Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazývají to šikana

Od: susan odpovědí: 8 změna:
Ahoj, na tuto poradnu jsem narazila náhodou a zdá se že by mi mohlo být pomoci. Nebudu zmiňovat kolik mi je, Ale osobně si myslím, že jsem na svůj věk celkem chováním vyspelá. Jenže bohužel chodím do třídy s lidma který ještě furt mají svůj svět a nechápou to vše okolo. A to je ten problém, nechápou mě. Nechápou proč věci vnímam jinak než celá moje ( s prominutím ) vypatlaná třída. Proto mě berou jako jinou i kvůli tomu, že jsem tmavší. Upozorňuji že jsem češka. Tak nějak jsem se už naučila tolerovat narážky o mé pleti. Ale už se to dostalo do takový fáze, že chodím o přestávce na záchod kam se musím zamykat kvůli tomu aby mi nemohli vulgárně nadávat. Tímto se dostáváme i na to fyzické ubližování. Je pravda že už jednou jsem dostala pěstí od spolužáka, kterého přemluvili moje spolužačky. To jsem sdělila doma a řešilo se to se školou, beze mě. Teď do mě jen strkají,nebo po mě házejí věci např. mokrý toaletní papír. Nejradši by jsem přestoupila na jinou školu ale moji rodiče o mě mají velký strach a nepustili by mě samotnou dojíždět, sice ostatní lidi v mém věku můžou, ale stejně vím že rodiče mají v tomhle pravdu, přiznávám jsem ještě malá.
Tudiž přechod na jinou školu by nešel. A to nejdůležitější je to, že se neumím slovně bránit. Jsem odmalička vychovávaná slušně a nikdy jsem ani doma před rodičma nedokázala říct sprosté slovo. I když to po mně chtěli.
Takže myslím že pro tuhle slohovku by to už asi stačilo. Doufám že je tu někdo kdo by mi dokázal poradit, jelikož už mě psychicky vyčerpává chodit do šatny s tím, že mi zase dal někdo do bot sníh nebo mi vymachál věci v blátě, narval do koše a tak dále.
výtka
Upozornění od sys strejc 08. 01. 2018 09:17:50

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Shrnutí:
V roce 2013 jste nastoupila do prvního ročníku střední školy.
Tehdy jste zde psala dotaz, ale nyní píšete, že jste zde náhodou.
Nyní, po pětiletém studiu předpokládám čtyřletého oboru chcete přestoupit.
Dále si ve vašich dvaceti stěžujete na rodiče, že vás nechtějí nechat dojíždět a na mentální nedostatečnost spolužáků.
Je mi líto všech, kteří v upřímné snaze poradit nalítli dalšímu chytrákovi, který z nich má akorát srandu.
A opět, nápověda byla od sys Strejc vložena jako první reakce.
susan
hodnocení

Jasně, tak pod stejným jménem jelikož v roce 2013 jsem na nějaký takový problémy vůbec nemyslela. A jinak si myslím že IP adresa pro důkaz se dá najít.
iz*

A na základě čeho myslíte, že Strejc odkaz na Vaši dřívější otázku vložil?

susan
hodnocení

Podle jména.
iz*

Vážně? Nick susan na Por/... (Řekla bych, že spíše podle IP adresy.)

iz*
hodnocení

0x

Ten věk je důležitý → jiné řešení bude pro nezletilé, joné pro zletilé.

doplněno 08.01.18 10:47:

Susan, přestupte na dálkové studium a najděte si k tomu práci.

Budete se mít co ohánět, abyste obojí zvládla, ale "nebudete viset rodičům na krku", nebudou Vás

šikanovat "upatlanci" a postavíte se na vlastní nohy. To by za trochu "nepohodlí" stát mohlo, co říkáte?

A bonus pro nás: nebudete se nudit s dělat si z lidí šprťouchlata.

radajz*
hodnocení

0x

Pokud máš jiný názory a celkově jsi jinde než spolužáci, podle toho, co píšeš, tak se nic nedá dělat. Kamarádi nejspíš nebudete, pokud mezi ně nezapadneš, což asi nepůjde bez změny tvého chování. Já bych ti doporučil zapracovat na tvém sebevědomí. Pokud si budeš věřit, tak se dokážeš i bránit a ostatní už si na tebe netroufnou.

Zkus sport nebo jakýkoliv koníček, ve kterém bys mohla být dobrá.

hodnocení

0x

Možná se vám to nebude líbit - ale postoj "nechápou to vše okolo... nechápou mě... vypatlaná třída", který spolužáci samozřejmě poznají nebo aspoň vycítí, je přesně to, co je nutí k tomu, co dělají. Jste jiná - budou se snažit vás vykousat ze stáda.

Dovedu pochopit, že si připadáte "na svůj věk celkem chováním vyspelá" - ale jestli by to bývalo nechtělo občas se "snížit" na úroveň těch "vypatlanců". Jen si říkám jestli už není pozdě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]