Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše potřebuji umět, aby mě vzali na DAMU/FAMU

Od: nikola® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám sen se stát filmovou herečkou. Když jsem se koukala, jaké vzdělání mají známí herci, skoro všichni měli DAMU. Jsem v 8. třídě, na střední bych chtěla na DAMU nebo na FAMU. Nevím, ale co vše potřebuji umět, aby mě tam vzali. Myslím si, že umím doopravdy dobře hrát, ale všude psali, že na DAMU musím umét i zpívat a to doopravdy neumím. Ptám se tedy, jak probíhají přijímačky na DAMU, jestli mám šanci se tam dostat, když neumím zpívat a jestli by se ze mě mohla stát známá herečka i s jinou "neuměleckou" vysokou školou? Děkujiii Vám

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

3x

Jestli to chápu dobře, tak DAMU a FAMU jsou fakulty vysoké školy AMU.

Jako střední školy (konzervatoře) fungují jen tyto školy. Podívej se na jejich stránky, jaké mají požadavky na uchazeče a jak probíhá přijímací řízení.

tonka
hodnocení

2x
Určitě by bylo fajn chodit například do dramatického kroužku, hrát na nějaký hudební nástroj, být pohybově a hudebně nadaná. Herectví není jen o velké filmové roli. Spousta herců celý život hraje v menších divadlech a před filmovou kameru se nikdy nepostaví. Takže pokud je opravdu tvou motivací být filmová hvězda, mohla bys být později zklamaná.
V každém případě se můžeš přihlásit po základce na konzervatoř a zkusit, zda budeš mít dost talentu a uspěješ. Hodně štěstí.

hodnocení

2x

Takový základ je tuším umět jezdit na kole, koni, plavat, lyžovat, zpívat,...

barakuda
hodnocení

1x

Co to znamená, když si mysliš, že umíš doopravdy dobře hrát? Já jsem třeba celé dětství chodila do dramaťáku, hrála jsem v mnoha dětských divadelních představeních, dětský komparz, recitovala jsem během vítání občánků do života, chodila jsem na balet, na piáno, a to jsem vůbec neměla žádné ambice věnovat se někdy v dospělosti herectví.

Umíš doopravdy hrát? To jsi posoudila podle čeho? Nastuduj si předpoklady pro přijetí na hereckou konzervatoř, případně se jeď podívat na den otevřených dveří. Ale ani absolvování konzervatoře ti bohužel žádnou filmovou roli zajistit nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]