Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlehčí vysoká škola

Od: homer odpovědí: 37 změna:

Dobrý den,
kvůli titulu oddálení odchodu do práce, bych se chtěl zeptat zda nevíte, která vysoká škola je nejlehčí, pro čtyřkaře že SOŠ?
Chtěl bych vědět na kterou vysokou školu je nejsnažší se dostat, např. je bez přijímacích testů a studium tam je lehce zvladatelné.
Chtěl bych tedy touto cestou požádat Vás o radu která škola nepředstavuje přílišnou studijní zátěž, případně i fakultu a obor.
PS. jedná se mi o státní VŠ, soukromou nechci dotovat.
Předem děkuji píšu ohledně toho, že moc času na podávání přihlášek nezbývá, a další rok na úřadu práce si nemohu dovolit.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

p23®
hodnocení

11x

Dobrý večer.

Myslím, že pro čtyřkaře by neměla být přístupná žádná vysoká škola. Už jenom na základě Vašeho přístupu k životu. Zdravím.

hodnocení

6x

@homer - jedná se mi o státní VŠ, soukromou nechci dotovat
Já zas nechci dotovat vás. Tak si tu soukromou hezky zacvakejte.

jaj*
Myslím že už jste v důchodu, tak někteří zase nechtějí dotovat vás. Státní školy jsou jen dvě v Česku a nebojte že by se tam někdo tak blbý dostal. Myslela jsem že je jen jedna ale jsou jen 2. Tak nevím z čeho byste dotovala někoho kdo je na VŠ. Stejně pak dotujete její absolventy v práci, kteří nedělají v soukromém sektoru ale dělají že státních peněz. Platíte studium policajta a pak jeho plat. Tak se z toho můžete zbláznit, a zase někteří vám budou dotovat blázinec.
tm
2 státní školy? A to jsou jako které?
km

budou to vojenské nebo případně policejní

" Státní vysoké školy jsou pouze policejní a vojenské. Jsou spravovány přímo příslušnými ministerstvy ( vnitra a obrany). Je zde omezena vysokoškolská samospráva. Vojenské vysoké školy jsou financované ze státního rozpočtu, zejména z kapitoly Ministerstva obrany, policejní vysoké školy jsou financované z kapitoly Ministerstva vnitra; zpravidla se na ně vztahují obdobné regule jako na veřejné vysoké školy a též jim mohou být přiznány obdobně i finanční prostředky.

Orgány státní vysoké školy jsou obdobné jako na veřejné vysoké škole, krom správní rady; klíčovou roli zde sehrávají příslušná ministerstva.

V Česku takto v současné době ( 2019) působí 2 státní vysoké š/...:

V Praze má sídlo: Policejní akademi/...

V Brně má sídlo: Univerzita obrany

Obě jsou univerzitního typu."

km

Tak je to podle práva, v podstatě jsou ale státní i ty "veřejné", jen jsou zřizované jinou cestou...

hodnocení

3x
U nás ve městě máme školu ve čtvrtém patře, stačí vám takhle vysoká?

hodnocení

2x

Vaším největším problémem bude nicnedělání. Jste veden na ÚP, proč jste si tedy žádnou práci nenašel, když nestudujete? Píšete, že chcete práci oddálit. Ale stejně Vás jednou dožene a pracovat budete muset, nebo spláčete nad výdělkem. Máte potřeby /jídlo, bydlení, ošacení/, měl byste si na to vydělat. Pokud Vám Vaše potřeby zatím hradí rodiče, prokazují Vám medvědí službu. Nic Vás nenutí ke změně.

Se čtyřkami na SOŠ by mě hanba fackovala uvažovat o VŠ. Na to prostě nemáte, nezlobte se na mě, když už, tak jen na sebe. Najděte si zaměstnání a začněte konečně pracovat. A pokud i myslíte, že Vám křivdím, najděte si soukromou VŠ, kde budete svá studia hradit. Protože veřejná je pro Vás škoda, zaberete tam místo někomu schopnějšímu a budete to flákat dál, jen abyste nemusel makat. Takže si to aspoň platit, třeba Vás to dovede ke zlepšení studijního výkonu.

