Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana ve škole vs chování jako zvířata

Od: bikerace* odpovědí: 23 změna:

Co mám dělat?
Horší třídu jsem už nemohla vyfasovat...
děcka jsou strašné.
sice si říkáte, že jsem nějaká přecitlivělá, ale není to tak!
@ klidně si ve třídě zapálí cigarety
@ jednoho spolužáka nenechají na pokoji - jedni kluci mu málem párkrát rozbili hlavu,
pohazují mu svačinu i s batohem do koše, plivou mu do pití...
@ jen proto, že jsem se do těch jejich kolektivních hrátek nezapojila a párkrát se toho kluka
zastala (čehož nelituji), tak jsem se stala místním "outsiderem"
@ mnou to být ale nemůže... Mimo školu mám nějaké přátele
@ jen nechápu, jak mu mohou málem rozbít hlavu a pak si přijít k němu půjčit peníze,
které nevracejí.
Jsem ráda z každého volna co dostaneme.
Stydím se s nimi chodit na společenské akce... Málem zničili sedadlo v tramvaji...
To ale není vše...
co mám dělat? učitelé to ignorují.
kvůli těmto návalům stresu se mi razantně zhoršil prospěch.
jak mám jít na jinou školu? jak přesvědčit rodiče?
předem děkuji za odpověď...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

7x

Takže zase další, kdo si z nás tady dělá blázny. Chodíš na základku, ptáš se na šikanu a přitom se chceš stěhovat s dítětem do zahraničí, do Španělska? poradte.cz/... No jo máš prázdniny a tak se nudíš, viď? Co takhle pomoct doma rodičům? - pt

andrea1*
hodnocení

2x

Jestliže se ti zhoršil prospěch (a chceš jít dále na střední školu) anebo už to nemůžeš v této třídě vydržet, je nutné to řešit. V každém případě s rodiči. Myslím, že by bylo dobré, aby rodiče kontaktovali rodiče onoho šikanového žáka, popřípadě ještě další a společně podali písemné upozornění a žádost o nápravu řediteli školy. Je od tebe skutečně hezké, že jsi se zastala spolužáka. Jsi slušná a správná holka. Bohužel ve třídách to tak nyní bývá, že jsou vůdčí jedinci, kteří mají schopnost strhnout další spolužáky k těmto nepravostem. Nemělo by se to tak nechávat. Ve školách roste agresivita a slušní citliví jedinci, kteří navíc neoplývají fyzickou zdatností, to nemají lehké. Obzvlášť toto bývá na učňácích. Na středních školách jsou již děti inteligentnější a mají obavy z vyloučení ze školy. Přestoupit na jinou školu je také řešení. Je tady naděje, že to bude lepší. Chtělo by to ale předem ověřit, jaké jsou v nové třídě, do které by jsi měla přestoupit, poměry, jací jsou tam učitelé atd. Vždy, když tady čtu o šikaně mezi dětmi, co se všechno děje, ptám se jak je toto vůbec možné. Takové chování dětí dříve bylo nemyslitelné. Učitelé měli autoritu a to i u rodičů. Moje známá má syna, který byl ve škole také šikanován. Šla si stěžovat řediteli a ten jí řekl, že syn si musí vybojovat svoje postavení mezi dětmi sám, že s tím nic dělat nemůže.

iz*
hodnocení

1x

Šiakna je na všech školách, na kterých ji učitelé odmítají řešit. Tzn., že bys po přechodu na jinou ZŠ mohla zjistit, že ses octla v ještě horším prostředí a společnosti.

Jedinou možností je oficiálně (rodiče písemně) se obrátit na třídního učitele, zástupce ředitele nebo na ředitele školy. Pokud nikdo z uvedených nebude situaci řešit, zbývá školní inspekce.

doplněno 28.12.12 21:12:

Limoško,

na kolika ZŠ jste učila?

___ Zdá se mi, že jste se ještě nesetkala s vedením škol/y, strkajícím hlavu do písku. Někteří ředitelé škol mají mylný dojem, že se v jejich škole žádná šikana vyskytovat nemůže, pokud by problém řešili, připustili by, že existuje...

