Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč neumím zapadnout?

Od: lolipop09* odpovědí: 15 změna:
Ahoj, dopředu se omlouvám za mé pravopisné chyby...
Můj problém je nejspíš ve mě, protože neumím zapadnout mezi mou generaci. Abych to upřesnila budu vycházet 9.ročník ZŠ, jsem velký knihomol, poslouchám spíš old school písničky a nerozumím trendu ukázat co nejvíc kůže jak to jen jde. V sedmém ročníku jsem přestoupila na novou školu a vše se zdálo být zas v pořádku, našla jsem si nové kamarády a i nejlepší kamarádky. Jenže minulé léto jakoby vše změnilo, mé dvě nejlepší kamarádky se chytly zvláštní party. Začaly pít, kouřit, hulit atd... (Asi jsem měla zasáhnout dřív, ale zkuste někomu říct že si nemyslíte že je dobrý nápad s kým se kamarádí. To vás hned pošle do pr**le...při nejlepším) Náš vztah začal skřípat, snažila jsem se (A pořád snažím..) naše přátelství držet. Jenže jak se blížilo pololetí, zjistila jsem že větší polovina třídy (spíš celé školy) začala taky chlastat jak duhy, kouřit, hulit a experimentovat s extází atd.. Mám z toho špatný pocit, nechci je odsuzovat protože vím že většina to má doma těžké, ale to přece není důvod dělat tohle ne? A bomba byla že obě mé kamrádky začaly spát s klukama a ani mi to nestačily říct, prý bych to nepochopila a je to jejich tělo. V tom že to nechápu je pravda [ani jedné zatím nebylo 15 (chápu je to jen věk ale...)], ale do léta jsme byly se vším spolu.
Takže jak jde den za dnem mám pocit že jsem čím dál víc větší mimoň a všichni se mi vzdalují... Jako bych ani v té třídě nebyla, prostě nezapadám.
Je chyba ve mě že nemám chuť zkoušet tyhle věci a radši si budu číst? Co mám dělat abych mezi ně patřila, ale nemusela hulit, pít atd..?
A vůbec proč mi připadá že se svět zbláznil?!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stím si nedělej vůbec hlavu. Kdyby jsi měla nějaké koníčky, tak zapadneš zcela určitě do kolektivu stejných lidí.

Také jsem na ZŠ, SŠ a ani teď nehulil a nebral drogy a jsem rád, že jsem nezapadnul mezi takové ztroskotance.

lolipop09*
hodnocení

Že by další "normík" v tomhle světě? :)
Koníčky bych měla, ale v mém okolí nejsou zrovna lidé se stejnými zájmy..

Asi jo. Navíc mám starší sourozence a bavím spíše s lidmi z práce cca 35 - 40 let. Už mají něco za sebou a v hlavě srovnáno. Berou mě. Vrstevnící jsou většinou názorama a chováním jako malá děcka. Bohužel. Nechodím tím pádem ani na srazy ZŠ. Stejně by se tam vedli kecy a chlastalo doněmoty a kocovinu fakt nechci a nestojím o ni.

lolipop09*
hodnocení

Taky starší sourozenec, vycházím spíš s mamčinýma kamaráda a nebo malýma dětma (když musím). Dá se říct že i s 5ti letýma dětma mám konverzace, která za něco stojí a to většina mluví jen o svích hračkách)

Máme to stejně. Děti do 6let jsou hodně zvídavé a rády pomáhají. Mě takový jeden klučina pomáhá při opravách na autě a dost ho to baví.

lolipop09*
17.01.20 23:38

Souhlas.

hodnocení

3x
To že nechceš hulit a chlastat je v naprostém pořádku taky nevidim dúvod proč si v tak mladém věku vyhulovat mozek
To že tě v 15ti nezajimaj kluci v tom taky nevidim problém vše má svúj čas a zatim bych neměl obavu že ti něco uteče
Dúležitý je aby si dokončila školu a dělala to co tě baví
Fandim ti aby si vydržela a nezblbla
lolipop09*
hodnocení

Díky,cítím se o trochu míň divně

kosnos
hodnocení

1x

Asi si jedna z mála v tomto věku, kdo myslí rozumem. Myslím si, že by si se ani neměla snažit zapadnout mezi ty huliče a chlastouny. Nebo jak mezi ně zapadneš, budeš jako oni. A když se ti kamarádky nesvěřily, tak to kamarádky moc nebyly. A kluka si jednou také najdeš.

lolipop09*
hodnocení

Díky, jen nejspíš trpým strachem že na vše kolem mě zůstanu sama...:/

hodnocení

1x

Nemyslím si, že je možný mezi ně "zapadnout", ale přitom nemuset kouřít, pít alkoholické nápoje atd. Nemyslím si ale, že je důvod, snažit se mezi ně "zapadnout". Těch pět měsíců do konce školního roku lze nějak "přetrpět" a pak si na nové škole nebo někde jinde asi najdeš lepší kamarádky. Myslím si, že by byla hloupost začít např. kouřit jen proto, aby ses jakoby "nelišila" . Neměla bys nějak pochybovat a hledat v sobě nějakou chybu. Prostě tě baví např. četba, tak si čteš. Já jako kluk jsem četl např. romány od J. Verna.

sebod*
hodnocení

0x

Mám patnáctiletou vnučku a také je "divná" ;). Asi jste si dost podobné. Včetně těch starších písniček... Ona si naštěstí našla partu stejně postižených kamarádů ve skautu. Jinak to měla stejně jako Ty. Prostě si s jinými vrstevníky až tak moc nerozuměla. Neměla s nimi o čem mluvit.

Takže co s tím, viď? Nevím, těžko radit. Hlavně zůstaň svá a nesnaž se přizpůsobit. Dost mladých se právě v Tvém věku mění. Jak k horšímu, tak ale i k lepšímu. Tak snad potkáš lidi podobného myšlení, jako máš Ty. Moc Ti to přeji. A jestli chceš, tak mi tady napiš do vnitřní pošty. Spojila bych Tě s vnučkou, třeba z vás budou kámošky alespoň na dálku.

hodnocení

0x

Ne nadarmo se říká: Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. *alene* Když se ti jejich vytí nelíbí a já se ti nedivím, představ si, jací budou, až vyjdo do života. A je dobře, že taková nebudeš. Musíš najít partu, ve které ti bude dobře.

Proč neumím zapadnout?
liska5

Teď ještě najít to orlí hnízdo. *zmateny* Asi v nějaké zájmové činnosti. V nějakém kroužku, kurzu, sboru, oddílu, souboru. Zjisti si, co se u vás v okolí dá navštěvovat.

ladycat*
hodnocení

0x

Určitě jsi normální. Netrap se nad pár blbými spolužáky. Když na to dojde řeč, klidně jim můžeš říct, že si ti jejich chování/další kámoši nelíbí. Je taky možné, že si svoje drogové, alkoholické a sexuální historky vymýšlí, aby machrovali. *smich2* Za chvíli budeš na SŠ, tam se poohlédneš po lepších kamarádech. Zatím si můžeš hledat nějaké záliby, jak ti radili někteří rádcové.

Na závěr pár odstrašujících příkladů: poradte.cz/... a poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]