Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, šel jsem tudle jako turista normalně po turisticky stezce, časem se ale změnila v polní cestu a čím sem se dostával, tak se cesta jaksi ztrácela. Nakonec jsem zjistil, že jdu asi po nějakym zarostlym poli. Nějací dva chlapíci tam seděli v takovým krmítku neboco, a stříleli zajíce. Hned na mě začali řvát abych vypad, že je to jejich pole (podle velikosti plevele bych to tipoval spíš na louku) a že prej jestli znám zákon? Takže jak přesně zní zákon o vstupu na takovéto pole? Pokud by jste k vysvětlení přidali i odkaz na nějaký ten paragraf, potěšilo by mě to.
Myslím si, že by to hlavně mělo být označeno cedulí soukromý pozemek a pokud nechtějí, aby tam někdo chodil tak nápis vstup zakázán. Každý kus země má svého majitele a jak máte vědět, že se tam nesmí. Ti dva chlápci byli navíc hulváti, zřejmě něco zdědili a te´d si hrajou na majitele celé zeměkoule. Slušný člověk bude slušně jednat, hovado zůstane hovadem.
Našla jsem článek, nevím, zda se bude hodit, ale stojí za přečtení. Jinak to řeší Občanský zákonník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.