Nejste přihlášen/a.
Pokud nemáte výlet ve školních osnovách vzdělávacího programu, tak vás nutit může, ale to je tak asi všechno co s tím může dělat.
Povinné je jen to, co je jen součástí školního vzdělávacího programu. Takže pokud máte v programu vyučovacích hodin výlety stejně jako matiku, tak ano, povinné to je. Jinak ne.
Tady třeba o povinnosti jet na "lyžák"
Výlet obecně není nic špatného. Pro lepší posouzení by bylo dobré upřesnit cíl, účel. Jste před maturitou, tak koukejte prolézt co možná nejlépe a nepokazte si to nějakou přitróblou pubertální vzdorovitostí. Přizpůsobení se autoritě budete v životě potřebovat častěji, než prosazování "práv".
Přizpůsobení se autoritě budete v životě potřebovat častěji, než prosazování "práv".
Jj, vyrostou z nich ti správní ovčané...
Co si pamatuju, tak finanční situace byla vhodnou omluvou. Nejel jsem takto třeba na lyžák. protože tehdy si skutečně nemohla moje rodina dovolit dát na to měsíční plat (byla to situace podobná dnešní, že se zvedly ceny (nehorázně se zdražilo, tehdy vlivem deregulace), ale platy byly pořád původní, tehdejší zdražení ale bylo mnohem větší než to dnešní). SRPŠ tehdy na to nic nepřispívalo.
Na průmyslovce byla stuace lepší, to jsem jel. Ale měl jsem dva spolužáky, co si podali žádost o příspěvek. Nemuseli tehdy platit dokonce vůbec nic, SRPDŠ jim to zaplatilo. Nemuseli ani nic dokládat.
Ostatně nechápu jaký důvod, kromě finanční situace v rodině, by měl být k tomu, aby se člověk bránil výletu. No a pokud je to před maturitou, je to možná jedna z posledních společných akcí se spolužáky, se kterými se za čas rozloučíte. Myslím, že i za to ten zabitý víkend stojí.
Jak počítat absenci o víkendu je otázkou, ale pokud bude omluvená, tak to přece neni problém.
A tazatel je žák základní školy a nebo kantor? A kolik mu je let? Pokud není dospělý, tak to musí řešit s rodiči..
Jaképak proboha!? Stačilo napsat, že jste ve čtvrťáku na SŠ hned v dotazu, a polovina odpovědí by se ušetřila.. Možná to měl být výlet, který by mohl mít svůj smysl a který byste ocenili. On si to totiž každý představuje jinak.
A vy nejste rádi, že jedete všichni na výlet a nemusíte sedět doma u tabletu? To si nedovedu představit, ale svět se mění.
když pomineme to, že je to rok stará otázka...tak hlavní problém je to, že škola nemá co rozhodovat o tom co bude žák dělat po škole, o víkendu nebo svátku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.