Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se stát herečkou bez vystudování herecké školy?

Od: nikola® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, chodím do 8. třídy a strašně moc bych se chtěla stát filmovou herečkou. Už je to můj sen celkem dlouho, v pokoji si nacvičuji různé role jen tak pro sebe a strašně mě to baví a myslím si, že mi to i jde. Většina herců má vystudovanou DAMU, musíte umět ale zpívat a to ja neumím. Potřebuji mít vystudovanou hereckou školu, abych se stala herečkou a nebo se ze mě může stát i kdybych měla jakoukoliv jinou vysokou školu? Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ano, mnozí herci nemají herecké školy. Mnoho herců neumí zpívat. Musíte si jít za svým cílem.

hodnocení

5x

V podstatě se můžeš stát herečkou i bez jakékoli školy, ale rozhodně to není snadné.

Nějak se o tobě musí dozvědět ti správní lidé, nějak je musíš přesvědčit, že jsi fakt dobrá a lepší než ty davy, co se na to samé místo tlačí a ani tak to ještě není vyhrané.

Ale třeba na základce jsem taky hrál nějaké štěky ve filmu, a to jsem tu základku ještě neměl dokončenou. (Skupina chlapců honí obruče, Wolker projde kolem a usměje se. Konec scény.) (Ale kdybych po tom toužil a pronásledoval to, tak bych třeba se mohl přez takovéhle "štěky" vypracovat i na něco lepšího.)

(Jo a celý život jsem se dobře čivil něčím úplně jiným, než jsem vystudoval, ačkoli na to existuje speciální VŠ, kterou jsem nestudoval. A není to vůbec vyjímka.)

doplněno 26.07.23 14:06:

Jenom doplním, co jsem nezvýraznil - šlo to i bez zpěvu - v celé té scénce jsem nepronesl ani slovo, jen jsem popohnal obruč a rozběhl se za ní :)

hodnocení

3x
Školu mít nemusíš v případě velkého talentu. Ale nalij si čistého vína. Jestli nechodíš do dramatického kroužku popř nějakého amatérského divadla apod a jen poskakuješ před zrcadlem doma, tvá šance bude prakticky blízká nule. Musíš se zapojit aktivně do veřejného vystupování, zkoušet různé komparzy apod.
hodnocení

On bohužel u mě ve městě žádný takový kroužek není. Hlavně se to bojím říct rodičům, že by si ze mě dělali srandu. Ale děkuji ;)

hodnocení

3x

Zkuste se taky přihlásit do komparsu.Jsou ruzne kompatsn agentury.í

uve
A dokonce i v Americe, akorát že tam chodí stovky či nižší 1000 lidí, vyberou pak dva tři :)
slavný bych chtěl být každý druhý, ovšem ne každý na to má, ne každý má tu vůli, ne každý vydrží… myslím si, kdyby to tazatelku opravdu bavilo a měla zápal pro tu věc, tak by docházela do nějakého kroužku, kde by mohla realizovat své zájmy. Tím, že jenom chce být slavná, že jenom chce být herečka, a ve skutečnosti proto dělá jen před zrcadlem, to nesvědčí moc od té Urputnostti. Ale třeba se pletu? je pár známých herců vedlejších rolí, i hlavních rolí, viz Formanovy filmy, kde hráli neherci.
hodnocení

Nevím, proč hned musíte reagovat tak agresivně. U mě ve městě žádny dramatický kroužek není a nevím, jak bych to teď stíhala se školou, když budu dělat přijímačky. Musela bych někam dojížět autobusem a nechci riskovat, že bych se nedostala na střední školu. Nechci být herečkou kvůli tomu, abych byla známá. Doopravdy mě to baví, i když vlastně "jen poskakuju před zrcadlem".

ltz
hodnocení

2x
Tak třeba i děti jsou herci, hereckou školu nemají a některé jak dobře zahraji a stanou se i hvězdami. Tak jestli cítíš, že máš talent, bavilo by tě to, tak se té myšlenky drž. Musíš také pro to ale něco udělat.
hodnocení

