Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat trojúhelníky v obrazci

Od: jenyk® odpovědí: 20 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit nějaký fígl na spočítání počtu všech trojúhelníků v obrazci. Trápím se s tím celou sobotu a pokaždý mě vyjde jiný počet. Existuje na to něco?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrburns*
hodnocení

0x

co je zkusit nejak barevne odlisit obtahnout vybarvit atd.

hodnocení

To asi nepůjde. jeden je součástí druhého nebo i třetího. Prostě spočítat trojúhelníky všech velikostí v obrazci.

hodnocení

0x

Zkus sem dát ten obrázek :)

hodnocení

Tak obrázek

Jak spočítat trojúhelníky v obrazci

Uf, u 58 jsem ztratil přehled.

hodnocení

Existuje na to jakýsi "fígl" pak to jde prý jedna báseň. Bohužel já ho neznám.

edyss*

Co si zkusit označit všechny průsečíky přímek písmeny A,B,C... a pak si psát: ABC, ABD ,ABE, atd.

jabraka*
hodnocení

0x

Existuje jen olbřímí představivost.Ale jednu malou pomůcku bych viděl.Zkus si spočítat všechny možné úhly,které jednotlivé úsečky mezi sebou uzavírají,(menší jako 180 st)a pokud budeš dobře počítat a výsledek podělíš třemi,je to počet trojúhelníků.

JABRAKA

pravdomluvny*

Myslím, že nemáš pravdu. Mnohé úhly jsou společné pro více trojúhelníků, takže to Tvoje pravidlo počet úhlů menších než 180° lomeno třemi rovná se počet trojúhleníků neplatí.

doplněno 01.02.09 14:05:

Mimochodem, kolik Vám vyšlo? Mně 57. Zatím*smich*

doplněno 01.02.09 14:14:

Zvyšuji na 61 :)

jabraka*

Pravdo,určitě mám pravdu,Samozřejmě je nutno spočítat všechny možné i společné.Ale je to jednodušší,než počítat celé trojúhelníky!Ty jsou taky částmi společné.

JABR

pravdomluvny*

Nechci se hádat, ale musím Ti oponovat. I když spočítám všechny úhly, nemůžu vědět, které jsou společné několika - a kolika vlastně - trojúhelníkům. Nebo Ty nějak poznáš, kolika trojúhelníkům který úhel připadá? A kolik jsi těch úhlů tedy napočítal?

hodnocení

0x

Kruci, už jsem z těch vašich trojúhelníků tumpachová... neblbněte, lidi, musím jít zítra do práce! *bzum**smich*

pravdomluvny*

A Ty máš nějaký systém, inženýrko? :) Já požívám klasicky barvičky :)

měla jsem několik systémů a všechny selhaly - zkusím dnes znovu, včera už to nebylo ono *zed*

hodnocení

0x

Nic elegantnějšího než spočítat otrocky všechny možné trojúhelníky asi nejde.
Jeden kamarád, kterému jsem úlohu také zadal, použil pro větší přehled excelovskou tabulku kde:
v řádcích jsou všechny úsečky jako základna možného trojúhelníka
ve sloupcích jsou všechny body obrazce
ale musíte si dát pozor aby se některé trojúhelníky neopakovaly. To je vidět dobře právě v takové tabulce.
A když proberet všechny a žádný nechybí a není v tabulce dvakrát tak to sečtete a je jich 65.
Zpracovanou tabulku mohu na požádání zájemcům poslat..

To mi ji teda posli. Me vyslo 60. Sem zvedavej, kde se vystrachaji ty dalsi.

Rekl bych, ze jsem pocital *nevi*dobre.

doplněno 10.02.09 19:47:

Tak sem dobre nepocital*smich*

Fakt jich je tam 65.

ABM CLG EHG GHI
ABI CMG EIG GHM
ABE CMH EMG
ABJ CME EMF GIM
ABG GLM
ABF CNG GLN
CDG
AML BMN FKG GMN
AMC BMD CHE FJG GMJ
AMI BMJ CGE FMG GMK
AME BMF
AMG BMG GJK
AJG BIG
AKG BHG
AFG BEG DNG
AFE BEF DMG ILM
DMK
ALC BND DMF JMN
AIE BJF
AGC BGD DLG
AGE BGF DKF
DGF

Jak spočítat trojúhelníky v obrazci #2

pravdomluvny*
hodnocení

0x

65? Hmm..tak to je pěkné. Já našel jen tyto: Ukáže mi někdo ty další?

Jak spočítat trojúhelníky v obrazci #3
edyss*
10.02.09 17:45

obr.

Jak spočítat trojúhelníky v obrazci #4
pravdomluvny*

Jo, jo, díky edyss!*palec*

Jsi dobrý. Já jsem se v tom několikrát ztratila. A pak jsem se už nenašla.*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]