Nejste přihlášen/a.
zdravím,co je tkz,ostruha,,?jAK SE PROJEVUJE A CO NA NÍ POMÁHÁ,,,děkuji
Hrusko, asi nemyslíš součást výstroje pro jízdu na koni.
Souhlasím s výše uvedenými odpověďmi, je to velmi bolestivá záležitost! Když jsem tímto problémem trpěl a svěřil jsem s potížemi kamarádovi, tak mi řekl: "Tak si DOJDI k doktorovi", v tu chvíli bych ho nejradši zabil, ale byl asi dva metry ode mne a musel bych se postavit...
Vyřešil jsem to tím, že jsem "chvíli" chodil po špičkách a pak se to nějak samo srovnalo, ale tento můj postup nedoporučuji, spolupráce s lékařem asi bude lepší...
začala se mi dělat před lety, chodil jsem asi 14 dnů k doktorce a přejížděl si po patě takovou lampičkou, svítilo to tuším fialově, bolesti ustaly a od té doby klid. Už je to asi 15 let.
Ostruha patní kosti je velmi nepříjemná a bolestivá záležitost. Může být zespod na patě anebo ze strany, většinou vzadu nad patou. Měla jsem tento problém také a nemohla jsem bez bolesti udělat ani krok. Lékařka mně poslala na ultrazvuk, kam jsem docházela asi týden, účinek se dostavil do 3 týdnů, ale za čas bolest nanovo. Tak jsem opakovala ultrazvuk ještě opakovaně a pak teprve přišla úleva, je to tak 4-5 roků zpátky. Pokud by Vám toto nepomohlo, chodí se na další jiné léčby. Pohledám a ještě je zde přidám, ať víte, co a jak. Ale s určitostí navštivte lékaře. - stařenka
doplněno 28.02.11 10:55:Již se to zde probíralo:
Obecná léčba patní ostruhy aneb co již řada z vás absolvovalaZe začátku většina pacientů vyzkoušela různé "osvědčené recepty"od všemožných mastí, zábalů, obstřiků přímo do paty až po rentgenové ozařování. Aplikaci kortikoidu nebo ozařování našim pacientům nedoporučujeme pro jejich možné vedlejší účinky. Po selhání těchto léčebných metod provádíme na našem pracovišti terapii rázovou vlnou.
Léčba ostruhy patní kosti rázovou vlnouJednotlivé rázy jsou aplikovány na kůži s nastavenou intenzitou úderů a frekvencí.
Léčba zahrnuje obvykle 3 až 6 sezení s odstupem cca sedmi dnů.
Naše úspěšnost s léčbou patní ostruhy po aplikaci rázové vlny je 97%.
Aplikace akustické rázové vlny neodstraňuje pouze příznaky nemoci, ale HLAVNĚ její příčinu.
S bolestmi, jejichž příčinou byla ostruha (potvrzeno rentgenologicky), jsem byl u lékaře. Absolvoval jsem cvičení, magnetoterapii a ultrazvuk. Vše zcela bez výsledku.Pak jsem vyzkoušel "babský" recept. Listy černého bezu necháme přejít varem. Potom rozložíme na kus plátna, přiložíme na patu, zabalíme do igeliteového sáčku a necháme přes noc. Asi po 6 zábalech máme po trápení.
Věřte, nevěřte, zabralo to, a dnes ani nevím, že jsem nějakou ostruhu měl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.