S Vaším přístupem z Vás nebude nikdy nic lepšího, než je teď. Za mě je to tedy zbytečně promarněný čas. SŠ máte, zdravé ruce taky, tak dělejte to, co se očekává od dospělých rozumných lidí. VŠ by nebyla k ničemu, to mi věřte. Jaga.

homer
hodnocení

Jak jsem říkal chodit dnes na VŠ je hit, a na účtu mám 300 000,- tak nwm kam to ulejt
tm
300000? Za to nic nekoupis... rohlík už nestojí 20 haléřů.

mate59
hodnocení

0x

Jako čtyřkaře tě ani nezapíšou,protože nikde nezvládneš příjimačky.Žádná výška není procházka růžovou zahradou.Běž do práce,vyděláš si peníze a můžeš žít.

pravdous

Já se dostal se čtyřkami na VŠ a nyní jsem ve 4. ročníku. Proč by se neměl dostat? Záleží, na co se zaměřuje. Můžeš mít trojky a čtyřky z jazyků a být premiant v matematice.

jaj*
Na VUT Brno na stavební vezmou i toho kdo pozná písmenka abc a správně je zadá do testu. Takto jsem se dostala i já, ale pak se tam udržet. Jinak známá ze školy se taky dostala na VŠ, nedodělala a postupně se v práci dostala na vyšší pozici.

hans7
hodnocení

0x
Muhehe, pardon, ale rozesmál jsi mě. Jako čtyřkař ze SŠ nedostuduješ absolutně žádnou VŠ. Státní určitě ne, a ani žádnou soukromou typu UJAK (jestli ještě existuje), to byla vyhlášená škola pro modelky, sportovce a jiné polodementy. Hochu, trochu soudnosti, s bídou jsi prolezl SŠ, co chceš dělat na VŠ?
homer
hodnocení

Prý je to hit v dnešní době jít jen tak na VŠ, ještě před pracovním životem.
hans7
Jsi ne úplně studijně bystrý, chceš se dostat někam na státní vejšku se čtyřkama, bez přijímaček a aby to ještě bylo lehké studium. Čili chceš jen vegáč, ruce dozadu a aby ti to platili ostatní. Rovnou napiš, že chceš jednorožce, který kadí zlato. Bude to stejně splnitelné přání. Ale podle tvé reakce vidím, že stejně jenom trollíš.
tomluk

Já jsem na střední propadal a teď jsem ve 4. ročníku na medicíně na 1lf uk :D

farahelisabeth
Jak jste se tam dostal? :p

kmet
hodnocení

0x

Perfektní otázka, gratuluji, říká se, že práva v Plzni jsou (bývalo) známé jistým způsobem v tomto směru. Dovedu si představit zeptat se AI "vytvoř mi troll otázku" že vypustí tohle. *pivo*

jenik
hodnocení

0x

Špíš hledejte nejaké pegagogické, technické vysoké ne. Můžete studovat aji na Slovensku v nejakém zapadákově tam to může být taky lehké

...Vysoků bačousků...a je taky vysoko

jaj*
Ale žádná pedagogická není státní, takže odpověď úplně mimo.
pb®

Cože? Ani Pedagogická fakulta na UK není státní? Tomu se mi nechce věřit.

hodnocení

0x
Takhle otázka se nápadně shoduje s tou, co byla položena roku 2015 na diskusní sekci webu o VŠ, pasáž PS je úplně stejná.

smode2
hodnocení

0x
Nejlepší je jít do práce a zároveň studovat dálkově - třeba pedagogiku (pokud to lze - musíte zjistit samostatně které obory lze dálkově). Říkalo se vždy kdo umí, ten umí, kdo neumí, učí. Na dálkovém studiu po vás budou chtít jen zlomek toho co na denním, takže to určitě vystudujete. Dneska navíc už vystuduje VŠ úplně každý, jděte do toho.

jaj*
hodnocení

0x
Státní škola je univerzita obrany, nevím jestli je to lehká škola. Zrovna ze státních moc výběr není, buďto univerzita obrany nebo univerzita obrany Brno

homer
hodnocení

Pardon oprava myslím veřejnou ne státní.

hodnocení

0x
Obávám se, že s takovýmto přístupem byste měl problém se udržet i na té nejlehčí škole, ať už by byla veřejná nebo soukromá. Pokud si chcete prodloužit studentský život, raději běžte na pomaturitní stadium jazyka. Na vysoké byste stejně vydržel jen rok, tak je lepší ten rok aspoň nějak využít. A jazyk je jedna z nejlepších investic.

