Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevzali mě na SŠ

Od: 123456789 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz co dělat, když mě nevzali ani na jednu SŠ, jsem 10. pod čarou, takže na odvolání to nevidím.

Musím jít nýní na učňák? Jaké jsou moje možnosti? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nevím, na jakou školu jste se hlásil, ale desátý pod čarou obecně není až taková tragédie. je potřeba ihned podat žádost o vydání nového rozhodnutí (letošní koronavirová výjimka, jinak se dává odvolání). pokud některé z dětí na školu nenasoupí, což je pravděpodobné, na jejich místo se posunou ti pod nimi a ředitel ta místa obsadí právě na základě té žádosti.

pokud jste si vybral takové školy, které mají děti většinou na prvním místě a neodchází z nich jinam a na vás se opravdu nedostalo, tak je potřeba sledovat, která ze škol vyhlašuje druhé kolo (a bývá jich docela dost) a zkusit si vybrat některou z nich. samozřejmě, je možné přihlásit se i na učňák, ale pokud vím, tam přijímačky proběhly dřív, než na maturitní obory, takže i tam ty lepší bývají obsazené.

ale rozhodně bych začala tou žádostí o vydání nového rozhodnutí. hned, nečekala bych. na některých školách ředitelé sami studenty obvolávají, aby zjistili, kdo se k nim doopravdy zapíše a mohli uvolněné místo případně nabídnout dál.

hodnocení

0x

Před chvílí zde byl stejný dotaz. Podívej se na odpovědi: poradte.cz/...

m123*
hodnocení

0x

Neteř dopadla stejně. Hlásila se na dvě školy a ani jedna ji nevyšla. Přitom od první třídy měla na vysvědčení vždy jen samé jedničky, takže její rodiče si mysleli, že nebude žádný problém. Odvolávat se 100% budou, takže to zkus určitě taky. Z její třídy se na střední hlásilo asi 15 dětí. Přijali jen tři.

bvxs
hodnocení

0x
To je jedno, že jsi desátá. Těch předchozích devět se přeci vůbec nemusí odvolat.

karl2
hodnocení

0x

Zkus to příští rok znovu.

priklad1*
hodnocení

0x

Zedníci jsou taky potřeba. A jaké je to dneska rito.

liska5
hodnocení

0x

Odvolej se. Jsou lidi, co z nějakého důvodu odstoupí... Já bych šla na učňák. Po řemeslnících je dnes sháňka. Budeš mít nějakou dovednost do rezervy. Po výučním listu si můžeš dodělat maturitu formou nástavby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]