Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje dcera půjde od září do 1. třídy.už víme do jaké a jakou bude mít paní učitelku. A to je můj problém.Tuhle paní učitelku znám ještě z dob kdy jsem byla sama dítě. Pamatuji se, jak na nás křičela, tahala nás za vlasy, uši...nemám k ní důvěru. Chci se zeptat, jestli mám právo, zažádat o to, aby dceru dali do jiné třídy ještě před začátkem šk. roku? Asi mi poradíte, abych se zkusila domluvit s vedením školy. to samozřejmě udělám, ale po zkušenostech tomu nedávám moc velkou naději. Mohu tedy žádat o přeřazení?
Dobrý den. Učitelka mohla za ta léta svůj přístup změnit. V dnešní době si nedovedu představit, že by tahala děti za vlasy a uši a procházelo jí to atd. A pokud je na škole tolik let, pak s ní zřejmě nejsou žádné závažné problémy... Já bych nechala dítě do třídy nastoupit a teprve po negativních zkušenostech bych to řešila. Je docela možné, že Vaše dítě nebude mít s danou učitelkou vůbec žádný problém. Ale záleží jen na Vás, jaký přístup zvolíte. Je třeba to řešit písemnou žádostí k rukám ředitele školy a je na něm, zda žádosti vyhoví, či ne a zda shledá, že máte opravdu pádný důvod. Udělat to můžete, proč by ne? Vyhovět Vám ovšem nemusí...Ale opravdu si to zvažte, aby to třeba nemělo na škole na Vaše dítě negativní dopad hned od začátku. Prosím, berte to jen jako můj názor a pohled na věc. Rozhodnout se musíte sama...Jinak mrkněte i do diskuze, která zde na toto téma již byla:
Připojuji se k předchozímu názoru.
Pokud začnete jednat ještě před "nástupem", pouze na sebe upozorníte a potenciálně si vyžádáte nežádoucí zájem, který může být důvodem vyučující přistupovat k vašemu dítěti jinak, než k ostatním.
Ponechal bych to plynout přirozeně, a v případě potíží zasáhl. Předpokládám, že vaše obava je s největší pravděpodobnosti zbytečná.
Sám jsem byl na škole pohlavkován, dostával facky, že jsem lítal ze strany na stranu, a neměnil bych. Bylo to oprávněné (chodil jsem se dívat na půdu na pokuřujícího ředitele, což bylo zakázané), alespoň jsem získal respekt k vyučujícímu, ke kterému jsem měl vřelý vztah. A to je jen 10 let zpět.
Ono těžko to někdy řešit jinak. S dítětem jsem sama a skutečně nemohu vozit dcerku denně do města. Když mám ranní vodí ji prarodiče kteří jsou bez auta, takže u nás by to jinak řešit nešlo. Ne každý má v dosahu 3 základky, ze kterých si může vybrat
úplně v pohodě požádejte, aby dceru přeřadili. Vnučka když šla do první třídy, tak také měly učitelku, která neměla nejlepší pověst. My jsme to nijak neřešili, ale vím o pěti dětech, které kvůli ní přestoupily do jiné třídy. Vnučka si s paní učitelkou "sedla" a první třídu absolvovala úspěšně .
Já, mít tuhle zkušenost, bych o přeřazení požádla, mezi čtyřma očima, ředitele. Ikdyž dítě nebude mít s učitelkou žádný konflikt, vy nebudete nikdy v pohodě a nikdy se nebudete o ní vyjadřovat s úctou. Nikdy jí nebudete věřit. A to je potřeba. Jestli se opravdu za ředitelem vydáte, nebuďte příliš konkrétní a nezacházejte do podrobností. Řekněte pouze to nejnutnější. Jinak pro vás i pro dítě, které z vás bude cítit, že není všechno vpořádku, bude rok napětí. Zbytečně!
Hezkou školu pro dítě i vás
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.