Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevim o čem se bavit

Od: natali32 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

připadá mi, že s lidma nemůžu najít téma k hovoru, často mlčim nebo třeba nevim co odpovědět a tak. Je to normální? Stává se vám to také?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den. Myslím si, že s dobrýma lidma se dá bavot o všem. Z toho plyne, že pokud se s určitými jedinci nemáte o čem bavit, chyba může byý právě v tom, že nemáte nic společného a jste si cizí. Není to nic špatného. Až narazíte na lidi, kteří jsou naladě na stejné vlně, uvidíte, že není chyba ve Vás ;)

askmenow*
hodnocení

0x

Podívej se např. do této diskuze: poradte.cz/...

doplněno 27.12.12 20:24:

Doplním: píšeš, že i nevíš, co odpovědět. Tomu moc nerozumím. V jakých případech se ti to třeba stává? U jakých např. otázek?

natali32
hodnocení

U různých otázek, prostě většinou plácnu ňákou kravinu, často se přeřeknu.. závidim lidem, co dokáží pohotově odpovědět a bavit se.. asi to mám v rodině, pozorovala jsem máti, když jsme byli na návštěvě u příbuzných a ta sedí někde na kraji, moc se s nikym nebaví.. asi to mám po ní:(

askmenow*

A na tu otázku, na kterou plácneš blbost, máš v duchu co říct? Máš na tu věc nějaký názor?

Když se přeřekneš, nic si z toho nedělej, jen se prostě oprav.

dolphin*
hodnocení

0x

obcas se mi to stava take, ale prisla jsem na to, ze se umim daleko více bavit s lidma se kterými se opravdu chci bavit a nevmlouvám si je, to pak jde samo, kdezto kdyz s tim druhym mam pramalo spolecneho asi to nepujde :D

hodnocení

0x

Zkuste být více empatická - lidem více naslouchat, snažit se vžít do jejich problémů. Není ani tak důležité, co člověk říká, ale jak umí druhým naslouchat. Uvidíte, že po nějakém čase, až se naučíte naslouchat, tak se Vám bude lépe dařit se zapojovat do hovoru...

iz*
hodnocení

0x

A chcete se s těmi lidmi vůbec bavit? Mají Vám co nabídnout (říci)? Proč se nutit do něčeho, do čeho se Vám nechce?

hodnocení

0x

Dobrý den. To záleží na tom, s kým se člověk do hovoru pouští. Zda má něco společného s lidmi, společné téma k rozhovoru atd..Pokud si s lidmi nemáte o čem povídat a nemáte si s nimi co říci, pak se nedivím, že mlčíte. Pokud Vás téma neoslovuje, nezajímá, pak se nedivím, že plácnete na otázku první věc, kterou Vám přinese slina na jazyk...Vybírejte si k rozhovoru lidi, s kterými máte společné zájmy, podobné názory, s kterými se prostě cítíte dobře a nemusíte se neustále soustředit na to, abyste neplácla něco hloupého. Témat k rozhovoru je moc, jen se je musíte snažit najít a zapojit se. Pokud ovšem nemáte zájem s kýmkoliv hovořit a již předem Vám to leze na nervy, pak si stýkejte jen s těmi, s kterými se cítíte uvolněná a nebojte se podebatovat...Prostě se přestaňte kontrolovat, sledovat a projevujte o hovor zájem..

venacz*
hodnocení

0x

Zdravím, měl sem podobný problém. Jak už tady bylo zmíněno, zamyslete se nejdřív nad tím, jestli si s těma lidma vůbec máte co říct. V mém případě to bylo dáno nedostatkem sebevědomí, prostě né a né ze sebe něco dostat a když už, tak úplnou ptákovinu :). Pomohlo mi začít prostě mluvit :). Např. když jsem jezdil na stopa ze školy, připravil sem si pár témat o kterých navážu konverzaci s řidičem nebo jsem si začal s babičkama na autobusové zastávce povídat o počasí (moc rádi si povídají, to mi věřte :)). Postupem času se to zlepšovalo. Našel jsem si přítelkyni, se kterou jsem byl skoro 3 roky a dnes s tím nemám vůbec problém. Jde jen o trénink. :)

hodnocení

0x

Pokud se chceš s někým bavit, měli byste mít společné téma. Mladí lidé se mohou bavit o hudebních skupinách, o diskotékách, o módě, děvčata o chlapcích a naopak. Pokud jsi s někým, kdo se nezajímá o hudbu o módu a další témata mladých, těžko s ním budeš udržovat rozhovor.

Pokud o někom víš, že ho něco opravdu baví, má nějakého koníčka, můžeš ho vyzvat, aby Ti o tom povídal: Vyprávěj mi o: plochodrážním závodě, výstavě akvarelů, výstavě chrtů, setkání leteckých modelářů, době Karla IV... Ten druhý bude nadšený svým oblíbeným tématem a začne jistě s chutí vyprávět. Ovšem, pokud to není současně i koníček Tvůj, budeš jen mlčet a naslouchat /a možná že ani to/. Možná se i nudit.

Udržovat rozhovor je těžké, oba účastníci by měli k tématu mít kladný vztah a něco o něm vědět. Jinak to nemá cenu.

Někde jsem slyšela, že je lepší moudře mlčet, než hloupě mluvit. A něco na tom je. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]