Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita učení AJ - slovíčka

Od: jeannette odpovědí: 4 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem se nejrychleji naučit slovíčka k maturitě? Jsou nějaké metody, poradí mi tady někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Jeannette, zkuste pohledat v místním archivu, někde jsem o tom napsala stránkový elaborát...ještě to zkusím najít, ale vy zkoušejte též!

doplněno 12.05.10 18:13:

Tak tady: poradte.cz/... . Tam mate prispevku vice, lze z toho urcite vybrat, ktery zpusob se vam bude nejvice libit. Hodne stesti a vice nez na slovicka se soustredte na to, abyste ze sebe umela vypravit kloudne vety. Kdyz se neco hezky posloucha, tak se na ta slovicka zkousejici ani tak nesoustredi ;) Hodne stesti!

doplněno 12.05.10 19:04:

Re Kartaginec: právě to tam v tom uvedeném odkazu zmiňuje snad každý ;) Skutečně doporučuji projet ony dřívější příspěvky, máte to tam přehledně a podle mě jsme to téma tehdy docela vyčerpali. Ke Kartagincovi ještě dodám - mumlejte si to slovo alespoň, když nemůžete říci nahlas (třeba v té tramvaji), je to strašně důležité!

doplněno 15.05.10 22:35:

Wa, dokud se jazyk nenaučíte, těžko v něm myslet.. Víte, někomu vyhovuje číst, někomu sledovat filmy v originále, já se nejvíc naučila z písniček a z počítačových her. Ale jestli se má někdo naučit kvantum slov k maturitě, pak ano, drezura je nutná. A teprve až jste si jayzkem jist, budete v něm myslet... Vám šlo snad od první lekce cizího jazyka v něm přemýšlet? To byste byl unikát..

hodnocení

0x

Jedna mtoda používá lístečky-kartičky . Na jedné straně česky, na druhé anglicky, nosím je v kapse a třeba i v tramvaji si je vytáhnu, podívám se na jednu stranu a říkam si druhojazyčný kvivalent. Slovíčka, která už bezpečně ovládám strčím do druhé kapsy. (A případně se k nim vrátím, abych si je upevnil.)

wa
hodnocení

0x

A je to nutné ta drezura? V cizím jazyce se má myslet a ne překládat si to.

toireasa*

Souhlasím. Tady je vůbec špatně postavený celý systém učení jazyků na školách. Člověk se primárně má učit jazyk pro sebe, protože ho to baví a chce ho používat, ne proto, že se to po něm chce. A když už se to po něm chce, tak se má správně namotivovat a ukázat se mu cesta.

Samozřejmě, myslet v cizím jazyce je základ. Ale to chce nejdřív si vytvořit nějakou slovní zásobu. Podle mého názoru je nejlepší systém "hození do vody", pokud možno odjet do ciziny a nějakou dobu tam pobýt, pak to jde celkem samo. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]