Přestože už o šikaně existuje dostatek informací, školám se nabízejí i různá školení zaměřená na řešení šikany, není o ně ze strany škol dostatečný zájem.

Učitelům, chtějícím problém řešit, se na příští školní rok neobnoví smlouvy škola je zase "bez ztráty kytičky"... a další učitelé se pak bojí šikanu řešit.

___ Možnost přejít do lepšího prostředí existuje. Ale podle mého názoru pouze tam, kde škola o šikaně ví, a kde je vedení ochotno problém řešit.

Bohužel moc takových škol neznám.

reep24*
hodnocení

1x

Vaší třídní bych nakopla do pr**le, protože ona by to měla řešit... Já být tebou přestoupila bych na jinou školu...

hodnocení

0x
A muzu se zeptat, co studujes, myslim typ skoly?
bikerace*
hodnocení

základní škola

Tak v takovem pripade doporucuji to pouze prezit a tesit se na SS. Snad uz to mas par, ne?
bikerace*
hodnocení

to ano, děkuji za zájem...
ale přece jenom... když bude člověk starší, chce na něco vzpomínat
ne na nějaké sígry, rozbité hlavy spolužáků, vybuchlé hasičáky či vyhrožování... *zed**tuc*

Také jsem to neměla na ZŠ ale uznávám, že na váš případ to nemělo. Věřte mi, čas všechno smaže, teď jsem na gymnáziu a je to tam o 100 % lepší. Potkala jsem tam super lidi, na které do smrti nezapomenu, to jsou ty pravé vzpomínky, člověk má vzpomínat na to pěkné. Ale kdyby měl člověk jen to pěkné, nevážil by si toho. Asi tak: Všechno špatné je pro něco dobré.

Haha, na základce jsme si dělali horší věci. I když tam to byl "kruh šikany" - někdo šikanoval někoho, kdo šikanoval někoho, kdo šikanoval někoho... až k někomu, kdo šikanoval toho prvního :D.

bikerace*
hodnocení

jo?
copak vaši spolužáci klidně učitelce řekli, že je p*ča?
kouřili ve třídě?
demolovali školní nábytek?
plivali po stěně?
...

copak vaši spolužáci klidně učitelce řekli, že je p*ča? - tohle přímo ne, ale jednou jsem zažila, že řekli učiteli, že je "č*rák".kouřili ve třídě? - ve třídě ne, na wc anodemolovali školní nábytek? - anoplivali po stěně? - anoTaky ničili třídnici, rozbíjeli okna atd.

O rozbitý třídnici mi nemluvte. Furt musím lepit lepit lepit. Proč je nedělají bytelnější? (ty třídnice) Pořád roztrhaná vazba a to mi na to nikdo nesahá. Každej už za těch pár let pochopil, že jak mi někdo šáhne na třídnici, tak má u mě velkej problém. A když je roztrhnutá, tak já u třídního. *smich*

doplněno 30.12.12 21:18:

Jo mě se taky jednou ztratila. Jednou. Víckrát už jsem ji nezpustil z očí. Když je hodně důsledný "nadřízený", tak jde všecko. Hned po šesté třídě jsem tvrdil, že s tím třídnicováním seknu, protože jsem jí pořád zapomínal a nakonec ji tahám až do devítky. Ve sborovně ze mě mají prý hrůzu. Jak nemam něco doplněné, tak do pěti minut jsem u daného učitele za prdelí. *smich* Všichni mě našemu třídnímu záviděj. Všichni učitelé musí nedopsané zápisy obíhat sami jen náš třídní má díky mě lehárko. *frajer*

praivo*

Co to je? Nám se ji, pokud si dobře pamatuji, dokonce jednou povedlo ztratit *smich*

Nam se ztracela celkem pravidelne a rada, kdyz jsem ji prvak az tretak na gymplu meli...
ddd

"Haha, na základce jsme si dělali horší věci."

Tak to jste asi chodil/a do školy s bezcharakterními prasaty. Mně se zdá dost hrozné už to, co píše zakladatelka příspěvku. Proč to relativizujete? Proč se snažíte to triumfnout? Už vůbec nemám problém uvěřit, že se k tomu učitelé ze zakladatelčiny školy staví jak se staví, když čtu Vás.

