Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na střední školu,

Od: susan odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Právě jsem na začala chodit na střední školu a vůbec nejsem spokojená :( učím se obor, který chci, ale ta škola na mě působí hrozným dojmem a s lidma ve třídě se taky vůbec nerozumím.

Dělala jsem zkoušky na obchodku, na nenačisto jsem byla 3 pod čárou, ale pak jak byli zkoušky, tak sem to hrozně pokazila :( Ale na druhou školu jsem se dostala, na hotelovku. Ale tam jsem nechtěla, tak jsem na začátku roku přestoupila na obchodku na jinou školu a mám to ještě k tomu daleko. Chtěla jsem jít na tu obchodku, kde jsem to neudělala, ale tam po mě chtěli zkoušky a ty už jsem dělat nechtěla. Ale teď se mi na nové škole nelíbí, mám hrozné depky a bojím se tam jít, a přemýšlím, že bych ty zkoušky měla znova zkusit. (Doufám, že jsem vás do toho nezamotala) Moje otázka teda zní. Myslíte, že mi dovolí ještě napsat zkoušky a přestoupit? Co by jste udělali? Šli by jste do toho? Já nechci přestupovat sem a tam, ale mě se na té první škole fakt moc líbilo. Myslíte, že mám ještě šanci?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

A proč jdeš tam, kam si nechtěla, ke se ti to nelíbí, kam to máš daleko? Říct po dvou dnech, že si se spolužáky nerozumíš je docela brzo, ne? Najdeš si tam kamarády a kamarádky, když ne ze svojí třídy, tak z vedlejší nebo z vyššího ročníku.

Dva dny na to zhodnotit školu je dost málo. Možná nemá nově vymalované zdi, možná nemá nové lavice, ale k čemu je ti škola, kde třeba mají pěkné zdi a lavice, ale nic tě nenaučí? Tím nechci říct, že ta druhá OA je špatná.

Já mohla podat jen jednu přihlášku na jednu školu, na jeden obor (určoval to zákon nebo vyhláška), takže žádné zadní vrátka, když se někam nedostanu apod.

Zaměstnání budeš taky střídat po dvou dnech, protože tady to není moc hezké nebo si se všemi nerozumíš?

Pokud chceš přestoupit, tak je nutné se domluvit s ředitelem školy, kam chceš, na tom, zda můžeš (je místo) a podmínkách.

Nechápu, proč si nechtěla dělat zkoušky, když na tu školu chceš.

susan
hodnocení

Nechtěla jsem dělat zkoušky, protože jsem se dlouho nepřipravovala, byli prázdniny a já to zjistila až poslední týden a prostě jsem doufala, že to tam bude stejně dobré jako tam, ale není. Právě chci odejít co nejdřív, když jsou to teda jenom dva dny, ale ta první škola, byla prostě pro mě lepší a když už jsem byla přesvědčená, že tam fakt chci jít a teď když chodím do té druhé školy, to prostě vím, že není dobrý...

zvidavajanca*

Pokud seš rozhodnutá, tak se běž zeptat, ale promluv si o tom prvně s rodiči, protože ti musí jít s tebou (nebo to aspoň podepsat).

k2
hodnocení

0x

Kolik hodin uz jste ve skole stravile celkove, ze se Vam tam nelibi?

Jinak k otazce: pochybuji, ze Vam toto povoli i kdyby meli volne misto, navic kdyz jste neudelala prijimacky...

susan
hodnocení

Prostě se mi tam nelíbí. U té první školy, se mi tam líbilo od prvního dne, když jsem byla na dni otevřených dveřích.

lidus*
hodnocení

0x

Byla jsem první den v práci a vůbec se mi tam nelíbí, starý nábytek, špatně vymalované, lidi semnou nemluví, dojíždím 2hodiny a šéf chce abych pracoval-asi tak vypadá váše zpověď. Po prvním dni máte depku z čeho? Ne nedovolí, jistě vzali všechny kdo měli zájem a zkoušky udělali,snad pokud jde o soukromou školu byla by tu šance.

hodnocení

0x

Zásadní věc: neptejte se cizích lidí z internetové poradny, ale konzultujte celou záležitost s rodiči a pak se běžte (společně) optat na studijní oddělení školy, na kterou chcete.

každopádně musím stejně zareagovat jako ostatní kolegové rádci - po dvou dnech ve škole (a v životě to platí obecně) se nedají dělat velké soudy a závěry. Věřím Vám, že se Vám tam nelíbí, ale dejte tomu čas a uvidíte, že si na tyhle trable ani nevzpomenete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]