Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlehčí vysoká škola

Od: pavell odpovědí: 28 změna:
Dobrý den, mám takový dotaz. Hledám nejjednodušší VŠ bez příjímaček. Je jedno jestli soukromá nebo veřejná. I obor je celkem jedno. Jedná se mi jen o titul. Máte nějaké rady, nebo zkušenosti svoje nebo od známých?
Jde mi o titul.
Díky

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Najděte si na netu mladé politiky, modelky, sportovce a další hvězdičky s titulem. A zjistěte si, kde "studovali". Existuje spousta škol provozovaných čistě za tímto účelem, Skoro tam nemusíte chodit a za vypracování bakalářky a diplomky jen zaplatíte. Některým školám už sice byla odebrána licence, ale to ničemu nevadí tituly zůstávají. Ne že by je ze zákona odebrat nešlo, ale kapr si rybník nevypustí, velká část politiků by přišla o titul.

bab
hodnocení

2x

JEDNOZNAČNĚ Karlova univerzita.

mll
hodnocení

1x

Žádná, ani ta soukromá nebude bez práce. V rámci ČVUT FEL se říkávalo, že nejsnažší cesta k titulu je obor energetika, ale to bylo v rámci FELu. Hnojárna v Suchdole bývala prý o něco snažší. Teda podle toho, co jsem slyšel od šéfa, který občas sedává ve zkouškových komisích, protože právě s tou hnojárnou jsme mívali nějakou spolupráci, je to spíš tragédie (jistě něco lze připsat stresu ze zkoušky). Ale stejné zážitky slýchám od různých lidí z různých škol, ale to je pohled ze druhé strany barikády, od těch, které potkala ta tragédie, že musí učit.

Bez přijímaček snad neberou nikde (jsou jen nějaké výjimky na základě prospěchu), ale stejně větší problém, než se na takové školy dostat, je přežít první semestry. Pokud jde jen o titul, aby se jméno necítilo osamocené, pak jsou pro ten účel tituly jako MBA (mladý, blbý (či bohatý), ambiciózní) nebo podobné (MBA je už dost zprofanované, takže se začínají objevovat jiné). Taky se z VOŠky dá získat titul DiS, a vošky berou skoro všechno.

chlochydess*
hodnocení

1x

Titul je to popravdě celkem k ničemu, pokud s tím titulem nebudeš disponovat požadovanými vědomostmi/zkušenostmi. Z dotazu je jasné, že nejseš dobrý student a učit se nechceš. Zaměstnavatelé nejsou hloupí a od toho je zde 2měsíční zkušební lhůta. Za tu dobu vedoucí uvidí, že své povinnosti nezvládáš a pošle tě... za dveře i s 10ti tituly. Netuším, na koho chceš zapůsobit, ale pokud mluvíme v pracovní rovině, zaměstnavatelům jsou tituly ukradeny, pokud adept nedokáže plnit úkoly. Tak lehké to je.

pavell
hodnocení

Tak od čeho jsou pak vysoké školy, když mi titul bude k ničemu? ‍♂
chlochydess*

@pavell

Vysoké školy jsou od toho, aby absolvent získal požadované vědomosti.

Ty se ale učit nechceš, tudíž požadované vědomosti nezískáš.

Chceš jít na soukromou školu, kde se sice učit nebudeš a titul si koupíš, ale opět: požadované vědomosti nezískáš.

Ty se nedostaneš ani k té obávané lopatě - tam už budou ti, co s lopatou pracovat chtěli.

Resumé - nechceš se učit, nechceš ani neumíš makat s lopatou, koupený titul je k ničemu, zaměstnavatelé tě budou hromadně ignorovat a se svým koupeným titůlkem půjdeš nakonec víš kam? Do Mekáče stejně jako tisíce českých absolventů soukromých škol, kterým tatínek zaplatil drahou soukromku a zcela zbytečně, jelikož děcko tam nic nezískalo. Ovšem kromě koupeného titulu, který je odborníkům z tvého fachu pouze na smích a věř, že ti může způsobovat problémy i v budocnosti, když ho někde vytáhneš. Řeknou si "To je ten s tím koupeným titulem? No tak ten ví určitě prd, no podívejte se na něj, ani tu lopatu neumí držet".

Tak hezký víkend přeji, máš nad čím přemýšlet (i když mám pochybnosti i o tom, zda vůbec chápeš, jakou volovinu sis to vymyslel) *slunce*

pavell
hodnocení

Tak to pak nwm noo, je to divná situace.

capitalist
hodnocení

0x
Aneb vysokoškolské tituly v ČR. :) No, slyšel jsem, že například Západočeská není náročná, nebo v Suchdoli v Praze. Držím palce, opravdu jo :)

Škoda těch práv v Plzni, mohla jsem být ještě JUDr. Ale studem bych nevylezla na ulici. Jo, za peníze jde všechno.

premek

Ak čemu by vám to bylo nejste náhodou už v důchodu? Sběratelka titulů :a) Peníze se vydělávají jinak než na co potřebujete kulatý razítko, to ještě nevíte?

Pokud na to potřebuješ kulatý razítko, tak rozhodně nebudeš bůhví jak bohatý člověk, to je známy výrok.

