Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotazník - na co se zeptat?

Od: barakuda odpovědí: 11 změna:

Před rokem mi tady pár z vás radilo, ohledně mé BP na témě Ženy jako válečné zpravodajky. Můj vedoucí BP chce, abych na toto téma do práce zapracovala dotazník pro laickou veřejnost, ale teda abych byla upřímná vůbec nevím na jaké otázky bych se měla veřejnosti ptát, termín klepe na dveře a mám jen pár otázek..napadá vás prosím něco? Chápu, že mnohým z vás bude připadat, že se chci flákat a nechat vymýšlení na vás, ale tak to docela není. Jsem v tom tématu dost zainteresovaná a už mi leze krkem i ušima, tak nevím jakým směrem se pohnout...díky za každý nápad!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že na to nejdete správným směrem. Nejprve byste si měla ujasnit, co chcete pomocí dotazníku od laické veřejnosti zjistit. Zajímá vás jaké mají lidé o dané problematice znalosti nebo spíše jaký mají na věc vlastní názor anebo něco jiného. Až si na tyto základní otázky odpovíte, napište a můžeme pokračovat.

dzordz*

To jsem původně chtěl taky napsat. Ale pak jsem našel, že se slečna ptala ohledně bakalářské práce už loni v březnu, teď najednou minulý týden zjistila, že nemá ani čárku a je úplně v řiti (při té příležitosti jsem se mimochodem ptal, jestli by tam neměla být praktická část a jak se na její prázdný list tváří vedoucí), a včera jejího vedoucího napadlo, že by kromě povídání mohla udělat i praktickou část. Text mohla napsat za dva tejdny nonstop, ale vytvořit domněnky a cíle (tj to, co píše Bruno), shánět lidi, rozdávat dotazníky, sbírat dotazníky (nebo se ptát na ulici v mrazu a sama křížkovat), vyhodnocovat, vyvozovat závěry, potvrdit/vyvracet domněnky? Ani náhodou. Takže jsem radši už nic nepsal, ono tady je radit marný, nejlepší rada zní teď nic neodevzdávat a počkat až na další termín.

doplněno 17.02.12 21:42:

poradte.cz/... Tadyto vyznělo trochu jinak, než že chybí jen dotazník ;) Ale když tedy říkáte, že to není váš dotaz..

barakuda
hodnocení

? Promiňte, nějak jsem se ztratila va Vašem příspěvku...minulý rok v březnu jsem se ptala na téma, jinak práci mám téměř hotovou, zřejmě si pletete můj příspěvěk s někým jiným...chybí mi k práci pouze tento dotazník!

lidka*
hodnocení

0x

Výjděte třeba z tohoto článku a třeba vás napadnou ještě další otázky, které by měl dotazník obsahovat. Kdysi jsem pracovala jako tazatel pro Výzkum veřejného mínění. Otázky by neměly být složité, aby se oslovený nezaseknul a neodmítl spolupracovat. Určitě bych začala otázkou, zda znají některé válečné zpravodajky. Jestli by ony také chtěly tuto činnost vykonávat a zda by třeba svou dceru v této činnosti podporovaly. Udělala bych třeba i pár otázek pro ženy a pár pro muže. Jistě jejich názory se nemusí shodovat. :) U žen bych se i ptala, zda by tuto činnost vykonávaly i jako matky malých dětí. A naopak u mužů, zda by svou ženu při této práci podporovali. Určitě vás při čtení dalších článků ještě napadnou i jiné otázky.

doplněno 16.02.12 21:49:

Toto je také pěkný rozhovor - možná i zde najdete inspiraci: ukacko.cz/...

barakuda
hodnocení

Děkuji za radu...už jsem přečetla tolik knih, rozhovorů a stránek, že se v tom absolutně ztrácím :( jsem vyšťavená a základní věci mi nenapadají!

lidka*

On by ten dotazník měl začínat tím, jaké je pohlaví respondenta, přibližný věk a není špatné zeptat se na vzdělání a současné povolání. Nemusí to být přesné - stačí např. dělnická profese, technická nebo ekonomická apod. Respondenta předem upozornit, že anketa je skutečně anonymní a na kterou otázku nechce a nebo neumí odpovědět, tak samozřejmě to nevadí. *tuc*

barakuda
hodnocení

To tam samozřejmě bude, ale je to zbytečný sem psát..děkuju za upozornění :)

barakuda
hodnocení

Tak nemáte ještě někdo nějaký nápad...zatím mám tyto otázky, a je to sakra málo, potřebovala bych to více zaměřit právě na ty ženy, nenapadá vás něco?

Znáte nějakou ženu, která vykonává povolání válečné zpravodajky?Pokud ANO, uveďte jakou!

Lákalo by Vás povolání válečné zpravodajky (válečného zpravodaje)?

Která země na Vás působí jako nejnebezpečnější?

Máte představu, kolik válečných zpravodajů zemřelo v roce 2011?

Sledujete zpravodajství z oblastí válečných konfliktů, nepokojů a ohnisek napětí?

sulfan*

První otázku pokládejte spíše takovou, na kterou dostanete od nejvíce lidí kladnou odpověď. Nevím, jestli bude hodně lidí znát přímo jméno někoho, kdo pracuje ve válce.

Otázky bych kladl v tomto pořadí: 5., 3., 2., 1., 4..

doplněno 17.02.12 13:51:

a pokud ano (tudíž že sledují zprávy z válečných oblastí), tak z jakého zdroje (televize, internetový článek, video) například.

barakuda
hodnocení

Děkuji, mám je seřazené podobně, jsem sem je psala tak jak mi zrovna napadaly ;)

antynka*
hodnocení

0x

Souhlasím s výše řečeným - nejdříve je třeba si ujasnit co dotazníkem sledujete. A tedy upřímne řečeno nechápu, co jste psala do praktické části. V praktické části by jste měla navrhout řešení nějaké problematiky, většinou právě na základě dotazníků. Příklad - řeším tam obecné povědomí o těchto ženách a jak ho zvýšit, tak se v dotazníku budu ptát na povědomí o těchto ženách. Nebo Vás to zajímá z pohledu těch zpravodajek? Ptejete se přímo jich - i když tam bude množstí respondentek omezen... Takže o čem jste psala v praktické části, pokud už jí máte hotovou? Dotazník bez závěrů a propojení na praktickou část nemá podle mě smysl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]