Zakladatelce: Pokud nejste v 9. ročníku, snažte se změnit školu. Taková skvadra Vás určitě táhne dolů.

hodnocení

0x

Už jsi o tomto, co se děje ve škole, s rodiči mluvila? Řešila jsi to s nimi? Pokud jsi obětí šikany, jistě by nezůstali lhostejní a ve škole se to snažili řešit. Ono to nejde jen tak říci _ chci na jinou školu a doufat, že rodiče vyhoví. K tomu musí mít důvod. Tak jim ho řekni...Možná to vidíš všechno jen zbytečně přehnaně ze svého pohledu, ale pokud je to tolik závažné, pak bys to měla v první řadě řešit s rodiči. Podívej se na to však i z jiné strany _ půjdeš do jiné školy a může to tam být ještě horší...Co pak? Zase jiná škola? Pokud je stres příčinou Tvého zhoršeného prospěchu, pak to řeš. Nikdo jiný to za Tebe neudělá, takže toto prober vše s rodiči. Jedině oni Ti mohou pomoci začít věci řešit...

hodnocení

0x

Ahoj, nechápu, jak to vaši učitelé mohou dopustit - např. to kouření ve třídě. Skoro se mi tomu nechce věřit. Syn v červnu dodělal učňák, takže je čerstvě ze školy, a i když tam byli hodně velcí "sígři", toto by si nikdo při vyučování nedovolil. Natož na základce! Pokud to je ale opravdu tak hrozně, a pro Tebe neúnosné, pohovoř s rodiči a poohlédni se po jiné škole: Nesouhlasím s názory, co jsou zde výše, že bys mohla přijít do horšího. Já s takovýmto negativním myšlením nesouhlasím. Proč bys nemohla najít něco lepšího? Zkus se zeptat kamarádek a známých, kam chodí oni, mohla bys takhle sehnat lepší školu na něčí doporučení. Já jsem takhle přeřadila syna v páté třídě - nebyla jsem spokojená s výukou a učiteli. A polepšil si dost výrazně. Takže pokud je pravda, to cos napsala, zkus to s rodiči řešit.

eulalie*
hodnocení

0x

Takové podobné to bude i na jiných školách, je to bohužel současný trend. Učitelé nemají zájem nic řešit, protože toho mají asi taky plné zuby - peněz málo, na žáky nemají žádné páky, protože bít je zakázáno, morálka celkové ve společnosti, jako i na školách upadá. Takže, milé děvče, ty sama proti tomuto nic nezmůžeš. Hlavně to ale řekni rodičům, pověz jim, o co ve škole jde. Nebuď na ten stres sama. Řešením je odejít na jinou školu, ale výsledek nemusí být dobrý, i tam může být šikana. Dokonce i na střední škole bývá šikana. Pokud zakročí rodiče, měli by být v první řadě seznámeni, co to vlastně šikana je, v jakých fázích probíhá. Není to jednoduché. Velmi dobrým odborníkem na téma šikany je Dr. Michal Kolář, viz sikana.org/... Zkus se mrknout na tyto stránky o šikaně, třebas ti to pomůže. Taky je možné panu Koláři napsat email a svěřit se mu se svým problémem. Třeba by ti nejvíce poradil on. Hodně štěstí ti přeji, abys to zvládla.

praivo*
hodnocení

0x

Šikana je blbá věc, zvlášť když někdo šikanuje během vyučování a učitel(ka) se na to jen dívá a nic nedělá (vlastní zkušenost).

Jestli to učitelé ignorují, zbývá zástupce ředitele nebo ředitel (/ředitelka). Neboj se a začni to řešit s těmito lidmi, mohlo by to pomoct.

andrea1*
hodnocení

0x

A není to náhodou váš syn co ho ve škole šikanují? A nechcete proto s ním odjet až do toho Španělska?

hodnocení

0x

Kdy a za co se udělují bany? Za tohle ne? *hej*

bilytygr*
hodnocení

0x

*klik*Ahoj.Tak tohle je těžká otázka a učitelé to ignorují?To je nenormální!Zkus si promluvit s rodiči co ve škole dělají a uvidíš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]