Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patni ostruhy

Od: jim* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,mam patni ostruhy na obou patach asi osm mesicu-mam za sebou dvakrat ultrazvuk,dvakrat laser,masaze,nosim ortopedicke vlozky-ty moc pomuzou,ale jak je nemam,paty dost boli.Ted mi lekar napsal ozarovani-35 km dojizdeni,na razovou vlnu bych musela jezdit 60-80 km a platit ji.Taky jsem cetla na internetu nejake babske rady pro domaci leceni-ma prosim nekdo s timto nejake zkusenosti -a jake a s jakym vysledkem? Dekuji moc Ahoj

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

5x

Ahoj jim, měla jsem stejný problém, skoro jsem nechodila, jak to bolelo, ráno jsem vstávala jak osmdesátiletá stařenka. Kdybych šla k doktorovi včas, možná by to ultrazvuk a laser rozrušil, ale já "hrdinka" šla, až už jsem fakt nemohla bolestí vydržet, ostruhy zvápenatěly a už mi zůstaly. Laser a ultrazvuk pomohly částečně a až po určité době od aplikace. Na rázovou vlnu jsem jezdila z Brna do Prahy do Motola, tehdy blíž k nám nebyla, a rovněž jsem si ji platila, jak píšete vy. Také to mělo jen částečný efekt. Nejvíce mi ale pomohla návštěva u odborníka - podiatra, který mi udělal do bot na míru termoplastické vložky a já měla snad do 14 dnů definitivně po bolestech. Ty ostruhy tam pořád jsou a když delší dobu nosím blbý boty (kramflíčky, vietnamky, nazouváky), ozvou se, ale už ne tak moc a já poslušně naklušu do bot od podiatra a zase je brzy pokoj. Na stránkách České podiatrické společnosti najdete kontakty. Upozorňuju, že to není úplně laciné, ale mně se to vyplatilo, už si zase vesele vyšlapuju po světě s úsměvem na tváři! *slunce*Jo a na to ozařování bych zatím nešla, mně to doktoři moc nedoporučovali nebo leda až jako poslední možnost, kdyby nic jiného nepomohlo.

hodnocení

1x

Moje maminka měla výrůstky na patních kostech a bolestí nemohla pořádně chodit. Poradil jí známý léčitel: nakrájet cibuli nadrobno, obložit paty, ovázat plátýnkem, aby cibule držela, nohy do mikrotenových pytlíků a jít spát. Takto každou noc. No zápach děsný, ale po 14 dnech měla maminka pokoj - bez injekcí, bez ozařování... nevím, jak to funguje, ale u nás to fungovalo. Je to už určitě víc než 10 let a maminka nemá žádné potíže.

pt*
hodnocení

0x

Tak to přesně vím o čem mluvíte, je to již rok, co můžu chodit, protože jsem měla patní ostruhy také. Trvalo to dva roky, měla jsem 3x ultrazvuk a až po třetím ultr., za 5 neděl přišla úleva. Jinak bych musela také na ozařování, čehož jsem byla ušetřena. Prý jsou to usazené minerály z minerálek a má prý se jíst kys. zelí a kys. okurky, kdy kyselost má zabránit ztvrdnutí výrustků /ostruh/. Dejte tělu po zásahu chvíli oddech /pár týdnů/ a úleva by se měla projevit. Přeji ať je to brzy, neb je to velmi bolestivé. PT

dejavu*
hodnocení

0x
tady něco najdete, co by vám mohlo pomoci
léčení homeopatií poradny.abecedazdravi.cz/...
diskuze o ostruhách diskuse.doktorka.cz/...
čínská medicína e-bylinky.cz/...
bylinky - přeslička a ricinový olej na ostruhy nasebylinky.estranky.cz/...

jim*
hodnocení

Ozarovani nebo razova vlna ma odstranit pricinu-to je ostruhy?,nebo jen pomoci od bolesti? A jaky mate nazor na ozarovani pat-provadeji ho na onkologii-me se tam moc nechce! Diky ahoj

pt®

Možná napoví rentgenový snímek, jak velké a jak zahnuté ostruhy jsou a v jakém jsou stavu /zda zkostnatěly/. To ozařování bych vynechala nebo odsunula, dokud nezkusíte ostatní rady. PT

5o
hodnocení

0x

Dobry den,jsem turista a dovedete si predstavit ty bolesti.Treba 1O km od domova jsem uz nemohla vubec dojit,krece v chodidle,atd.Sla jsem k obvodni,pote na rentgen.Absolvoala jsem masaze,ultrazvuk,vpichy,ale nic nepomohlo.Pote jsem jezdila 3O km na ozarovani,platila jsem jen 3O,-Kc.Do 3 mesicu se to uklidnilo a mam pokoj.Mluvila jsem s lekarkou,toho ozarovani se nemusit bat,je to jen na to malke misto,kde se ostruha nachazi a jen nekolik minut.Take jsem se toho bala,ale verte,nic jineho mi nepomohlo a ted opet chodim dalkove trasy jako drive.Tak se brzy uzdravte!

limetka*
hodnocení

0x

Jim - zkuste se na názor na léčebné metody zeptat kromě svého ještě nějakého dalšího odborného lékaře, hlavně na to ozařování, rázovou vlnu klidně absolvujte, pokud nohám neulehčí , tak ani neuškodí - i když je pravda, že ulehčí peněžence, ale za pokus to stojí.

jim*
hodnocení

Ahoj vsem a diky za ohlasy a rady-ja prave zkousim mazat paty a k tomu i koleno konopnym mazanim-mazu sesty den a rekla bych,ze je to tak o 50 procent lepsi,jeste se chystam na poradu k momeopaticce a uvidime,snad se vyhnu -alespon zatim ozarovani,jeste dam vedet ahoj *slunce*

pepa87*
hodnocení

0x

no, jednou někdo říkal, že byl z toho tak na**anej, že zuřivě dupal, až mu zmizely, ale nevim co je na tom pravdy

Také jsem s nimi bojovala.Absolvovala jsem ozařování, které mě na 1 rok pomohlo, a poté to začalo znovu. Takže druhé kolo ozařování a zase chvíli klid.Když to znovu začalo bolet, tak jsem někde v časopisu vyčetla, že na ostruhy pomáhá bouchat do postiženého místa paličkou na maso.Tak jsem to fakt začala dělat, a nevím jestli zabrala palička na maso, ale taky jsem začala používat ortopedické vložky, protože jsem vyčetla, že příčina těchto ostruh je i v plochých nohách.Teď už mám několik let od bolestí klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]