Dobrý den, Strašně se bojím až půjdeme do školy. Jelikož mě ve škole šikanují. Zavírají mě na záchodě,vytrhávají mi listy papíru ze sešitu,smějí se mi nebo pomlovaji. Jsem "šprtka" tak ptoto. Nevím jak to mám řešit. Trvá to i teď při online hodinách. Moc prosím jak to mám vyřešit? Bojím se svěřit rodičům. Že mě pak budou spolužáci ješte víc nenávidět.
Zdravím. Šikanu musíš oznámit (rodičům, učiteli atd.) aby se začala řešit. Když budeš mlčet, nic se nezmění. Není důvod se bát říci to rodičům. Určitě jim na Tobě záleží a nenechají Ti ubližovat. Jinak - zase taková "šprtka"asi nebudeš...
Když se necháš... Na posměšky a pomlouvání nereaguj nebo to otoč proti nim a udělej z nich pitomce. Zavřít na záchodě stačí dělat kravál Pomóoooc někdo mě tu zavřel a přijde to řešit dozor - bude zjišťovat kdo a proč tě tam zavřel a ani nebudeš "udavačka".
Lidsty ze sešitu chtnout jeho rodiče a zajistí nový sešit a kompletní přepsání starého, pokud ne tak to přepíše někdo a bude se vymáhat náhrada škody (s tím ti můžou pomoct rodiče). Rodičům to klidně řekni, že ti blbečci dělaj dusno jako šprtce, pokud jsou normální tak ti pomůžou.
Tyhle věci se musí jasně utnout hned na začátku, pokud budeš tolerovat drobnosti tak se to bude stupňovat.
Normálně to řekni rodičům a společně s nimi to pak řešte ve škole. Jen by mě zajímalo, jak tě šikanují při online hodinách, kdy sedíš sama doma a učitel se taky kouká?
Sama šikanu nevyřešíš, potřebuješ pomoc dospělých. Nejlepší jw se obrátit na rodiče, ale mohla bys i na ěnkoho ze školy. Ovšem záleží na tom, o jakou školu jde. Bohužel i dnes ještě existují školy, které se bojí šikanu přiznat a "házejí vinu na šikanovaného".
A nemyl se, nešikanují tě kvůli dobrým školním výsledkům, je to mnohem jednodušší. Odhadli tě jako slabší, otipovali, že si to necháš líbit, že se na nikoho neobrátíš...
Především se nenech odradit, pokud by Tě z počátku někdo náhodou odbyl. Šikana je velmi závažná věc. Rodiče Ti nemusí hned věřit, škola to může bagatelizovat, aby nemusela řešit problém. Pokud to ale nedotáhneš do konce, budeš fackovací panák nafurt, bude to gradovat a to fakt nechceš. Postup bych viděl takto: nejprve rodiče, pak s nimi (nebo klidně bez nich) za třídní popř nějakým důvěryhodným pedagogem a ti by to měli postoupit výš. Měla bys vědět, že je povinnost školy to řešit a nevymlouvat se na nic. Jinak dnes jsou i ty linky bezpečí, kam můžeš bez obavy zavolat a podle zkušeností mnoha lidí po takovém telefonátu na škole umí udělat pořádný vítr. Hlavně se nenech za žádnou zastrašit šikanistama. Oni pak velmi rychle zkrotnou, protože dnes to řeší i policie. Na nic nečekej a začni hned!
Rad jsi tady dostala dost, ale hlavně: Nechoď žalovat, jdi si postěžovat, požádat o radu. To je rozdíl a nezpůsobíš si další problémy. Řešit to musí dospělí kolem tebe, škola musí, rodiče by měli. Držím ti palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.