Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda existuje v Praze nějaká státní škola,kde bych si dodělala maturitu?
Jsem ze školy již 22 let a tak se obávám,že nebude až tak snadné,sehnat nějakou státní školu po tak dlouhé pauze ze školy.
Co jsem se dívala,tak jsem našla jen samé soukromé školy,což si finančně nemohu dovolit a proto bych byla vděčná za každý tip a radu,kde bych se mohla na státní školu přihlásit.
Přeji všem hezký den a všem,kteří mi poradí,předem děkuji.
Máte-li výučení list z tříletého učebního oboru, mohla byste si vzdělání doplnit a maturitu získat v některém nástavbovém oboru - na střední škole (více nabídek je soukromých) nebo na učilišti, které nabízí i učební obory s maturitou.
Pokud jste před 22 lety učební obor nebo střední školu nedokončila, budete muset pravděpodobně začít znovu od záčátku.
Doplníte-li více informací, poohlédnu se po možnostech získání maturity s Vámi.
doplněno 11.02.13 17:46:Pokud byste vzdělání potřebovala doplnit dálkově, počítejte u veřejných škol spíše s pětiletým studiem (od začátku).
Dálkové nástavbové studium na soukromých školách trvá zpravidla 3 roky (školné začíná kolem 20.000 ročně).
Vyučila jsem se dámskou krejčovou,tudíž mám dokončenou školu,ale bohužel bez maturity.
Jako dámská krejčová,ale pracovala jsem v tomto oboru pouze jeden rok a poté jsem 17 let prodávala.
Nyní již čtvrtým rokem pracuji v nemocnici jako sanitárka,ale nyní se naskytli nějaké zdravotní problémy,kvůli kterým bych tuto práci neměla vykonávat,jinak se nevyhnu operaci.
Chtěla bych si proto dodělat maturitu a poté studovat třeba i dál,abych měla více možností se uplatnit ve vícero oborech.
Nejvíce bych se ale asi chtěla zaměřit na kosmetické služby.
kdyby mi někdo poradil co a jak dál,byla bych moc ráda.
Na podávání přihlášek na školy už moc času nezbývá a tak jsem zvolila tuto cestu rad druhých.
Děkuji všem za odpovědi a budu ráda,pokud mi ještě někdo poradí. :D
Pravděpodobně už na této poradně byly všechny otázky položeny.
Paní, jednou už jste rady dostala, tady : poradte.cz/...
Vážený pane,
děkuji vám za upozornění,ale já jsem tady poprvé.
Našla jsem tuto stránku na radu mé kamarádky a zároveň sousedky.
Ale pokud jsem se vás dotkla,tak se vám velice omlouvám.
Přeji hezký večer
Jasně:
obě z PHY
obě švadleny s praxí jeden rok
obě prodavačky 17 let
obě tři roky sanitářka
a obě chtějí maturitu.
Náhoda, že?
Upresnim. Puvodni dotaz:
Dobrý den,
je mi 39 let,jsem vyučená dámská krejčová - v tomto oboru jsem pracovala pouze 1 rok,poté jsem až do 36 let prodávala ve všech mocžných oborech a již 3 roky dělám jako sanitárka - musela jsem si udělat sanitárský kurz a chtěla bych si dodělat maturitu,jelikož
jí nemám.
Neverim taky na nahody.
Koukněte na to jinak , je vám 39 let , když si dálkově doděláte maturitu bude vám 42 (43) . Co dál dokážete nabídnou víc za ty 3roky, než nyní? Jen papír, že máte maturitu . Jestli máte problém najít lepší práci, s papírem to nebude o moc lepší . Ale zase na druhou stranu, proč se nevzdělávat dál . Tak do toho jděte, ale z vlastní zkušenosti vím jak je to po takové době náročné .
Doktore,
tento ton si nechte pro vaše pacientky,já na to nejsem zvědavá.
Na této stránce byla moje sestra,která mi říkala,že to tam zadá za mě,ale já jsem to vážně nekontrolovala,takže pardon,
ale já jsem tady vážně poprvé,šťourale.
Chtěla jsem jen radu,ale když je to problém...
Všem zůčastněným se tímto omlouvám.
Hezký večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.