Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podminene vylouceni - lze?

Od: randomname odpovědí: 4 změna:
Dobry den, studuju na osmiletem gymnaziu, jsem v tercii. Rozbil jsem telefon jednomu studentovi (omylem) ale nepriznal se a zapiral. Byl jsem u reditele, sepsal to, rekl ze se to bude resit pri pedagogicke rade a dohodli jsme se, ze telefon uhradim. Doslechl jsem se od ostatnich studentu, ze poskozeny byl za reditelem, a ten rekl ze mam podminene vylouceni…
A tady jsou me otazky:
- mohu dostat podminene vylouceni i kdyz jsem v tercii (de facto v osme tride) a tudiz jsem nesplnil povinnou skolni dochazku?
- nemel by to reditel nejdriv oznamit me? Zatim mi nic neoznamil.
Ted si myslim, ze ostatni jen kecaji, ale nevim…

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

itcou
hodnocení

0x

Odpovědi:

1. Ano, můžeš. Pravidla vzdělávání jsou pro ZŠ a SŠ prakticky stejná. I na ZŠ jsou možné tyto formy trestu, resp. opatření.

2. Samozřejmě, první by to mělo být oznámeno tobě, resp. tvým rodičům, vzhledem k tomu, že jsi nezletilý.

Je možné, že si z tebe spolužáci jenom utahují, nicméně, pokud jsi lhal, tak si to nějakým způsobem zasloužíš vyžrat do posledního drobku.

hodnocení

0x

Nechápu, jak lze rozbít mobil "omylem". Ano jednou jsem ve Světlé nad Sázavou nastupovala do rychlíku. Chtěla jsem jet na Prahu. A nastoupila jsem do vlaku na Brno. To byl skutečně omyl, pořádný. Ale jak něco rozbít omylem, to nějak nepochopím.

Vyloučit tě mohou. Nevadí, že nemáš dodělané základní vzdělání. Přihlásíš se na nějakou klasickou základní školu tam co bydlíš a tu devítku dochodíš tam. V normální základce. Tím budeš mít splněnou základní docházku a budeš se moci rozhodnout, kam dál. A znovu se připravovat k přijímačkám.

Jsi asi velký zlobil. A navíc lhář, to je to nejhorší. Že se nedokážeš přiznat jako "chlap". Jinak podmínečné vyloučení znamená, že Tě ještě teď nevyhodí. Budeš ale muset začít sekat dobrotu. Pokud by se nějaká nekázeň opakovala, skutečně Tě vyloučí. Proto se zamysli. Ten meč nad Tebou visí a je jen na Tobě, jestli spadne.

Docela mě překvapilo, jak osmák může s klidem slíbit, že zničený telefon uhradí. Ty už vyděláváš? Spíš jsou potrestáni rodiče, kteří musí po svém dárečkovi platit rozbitou věc. Gymnásium je výběrová škola a měl by ses chovat tak, aby sis své studium zasloužil. Tady už jde opravdu o znalosti a vědění. A zlobivci sem rozhodně nepatří. Jaga.

hodnocení

0x

z nižšího stupně 8G vyloučit nelze, stejně jako nelze žáka vyloučit ze základní školy. co ale lze, to je zatlačit na rodiče, aby své dítě dobrovolně přehlásili na jinou školu. například stylem "pokud pro syna vyberete jinou školu, tak jeho čin dál nebudeme rozmazávat, v opačném případě předáváme k vyšetření na Policii ČR" (například). nicméně pokud jsi jinak bezproblémový žák s relativně slušným prospěchem, tak sice ze svého činu budeš mít na škole ostudu (ne, žes rozbil cizí mobil, ale žes zatloukal a doufal, že tvoje vina padne na někoho jiného), možná z toho bude i nějaký kázeňský postih (třeba snížená známka z chování), ale škola nebude plýtvat energií, aby přesvědčila tvé rodiče k přeřazení jinam.

mmch co se týká omylem rozbitých věcí. často mají rodiče pojistku na blbost, do které se dá zahrnout i škoda způsobená dítětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma podmínečné vyloučení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]