplatit. Dnes je naprosto běžné, že jednou platí lístek do kina a večeři holka a jednou zase kluk. Tak snad pokud by dívka přítele požádala o příspěvek na antikoncepci a on by byl při penězích mohl by přispět. Víte, že jako matka dcery jsem o tom nikdy nepřemýšlela a antikoncepci dceři dokud studovala platila? Možná to bylo špatně ale na druhou stranu já byla v klidu.

krkovicka*
hodnocení

A máma platila mě.Jenže měla jsem kámošku které to platil přítel.Samozřejmě,že měl prupovídky,ať si neuživá s jiným...Teď po letech jsem se znovu s tím setkala,tak mě napadlo,že víc hlav,víc ví...Mimochodem,jsem s partnerem 9let a zaplatil mi jen jednu krabku na 3měsíce.

kjanik112*
hodnocení

1x

Chlap musí být velkorysý,zaplacení považovat za samozřejmost. Co s chlapem, který i v lásce má v hlavě kalkulačku "Má dáti. Dal". U mě je to ubožák.

olaf71*
hodnocení

0x

zajímavý dotaz. Já to platil vždycky, protože jsem souložil s dívkami, které ještě nebyly výdělečně činné.

krkovicka*
hodnocení

To je názor muže.Je to krásný mít lolitku,ale na druhou stranu neekonomický.

fibo
hodnocení

0x

Já myslí že je to věc domluvy. Když to vemu kolem a kolem, tak podle přísloví "za vším hledej ženu" bude mít ten chlap výdaje tak nebo tak *smich*

rv*
hodnocení

0x

partneři neprovozují jen sex. Takže když její antikoncepce napůl, tak kino napůl, preservativy napůl, benzín do auta napůl. Snad je vidět, jak je to absurdní. To by mohla být i kosmetika napůl - ona to přece dělá pro něj, aby se mu líbila.

olaf71*

tady bych trochu oponoval. Žena se dělá hezkou,aby se líbila,ale všem ostatním.

hodnocení

0x

:D:D:D

JAk to tu čtu... tak si všeci po první puse společný účet a lentilky platit z něj a oba tam příspívat svým finančním maximem aby se nemohli to a tohleto anebo tamto :D

Většina mě známého okolí to platí slečnám matka..hlavně z vlastního klidu a taky z většího rozumu/zkušeností ...

martinaa*
hodnocení

0x

U nas to tez jde pul napul. Partner nerad sex s kondomem (ja taktez ne), ovsem ochrana je veci dvou lidi, nikoli jen holky, jak se nekteri panove mylne domnivaji a pak jsou velmi prekvapeni.

Tez nevim, proc by mi mela hradit antikoncepci mama... ja chci zit sexualnim zivotem, muj partner take. Proc by tedy meli platit rodice (beru nad 18 let,kdyz uz si clovek zvladne usetrit a privydelat sam)? O mladsi divky je vsak rozumne se postarat, protoze dnes rodi parnactilete jako na bezicim pasu a darmo informovat, co muze zpusobit jeden nechraneny styk. A tehotenstvi je jeste porad ta lepsi varianta.

Sex je nejen o chutich a hormonech, ale take o zodpovednosti. Pokud chce byt zodpovedny jen jeden, vzdy na tom tento trati.

jsmestastni
hodnocení

0x
fakt, ze mi ha nevyhovovala, opomenu.
jsou proste veci, ktery si kazdy z partneru plati sam. prezervativy muzou vyjit mesicne na stejnou castku jako ty pilule a nemyslim si, ze pulku krabic kupovala ona a druhou on.
Jak si vse nastavi od zacatku tak to bude i dal.
K lasce patri i to, aby si jeden druheho vazil. A nejen jeho, ale i krome dalsich veci i jeho/jejich penez.
My nejsme manzele a nejak automaticky ja platim nakupy, on plyn, elektrinu, vodu, telefon.
Kdyz je nemocny, sednu do auta a jedu do lekarny koupit vsechno mozny a nenapadne me rici mu at mi na to da.
Stejne tak jednou plati dovolenou on, podruhe ja, jednou veceri on, podruhe ja, on me boticky, ja jemu jindy taky neco jineho.
Dost se stridame a abych byla uprimna tak by mi prisla hamba, abych si o nejaky penize musela rikat.
Nikdy jsme nebyli ve stadiu, abychom si nejak vycitali, co kdo platil, co kolik stalo.
ale take jsme v takovem stadiu, ze kdyz si jdu pro tehotenske vitaminy tak jemu koupim preventivne vitaminy na prostatu, kdyz on jede pro krmivo pro pejsky vezme krmimo i pro kocky, co ma moje mamka, kterou nevidi kazdy den.
Takhle hospodarime a vyhovuje nam to.

hop®
hodnocení

0x

Předpokládám, že nejde o "partnera" na jednu noc, pak by byla investice do ženské antikoncepce pro kluka trošku nerentabilní. Nebudu ani teoretizovat o promiskuitních partnerech, kde je kondom přecejen trošku bezpečnější. Ale ani pokud jde o trvalejší vztah, není to jednoznačné. Pokud kluk odmítá kondom a jsou oba na stejné finanční rovině, asi by přispět měl. Pokud však jeden z partnerů je výdělečně činný a druhý nikoli, měl by v zájmu spokojeného sexuálního života do antikoncepce investovat ten, kdo vydělává. Pokud vydělávají oba, asi bych tuto záležitost nechal na ženě, případně na rozumné dohodě...

doplněno 28.08.11 00:46:

Jen upozorňuji, že (vzhledem k věkovým rozdílům) bývám ten, kdo tu holku ještě ukecává, aby si na injekci došla, nejen že to platím. Protože riskovat nechci a přes gumu to holt není ono! ;)

krkovicka*
hodnocení

Co Vám vadí na kondomu?Nepřímý kontakt?
martinaa*

Kondom jako takovy tlumi ten tesny kontakt a nekdo ma pocit, ze tam jakoby prekazi. Holt "to" tolik nevzrusuje. Je to jak sahat do vody rukou v gumove rukavici...

olaf71*

dělat to s kondomem je stejné, jako šu... přes kalhotky;)

zuzabast*

nedá mi to, musím také něco napsat. Když se nám narodila malá, museli jsme po dobu 6ti nedělí používat kondom. Manžel koupil krabičku a musím říct, že jsme byli rádi, že tam byly jen tři kusy :)) Není nad kontakt kůže na kůži a ne přes nějaký obal :)

hop®

I ten okamžik nutný pro nasazení může být rušivý...

Rušivý je slabé slovo..

To přirovnání šahat na vodu v gum. rukavici... to sedí.

Osobní zkušenost: Jeden druhého mnohem méně "cítí" ...

zuzabast*
hodnocení

0x

Můj názor je, že ano. Když to tak napíšu, užívají si oba, tak proč by měla jen platit dívka? S tímto souhlasil i můj nynější manžel, když jsme spolu začínali vést sexuální život a jsem za to ráda - už jen z principu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]