Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Editace textu ve Wordu

Od: michaeljorg odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych zkontrolovat, popřípadě poopravit úkol na známky do informatiky. Jedná se o editaci textu ve Wordu. Je tam 7 cvičení. Pošlu sem zadání i můj postup vypracování. Mockrát děkuji všem za pomoc.

Michael Jorg

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaeljorg
hodnocení

Nevím, z jakého důvodu, ale bohužel se mi nenahrála příloha, tak ji posílám podruhé.

WordA (1).docx 38.39 kB
T26A-WORD-format_Michael_Jorg.odt 219.79 kB
michaeljorg
hodnocení

PS : Bohužel nemám Word, tak to mám v LibreOffice.

ahoj, vypracování je asi jiný dokument než zadání

michaeljorg
hodnocení

Jé. Já jsem nahrál špatný dokument. To se moc omlouvám. Spravím to.
michaeljorg
hodnocení

Zde Vám posílám moji verzi vypracování.

WordA_Michael_Jorg.docx 253.94 kB

hodnocení

0x

Zdravím,

oddíl 1

- 1. odstavec: 1. řádek zarovnat - např. takto: na konci 1. řádku Delete, pak svázat spojku a s dalším slovem, aby nebyla na konci řádku (viz minule)

- 2. odstavec: před Převod jsou omylem dvě mezery, na konci odstavce smazat mezery před tečkou a uzavírací závorkou

oddíl 2

- zrušit mezery v závorkách (3x), třeba: ( např. prohlížeče ) ► (např. prohlížeče)

- v druhé zavorce také zrušit mezery před čárkami

- zrušit mezery: www.kosek.cz

- lepší by bylo římské číslice předsadit, tj. označit oba odstavce najednou a dál stejně - udělá se automaticky (nejdřív zrušit stávající římské číslice i s mezírkou)

oddíl 3

- nadpis i text mají být navíc tučně

- s. r. o. (s mezírkami), viz prirucka.ujc.cas.cz/...

- položky mají být zarovnané tabulátory

oddíl 4

- 1. vzorec: mají být mezírky kolem znaků plus (to už je špatně v zadání)

- 2. vzorec: zrušit mezírku před prvním indexem 2, zrušit jakousi čárku za druhým indexem 2, doplnit mezery kolem znaků plus

- 3. rovnice: ta asi chybí (tady není nutno dávat mezery kolem plus, je to specifický zápis)

tabulka

slovo Celkem zarovnat se slovem Oblast

oddíl 5

doplnit záhlaví a zápatí

poznámka 1

modré písmo bych všude zvolil přesně to, co má pan učitel - je lepší pro tisk

poznámka 2

užitečné je tlačítko (na obr. vpravo nahoře) - po klepnutí se ukážou např. dvojité mezery, svázání předložek a spojek s dalšími slovy (aby nebyly na konci řádku) a další užitečné věci

Editace textu ve Wordu

ještě oddíl 1 - na konci 1. odstavce zrušit mezeru před tečkou

oddíl 4 - bez mezery: Ca (OH)Ca(OH)

hodnocení

0x

Tabulátory - oddíl 3

Myslím, že bude potřeba těch 5 řádků přepsat. Jestli jsem dobře pochopil zadání, asi takto:

Nejdřív si udělej prázdný řádek pomocí Enter.

Tabulátory se nastaví v sekci Odstavec (tam, kde se nastavuje i odsazení) - v dialogovém okně vlevo dole klepni na Tabulátory...

Otevře se další okno - viz obrázek. Do horního řádku Umístění zarážek napiš 2 cm a klepni na Nastavit (nastaví se první zarážka). Na stejné místo napiš 4 cm a zase klepni na Nastavit (druhá zarážka). Pak pozor, třetí zarážka je na 10 cm - ale zvol (níže) zarovnání Vpravo - a klepni na Nastavit. Poslední zarážka - 13 cm, zarovnání Desetinná čárka a klepni na Nastavit. Nakonec klepni na OK, okno se zavře.

Teď se opíše text. Stiskni klávesu Tab, napiš ID, znovu stiskni Tab, napiš Název produktu, stiskni Tab a napiš Výrobce, stiskni Tab a napiš Cena/kus.

Enter. Další řádky se vysází podobně.

Ty šipečky v obrázku mezi slovy se ukážou / zmizí, když klepneš na tlačítko - viz obr. výše.

Bude-li něco nejasného, tak se ozvi.

Na prvním řádku se mi trochu nelíbí "Cena", šlo by to zarovnat, ale v zadání k tomu nevidím pokyn a po nastavení zarážek to asi nejde.

Editace textu ve Wordu #2
Editace textu ve Wordu #3

hodnocení

0x

Záhlaví a zápatí - oddíl 5

Karta Vložení - sekce Záhlaví - Prázdné. Vepíšeš text, písmo lze upravit jako obvykle (přes kartu Domů).

Karta Vložení - sekce Zápatí - vyberu třeba Semafor (nebo podobné). Dole na stránce se objeví např.: Stránka 1 z 3. Čísla ponech (!), okolní text uprav na: Strana 1 (celkem 3). Tím jsou automaticky nastavena čísla všech stránek. Písmo se upraví jako obvykle (přes kartu Domů).

hodnocení

0x

Součty v tabulce - oddíl 6

To je pro mně novinka - podařilo se mi sečíst čísla na řádku, ale nikoli pod sebou :)

- součet v buňce smažu

- do prázdné buňky umístím kurzor

- na kartě / záložce Nástroje tabulky (nahoře vpravo) klepnu na fx Vzorec; otevře se okno

- součet řádku: Vzorec = SUM(LEFT)

- klepnu na OK; objeví se součet (raději kontroluji)

Jestli přijdeš na to, jak sečíst sloupce, dej mi prosím vědět.

myslel bych, že čísla pod sebou se sečtou =SUM(ABOVE), ale nějak mi to tu nejde

michaeljorg
hodnocení

Dobrý večer. Zde vkládám, jak jsem to sesmolil. Pravděpodobně tam budou ještě nějaké chyby. Tak se na to prosím Vás podívejte. Děkuji moc.

michaeljorg
04.03.21 22:41
hodnocení

ahoj, ještě

oddíl 1

- 1. odstavec: 1. řádek spojit s druhým, např. takto: za slovo formátování umísti kurzor, stiskni Delete

- písmenko a na konci 1. řádku řádku svázat s následujícím slovem, např. takto: za a umísti kurzor - Vložit - Symbol - Další symbol - Speciální znaky - Pevná mezera - Vložit (popř. zrušit přebytečnou mezeru, možná vzniknou dvě)

oddíl 2

- vložit římské číslování: označ (vyznač) oba odstavce, na horní liště klepni na Číslování - Římské číslice (jak jsi to měl minule, ale oba odstavce dohromady)

- (např. matematika,chemie , atd . ) ►(např. matematika, chemie, atd.)

oddíl 3

- teď už tam tabulátory jsou, ale výrobce má být podle zadání zarovnán doprava - a poslední sloupec tak, aby desetinné čárky byly pod sebou, pak myslím, že pan učitel chce větší mezery mezi sloupci (zkus to pod tím ještě jednou, viz návod nahoře)

oddíl 4

- první dva vzorce jsou skvělé, ještě doplnit třetí - dvojková soustava

oddíl 5 - skvělé

- obrázek majáku bych maličko posunul, aby nepřekrýval zápatí

- strana 4 je prázdná - zrušil bych ji: na poslední řádek na str. 3 umístit kurzor, Delete

Kdyby něco nešlo a nešlo, tak se ozvi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]