Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze jít na učiliště z 8. třídy?

Od: anicka6809 odpovědí: 3 změna:
Dobře sem tu zas s otázkou je mi 11 a jednou jsem propadla ve 3.třídě no a měla jsem tu před minulou otázku jestli můžu jít na SŠ jen s 8.třídou tam jste mi odpověděli že: Dokonči 9.třídu a pak se zkus přihlásit na SŠ . Nebo že: Dokonči 9.třídu a pak Di třeba na učiliště . A tak jsem si vyhledala Teda to učiliště věděla jsem že se tam učí řemeslu a tak ale potom přišel problém / Střední odborné učiliště/ Odborné učiliště/ Učiliště/ tak vás prosím z hloubi srdce jestli by jste mi to mohl někdo vysvětlit? A jakou školu k tomu potřebuju? A když základní počítá se to když 9.ročník mám dokončení že jsem jednou propadla?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

6x

Ke školní docházce se vztahují dva obraty → povinná školní docházka a základní vzdělání.

Povinnou školní docházku splníš tím, že budeš devět let chodit do školy, sem se počítá i opakování ročníku (tzn., že ji můžeš ukončit osmou třídou).

Pro získání základního vzdělání ale musíš dokončit i devátou třídu ZŠ, bez ní bys neměla ani základní vzdělání. (Tady se opakování ročníku nezapočítává.)

Protože nikdo neví předem, jak úspěšný bude ve vyšším stupni vzdělávání (SŠ, SOU, OU, učiliště), je podle mne dobré ukončit základní vzdělání → tedy chodit i do deváté třídy a teprve potom se hlásit dál.

K učilištím: Každý typ učiliště nabízí něco trochu jiného. Pokud bys uvažovala o učilišti, měla by ses snažit dostat na SOU, tříletý obor zakončený závěrečnou zkouškou. Tam bys získala výuční list, s kterým je o něco lepší pravděpodobnost budoucího uplatnění než bez něj.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neporušujte pravidla zdejší poradny (které jistě znáte) a pokračujte ve svém původním dotazu, kde máte prostor i pro doplnění nebo rozšíření otázky. A další dotaz na toto téma už nezakládejte. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 16.08.18 21:09:

anicka - ta pravidla stránek je dobré znát, než začnete něco psát na libovolný web. A neznalost pravidel (obchodních podmínek) např. při nakupování v e-shopu může být fatální. Zde platí pravidla viz odkaz.

poradte.cz/...

anicka6089
hodnocení

0x
Ben omlouvám jse pravidla neznám otázky už sem vkládat nebudu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]