@premek Asi nerozumíte psanému slovu, ale je to opravdu jedno.

smode2
hodnocení

0x

Obecně vzato soukromá - nějaký neuplatnitelný obor o který je co nejmenší zájem. Pak je také primitivní studovat VŠ dálkově - oproti prezenční formě se tam učí daleko menší objem učiva se stejným výsledkem.

jaj*
hodnocení

0x
Takovým bych dala práci u lopaty, že neví co chce dělat. Znám pár lidí kteří tu vysokou nemají a různě se v práci zlepšovali až na různý vedoucí čehosi. Jedna ukončila prvák střední a našetřila na barák, a tak různě, i lidi bez pořádnýho vzdělání zvládli dost vydělávat, jak oni říkají, vysoká škola života a neuč se, život tě naučí. Jen ten čas neproflákat a neprofetovat. Když nevíš co studovat, tak si můžeš najít školu i dálkově. Jedině kdybys věděl co a byla by to škola s praxí tak by bylo dobrý to denní studium, třeba stavební škola, nebo studium na lékaře. Když nevíš co, tak je to ztráta času. A ještě když to má být něco jednoduchého, co se můžeš učit doma po večerech.
pavell
hodnocení

Potřebuji titul, abych neskončil u manuální práce, co se týče studia preferuji prezenční, u dálkového přišel o studentské výhody.
"Takovým bych dala práci u lopaty".
To nejde, většina mladých lidí se v blízkosti lopaty cítí "nekomfortně". ;)

@pavell - Potřebuji titul, abych neskončil u manuální práce

Když si uvědomím, jaký já jsem inženýr, tak se normálně bojím jít k doktorovi. *smich2*

vili
A přitom je fakt, že já jsem radši přešel z kanclu i s titulem k sice odbornější, ale stále manuální činnosti, protože ti vysokoškoláci v naší firmě mají v kancelářích prostě míň než my v terénu.
To se pak jen smějem, když potkáme při naší pracovní aktivitě takového s prominutím blbečka, kterej si myslí, že se mnou nebo s mými kolegy může mluvit s despektem, protože on má přece titul a přece musí ukázat, jaký je borec, když má před sebou jen nějaké lopaty v pracovním oblečení ;).
Ale na druhou stranu je pravda a souhlasím částečně s tazatelem, že kdyby se něco opravdu pokazilo a nemohl bych to už dělat, s tím titulem a praxí pak asi člověk má lepší možnosti. Ovšem titul z nějakého obskurního oboru mu asi stejně nepomůže.
pavell
hodnocení

Takže soukromá vysoká škola jedině
jaj*
Znám jednu co studuje filosofickou fakultu, i když některý obory na ní jsou zajímavý.

kare
hodnocení

0x
Je to jednoduché, ta která Vás baví je nejjednodušší.

pavell
hodnocení

bez titulu prý neseženu, pořádné místo, jelikož mi známá řikala, že dnes maturita má stejnou hodnotu jako výuční list.
Plus se necitim jit na plny uvazek do prace

Bez urážky, se vší úctou: nemá ta tvoje známá IQ stejné jako ty? Co vlastně od života, oba, chcete? Mít místo nebo pracovat tak, aby vás to bavilo, lidi si vás vážili a vy si vážili sami sebe? *hej*

jaj*
Maturita nemá hodnotu jak výuční list, s výučním listem člověk něco umí a má nějakou praxi. Je ještě jedna možnost jak nemuset pracovat, nevím jak je to pak s penezma, ale myslím že invalidita vzniklá do 18 let má nárok na důchod ale po 18 roce věku musí být 5 let odpracováno na přiznání důchodu. Nebo si najít bohatého teplého přítele, ale před tím si koupit poradny množství gelu, tobě doporučuji tento Diet esthetic Lubrikační gel Anal 200 ml a jemu s jahodovou příchutí, nebo banánový. :D

jaj, radíš mi nebo tazateli?

jaj*
Jasně že tomu co se ptá. Ale zase ho chápu, že když bude muset dělat do 70, tak hledá práci která ho zajistí na pozdější věk a nebo práci kterou bude schopný dělat i ve stáří, takže na jednu stranu chápu že nechce dělat opraváře střech, to je v dnešní době nesmysl něco takového dělat, nikomu nebude furt 20 aby mohl pracovat ve výškách. Ale dobrá práce se dá získat i s nižším vzděláním ale s praxí, znám pár takových který nedodělali školu a postupně se přes uklízení dostali kam chtěli.

den
hodnocení

0x
Ahoj, neni pravda, ze bys bez titulu nemohl sehnat dobrou praci. ;) I s maturitou to lze, musis akorat nekde nabrat zkusenosti, napsat si dobry zivotopis a udelat dojem na pohovoru. Co se tyce VS, soukrome jsou vetsinou bez prijimacek, kdyz zadas do google kam na vysokou, vyleze ti stranka, ktera ti vybere konkretni VS napr. podle mista bydliste, nebo oboru, ktery chces studovat. Podle me bude nejjednodussi ten obor, ktery te nejvic bavi a jde ti. V ostatnich budes jen trpet a bude uplne jedno, ze je podle spolecnosti nejjednodussi. Potom take VOS prijimaji vetsinou bez prijimacek a budou pravdepodobne i o neco malo jednodussi, nez je VS. Jen pozor s temi VS, vetsina prihlasek byla do konce dubna, ted uz budou brat jen ty soukrome nebo VOS. ;) Hodne stesti.

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud uz nyní je Vám vše jedno, jakou vysokou školu vystudujete, jaký obor, tak nevím, jak po vystudování jakékoliv vysoké školy dopadnete. Titul jen nestačí. Po vystudování nejjednodušší vysoké školy můžete i s titulem skončit u manuální práce. Je třeba si vybrat kvalitní vysokou školu, která bude mít úroveň a obor, který Vás bude zajímat. Abyste nedopadl jak tady někteří píší. Máme doma x vysokoškoláků a jsou všichni bez práce.

Držím palce. Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]