fex
hodnocení

0x

Pakuj do práce!

hodnocení

0x

Nejlepší je Damu,podle spousty herců tam moc nechodily a mají vysokou školu.

hans7
No vysokou školu... Mají spíš titul, to ano. Naštěstí jsou tak hodní, že aby se odlišili, tak mají MgA., takže hned vidíte, co je dotyčný zač. Ústav, kde se učí komedianti, kteří ani povětšinou nepíší žádné závěrečné práce, ale odehrají místo toho např. představení, to reálně nikdo nemůže brát jako vysokou školu. Na druhou stranu je tam celkem silná tlačenka o místa a musí se dotyčný dostat přes talentovky, takže nějaký lajdáček se čtyřkami (jako je tazatel), který chce proplout, se nedostane ani tam.

hodnocení

0x
S tímto přístupem nikam. Pedagogická zase není tak jednoduchá,zvlášť ne jazyky nebo matematika. U pedagogiky pro první stupeň zase musíte být zdatný pohybově a umět hrát na hudební nástroj. Lehčí je tak možná vychovatelstvi nebo specka. Ale dobře promyslete,jestli pak chcete pracovat s postiženými,to taky není žádná legrace. Stejně tak učit v dnešní době není vůbec sranda

asd1
hodnocení

0x
Plzeňský práva :D

ml1
hodnocení

0x

To je dost subjektivní, každá škola má nějakej vyřazovací předmět. Na FELu to byly hlavně matematiky a fyziky (případně několik dalších obtéžných předmětů), strojárna má pružnost a pevnost.

Ti, co nezvládali ČVUT-FEL šli na zamědělku do Suchdola. Jiný to zkusili a skončili v prvním semestru. Nejvíc mě ale šokoval spolužák, kterého jsem potkal v menze a divil jsem se, kde se tu vzal (tehdy ještě byla menza pro studenty a pro veřejnost oddělená, dneska bych si myslel, že přišel jako veřejnost), a on, že prý studuje VŠCHT a vypadal docela nadšeně, nevím jak dlouho tam vydržel, nikdy víc jsem ho už neviděl.

Žádná vysoká škola nebude jednoduchá, ono jak se člověk začne v něčem pitvat, vždy je to složité a nudné.

Nevím, jak je systém přijímaček nastavený teďkon, dřív to bývalo tak, že přijímačky byly poměrně jednoduché (přesto je spousta lidí neudělala, čili nebyla to úplná formalita) a problém býval se na škole udržet. Na FEL se vykládal takový vtip, že si drží průchodnost 50% od svého založení, že vůbec v prvním ročníku studovali 2 lidi a dostudoval jeden člověk. Když jsem FEL opouštěl, dost se to řešilo (a taky se řešilo malé zastoupení děvčat), aby ta průchodnost byla vyšší, ale to asi by muselo znamenat, že zpřísní přijímačky.

Taky záleží, co se za těma čtyřkama ukrývá. Podle mě to není úplně nejlepší předpoklad pro studium.

Nedávno jsem se na jedn akci dal do řeči s jedním člověkem, po nějaké době jsem zjistil, že to je vysokoškolský docent (vlastně začal on, že mě odněkud zná, a když mi řekl jméno, hned jsem si vybavil jeho doktorskou práci, kterou prezentoval na různých akcích, pamatuju ho jako doktoranda), a stěžoval si mj. jak ti studenti nic neumí a je jim všechno jedno. Přičemž nejde o žádné složitosti, ale třeba ani netuší, co je to integrál (co si pod tím představit) a vyjmenoval ještě několik dalších daleko základnějších znalostí.

Ještě mě napadlo co VOŠ, to je škola pro lidi, co se jim ještě nechce makat a nebývá až tak náročná. Platí se, ale ty platby bývají řádově menší než na vysokých školách. Většinou berou každého, kdo se umí podepsat, když to přeženu. Zůstane vám status studenta. A pak můžete zkoušet vysokou s trochou zkušeností navíc.

lukradeek
hodnocení

0x
Z lidi tady na poradte je mi zle.. 90% odpovi jen aby si z lidi delali prdel a k tematu maji vlastne hovno co rict…
Tak co sem lezete? Šup spátky na Facebook ;)
@ lukradeek... ale on si začal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]