Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat trojúhelníky v obrázku - díl 2

Od: misa2* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny chatré hlavy.

Zde : poradte.cz/... se řešila a zdátně vyřešila otázka kolik trojúhelníků je v obrázku.

Mám stejný problém, jen obrázek je jiný.

Mohl by prosím někdo poradit? S Excelem se moc nekamarádím, takže ...*nevi*

doplněno 24.10.11 00:00:

Obrázek se mi nějak zatoulal, takže tady je dodatečně :

doplněno 24.10.11 00:01:

..

doplněno 24.10.11 00:10:

...

Jak spočítat trojúhelníky v obrázku - díl 2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak můžu ti říci, že správný počet je 65 a 81, kolik má který obrazec to už si třeba spočítáš.

Jinak, ty obrázky spolu dost úzce souvisí, vid? *smich**smich**smich**smich*

Pokud se nepletu, tak já mám už dva a půl roku vyřešeno.*ua**ua*

misa2*
hodnocení

Díky za odpověď. Samozřejmě že jsi trefil do černého s tím, že ty obrázky spolu moooc souvisí.

Jenomže uvedené počty nevychází. *zed* Na druhém obrázku (obdélník) by mělo být těcht trojúhelníků míň než 65. Kde je chyba?

Jinak gratuluju k úspěchu. Já se "tam" teprve chystám, ale po 2 večer počítání trojúhelníků nevím, poštěstí-li se to i mě. *ee*

dzordz*

Tak nevím, jestli trefa do černého byla k tomu počtu, doufám že ne, vyšlo mi totiž 99 a opravdu, opravdu se mi to nechce kontrolovat po jednom :D

označení bodů: shovels.wz.cz/...

výsledek: shovels.wz.cz/...

to exe: shovels.wz.cz/tri/...

doplněno 25.10.11 02:22:

Ach jo, kdybych nejdřív kontroloval a potom psal, to by bylo něco :)

Samozřejmě jich tam je 81, měl jsem tam dva překlepy v tý spoustě písmenek .. už je to opravený.

misa2*
hodnocení

Tak uz je vse jasne - jak jsem z tech 3-uhelniku zblbla, tak jsem uz ani nevedela ktery z obrazku pocitam a tak jsme si jednoduse prohodila obrazky a k nim nalezici vysledky. *zed*

Coz znamena :

1) vysledek 81 mas opravdu spravne a ja se mooooc omluvam za zdrzovani*placni*

2) mam konecne (tvou zasluhou) vyresen cely rebus! *ua* Moc a moc diky!

Z toho si nic nedělej, já je počítal snad týden, už si přesně nepamatuju. Ale dá se to. Bude třeba u jiných věcí podstatně hůř.

doplněno 24.10.11 23:52:

Počet trojúhelníků mám potvrzenej přímo autorem rébusu.

misa2*
hodnocení

Tak to je nějaké divné.

Na stránkách s oním rébusem je i možnost si výsledek ověřit a prostě to nevychází.:(, :(

V každém případě díky za snahu.*pusa*

misa2*
hodnocení

Tak konecne ten obrazek?

moxa*

Došla jsem ke čtyřiceti a pak už se mi zamotala kebule :D

Kolik jich vidíte vy?

hodnocení

0x

Na první pohled je vidět, že je jich méně než 969; tolik by jich bylo, kdyby byly spojeny všechny vrcholy. Teď už stačí jen spočítat ty, které tam "nejsou"

doplněno 24.10.11 10:41:

Což ovšem taky není peříčko.

nikisek*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]