Hledala jsem na facebooku a na google různé castingy, ale bohužel jsem vůbec nenašla někoho, kdo by hledal do role dítě, vždy 20+. Nevíte, kde bych mohla ještě hledat? A děkuji za odpověď :)

hello
04.08.23 12:48

lalala
hodnocení

2x

Dá se. Gympl neni špatná volba, ale už teď bys měla nejen šaškovat v pokoji, ale spolčit se s divadelníkama a začít někde hrát doopravdy. Nebo aspoň nějaký dramatický kroužek. Zpívat neni nutný ale je to velká výhoda, takže i hudebka a věnovat se zpěvu i hlasu.

ivvi
hodnocení

1x
V 8. třídě a ještě nemáš žádné zkušenosti ani s dramatického kroužku, ani z divadelního?! A co děláš ve volném čase?
hodnocení

No to je hrůza. Děláte, jako kdyby v ostatních povoláních bylo potřeba začínat už ve 13ti, třeba někoho operovat, jinak se doktorem stát nemůžu. Chápu, že s herectvím to je jinak, ale nemusíte z toho hned dělat něco strašnýho. Normálně jsem se zeptala o radu. Sice jsem UŽ v osmé třídě, ale aspoň narozdíl od vás umím pravopis ;)

hodnocení

1x

Já bych řekl, že každá žena je herečkou už od přírody

ladramacz
hodnocení

0x
Zdravím,
potřeba to určitě není. Ve Vašem případě můžete přemýšlet o konzervatoři jako střední škole
Já se objevila ve filmech několikrát ale trvalo cca rok a půl než jsem získala "větší" roli
Nejlepší je se registrovat do castingové agentury. To můžete třeba hned :)
V této tématice se vyznám a vím jak to chodí. Je to velmi těžké a hodně o štěstí stát se hercem
Když by Vás zajímalo něco více, ráda poradím zde dramaczech@gmail.com
hodnocení

Já bych právě chtěla na gymnázium, abych měla čas se ještě rozhodnout. Na DAMU bych chtěla, ale bojím se, že bych se tam třeba nedostala a kdyby jo, tak by se mi třeba v té profesi nedařilo a já bych neměla jakou jinou "dobře" placenou práci dělat. Já se bojím říct rodičům, že bych se chtěla stát herečkou, že by si ze mě dělali třeba srandu. Mohu se zeptat, v kolika letech jste poprvé hrála ve filmu? A moc vám děkuji za odpověď

ladramacz
Podle mě ta škola není potřeba. Jak jsem psala, je plno jiných možností jak se k filmu dostat ale je to o to složitější. Poprvé jsem byla více vidět ve filmu když mi bylo 17 let, předtím jsem často chodila na komparzy což jako roli nelze brát. Byla to náhoda. Krásná a vůbec jsem na to nebyla připravená.Jinak napsat mi samozřejmě můžete a ráda napíšu kroky, co udělat dále.
ivvi
Spoustu slavných na DAMU vzali na potřetí :) jestliže ty se bojíš, že by tě nevzali, a odpadneš hned po prvním neúspěchu, tak doporučuju natrénovat ctižádost

sasa*
hodnocení

0x

Hoj, myslím, že se to na poradně řešilo nedávno cca 1 měsíc bych typl. Jednoduchá odpověď! Podívej se kolem sebe,

zamysly se kolik naše společnost vyprodukuje každým rokem "herců" a stále asi chybí...

Příklady : Zdeněk Godla, Ivo Šmoldas Dr.,Vodochodský (kuchař),mnoho a mnoho dalších, kteří nemají her. školu!

A přesto "hrají"... Je to v něčěm jiném...!

sasa*

Joj, nebylo to tak dávno, koukám podobný dotaz z 24.7.23 ...

hodnocení

0x
Vždyť úplně stejný dotaz už jsi pokládala *nevi*
poradte.cz/...
hodnocení

Ptám se na stejné téma, ale na úplně jinou věc. Na to první jsem nedostala ani moc odpovědí, tak jsem to chtěla zkusit znovu. Moc nevím, jak to tady ještě funguje, tak se omlouvám ;)

sasa*

A ještě skromný dotaz : Kdy chodí spinkat holčička z 8.třídy? Viz tvůj dotaz-reakce 29/7 v 1 hod 06 minut- asi v noci!

I ta treakce nevypadá na dívku 14 let!

hodnocení

Nevím, jak si představujete holku, která chodí do 8. třídy. A k čemu by mi vůbec bylo si vymýšlet věk?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]