Nejste přihlášen/a.
pro různé cifry a.b.c.d platí z.z.z=yz , z+y=w vypočítejte a = y.x+z.w
Tohle je nějak špatně opsané, mám pocit, že to minulé zadání bylo
z+w+w=x, z+z=wy, z.z=yx určete a= x.y+z.w
Zdroj: poradte.cz/...
Tak, jak je to tady, je to dost nesmyslné, hned proto, ýe píšete "pro různé cifry a, b, c, d
a ve vztazích jsou z, y, z, w
a ty vztahy jsou zde a v uvedeném zdroji jině. Mohl byste to, prosím překonttrolovat a případně opravit?
doplněno 25.01.14 09:55:Ale ono to, co jsem sem přepsal, se nějak moc liší od toho, co jste napsal v zadání, takže by opravdu bylo potřeba se k tomu vyjádřit. Nevím , jak to má tedy být, ale tak, jak jste to napsal, ne; k tomu, co jsem už napsal, přistupuje fakt, že zadání nepřináší žádnou informaci o x, takže to lze zvolit libovolně z cifer jinak nepoužitých.
Nejdříve správné zadání: "Pro různé cifry X, Y, Z, W platí: Z+Y=W, Z*Z*Z=YX. Určete číslo A=X*Y+Z*W." První důležitou věcí jsou "různé cifry" => takže X, Y, Z, W jsou odlišné číslice od 0 do 9. Další důležitou věcí je znaménko "krát". Nemyslet si, že v druhé rovníci je na pravé straně nádobení. Je tam pouze dvouciferné číslo, které je složené z cifer Y a X. Při výpočtu postupujeme následovně: Z druhé rovnice vychází, že Z na třetí se rovná YX. Protože je to dvojciferné číslo, tak to neméže být třetí mocnina dvojky (8). Zkusíme tedy trojku. 3 na třetí je 27 => Y=2; X=7; Z=3. Dosadíme do první rovnice pro výpočet W. 3+2=5 => W=5. Pak už jen stačí dosadit do rovnice pro výpočet A. A=7*2+3*5=14+15=29.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.