Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde jít na střední z 8. třídy?

Od: anicka6089 odpovědí: 5 změna:
Předem tímhle chci říct že co budete číst vás zaskočí asi? No je mi teprve 11 let jednou jsem propadla ve třetí třídě (šikanovali mě a proto mě škola nebavila a ani
nezajímala ) a tak se chci zeptat jestli je možné s 8.třídou jít na střední školu a pokuď ne tak od kolika let si můžu dodělat základku jinak mám celkem špatný známky jednu čtyřku a trojku ale teď se chci už učit no a pokuď propadnu ještě jednou můžu se jít zahrabat

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

5x

Tak se nezahrabávej, a dodělej i i 9. třídu. Není to už takový problém a lépe se můžeš ucházet o studium na středních školách.

Jsi mladá, není kam spěchat.

iz*
hodnocení

3x

Aničko,

teoreticky by tě sice mohla některá SŠ s nízkým počtem přihlášených uchazečů přijmout, ale prakticky se to pravděpodobně nepodaří.

Vzhledem k tomu, že nemáš dobrý prospěch (=že toho moc neumíš) a že by ti navíc chyběla devátá třída, není téměř žádná šance složit přijímací zkoušky.

Další problém je v tom, že splnění povinné školní docházky je něco jiného než získání základního vzdělání. Neabsolvuješ-li devátou třídu, nebudeš mít základní vzdělání. Pokud se ti potom nepodaří dokončit střední školu a úspěšně složit maturitu, pořád nebudeš mít ani základní vzdělání (ta SŠ by se ti bez maturity nepočítala).

Takže já poradím začít se učit, dohonit to, v čem máš mezery, dokončit i devátý ročník a teprve potm se přihlásit na SŠ.

hodnocení

2x

No střední školy mají sice aktuálně neuvěřitelně nízkou úroveň jak přijímaček, tak celkově výuky, ale přesto by mi s takovým prospěchem ani nepřišlo na mysl jít na střední. Což ale není dnes žádná nevýhoda, obecně je dnes veliká poptávka po vyučených a jsou mnohdy lépe oceněni než středoškoláci s nějakou vágní školou, nebo gymplem.

anicka6089
hodnocení

Všem vám zatím děkuji jak tady jsou 2 odpovědi že bych měla dokončit 9.třídu a pak se zkusit přihlásit na SŠ to mám v plánu i když vím že ještě je čas na to abych takhle přemýšlela ale mě to teď strašně trápí můj 2. Plán byl ten že si taky dokončím 9. Třídu a pak půjdu na učiliště prostě pointou je to že za žádnou cenu bych nechtěla jít na "pracák" nebo jak se to jmenuje pracovní úřad? Opakovaně děkuji
iz*

Aničko,

úřadu práce se bát nemusíš. Můžeš na něj s rodiči zajít dokonce už teď → poradit se ohledně výběru dalšího vzdělání a přípravy na budoucí povolání.

Registrace na úřadu práce není pro nikoho povinná, registrují se tam jenom lidé, kteří se ucházejí o zaměstnání.

Ale to je zatím předčasné. Zkus se soustředit na školu a dokončit i devátou třídu, abys měla základní vzdělání → s ním budeš mít lepší možnosti se dostat na další školu nebo učiliště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]