Nejste přihlášen/a.
Pro která m prvkem reálných čísel má rovnice: x^2 + 2mx + m^2 - 4 = 0 oba kořeny kladné?
Děkuji za radu
Co na tom je m<2 a zároveň m<-2 takže výsledek m<-2
doplněno 17.04.12 18:08:Jistě diskriminant musí být kladný, ale v tomhle přípdě je již dáno, že je kladný
Opravdu? Mně to vyšlo jinak, chtělo by to kontrolu. A prosím jak je dáno, že je diskriminant kladný? On skutečně je (je totiž podle mne rovný 4), ale pak ty podmínky m<2 a m<-2 jsou zbytečné, ne?
doplněno 17.04.12 18:15:Pardon, já přehlédl, že mají být kladné, hledal jsem reálné. Kladnost diskriminantu je skutečně podmínka nutná, Oba kladné jsou tedy skutečně tza uvedených podmínek, moc se omlouvám.
doplněno 17.04.12 18:23:Nicméně vtipné použití binomické věty doporučuji i k tomuto účelu (dokonce právě k tomuto účelu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.