Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodělání maturity - je to možné?

Od: janina2919 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je mi 39 let,jsem vyučená dámská krejčová - v tomto oboru jsem pracovala pouze 1 rok,poté jsem až do 36 let prodávala ve všech mocžných oborech a již 3 roky dělám jako sanitárka - musela jsem si udělat sanitárský kurz a chtěla bych si dodělat maturitu,jelikož

jí nemám.Chtěla bych se zeptat,zda-li je to vůbec možné a jaká škola by byla pro dodělání maturity nejlepší a kam bych se měla obrátit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jste vyučená, hledejte NÁSTAVBOVÉ STUDIUM. Je přesně pro lidi, jako jste vy - s výučním listem. Bývá dvouleté, pokud se navštěvuje denně, což volí obvykle čerstvě vyučení lidé, nebo tříleté, a pak výuka probíhá např. po večerech, o víkendech, atd.

Obor si můžete vybrat dle své libosti a dle nabídky okolí. Častý je např. obor podnikání. Obor předchozího studia nehraje roli, aspoň ne na školách, o kterých jsem slyšela já.

Ovšem znám jen nástavbové studium na soukromých školách, jistě bude i na státních, je však otázka, zda někde ve vašem dosahu. Pohledejte na internetu, tam se dozvíte většinou i o podmínkách přijetí na jednotlivé obory, případně kontaktujte školu, a neotálejte, ať stihnete podat přihlášky, pokud chcete studovat již od září.

doplněno 27.12.12 20:20:

Můžete hledat např. tady: stredniskoly.cz/...

janina2919
hodnocení

Dobrý den askmenow,

děkuji moc za Vaši odpověď,velice mi to pomohlo.

Myslela jsem si,že to bude tak,jak jste napsala,ale nebyla jsem si tím jistá.

Zajisté bude i nějaká státní škola,na kterou bych se mohla přihlásit a také to zjistím.

Určitě si pospíšim,abych od září mohla začít se studiem.

Přeji Vám i Vašim blízkým vše nejlepší do Nového roku a mnoho zdaru ve Vašem životě.

dolphin*
hodnocení

0x

Dobrý den, maturitu si dodělat jde, zkuste se kouknout na jednotlivé školy zda nabízejí dálkové studium (kombinované)

luke237
hodnocení

0x
Nechtel by mi nekdo vysvetlit, co je "sanitarka"? *nevi*
artik*

holka pro všechno ve zdravotnictví

ertl

sanitární sestra..

artik*

tak to opravdu ,né

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]