Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Byl jsem nucen si vybrat obor,ne podle zájmu,ale uplatnitelnosti.Takže jsem na automechanikovi,nyní půjdu do třetího ročníku a proto již nemá smysl nastupovat znovu do prváku,ale chci si to už dodělat,tak jsem zjistil že mě to nebaví a nejsem typ člověka na manuální práci(ne ,že jsem rozmazlenej...chodím na brigádu i během školního roku a během měsíce,kdy je i škola mám na brigádě odpracováno kolem 90hodin),ale když mám nyní brigádu v servise..tak si nedokážu představit,že bych tohle měl dělat několik let,natož desítek...Ve škole se celkově spíše nudím,můj průměr známek je 1.0 a to se do školy téměř neučím a místo toho navštěvuji kurzy (angličtina,matika),byl jsem na měření IQ a moje hodnota je 122.
Otázkou je,jakou zvolit nástavbu,plánuji studium VŠ nejspíše ekonomického směru.Potíž je,že počítám,že rodiče už mě nebudou chtít živit na vš(jsem z rodiny,kde nikdo nestudoval vš a všichni co VŠ mají jsou zlí,špatní lidé,jestli mi rozumíte..) Takže bych chtěl nástavbu takovou,abych se mohl dostat na VŠ (počítám s velkým samostudiem) ,ale zároven takovou,abych mohl i slušně pracovat a studovat dálkově,když bych nemohl být závislý na rodičích.
Mám jednu výhodu,dokud nebudu zaměstnán na plný uvazek u nikoho,tak mám jisté místo u Škoda Auto-tam studuji,takže dokud ted pujdu studovat,i když jinam,tak místo tam stále mám,takže bych se tam chtěl po studiích vrátit.
Děkuji všem za přečtení a radu
Asi se zeptám hodně hloupě a naivně. Ale perzonalista v Auto Škoda by vám nemohl pomoci? Mého muže z hornického učiliště po 2. ročníku poslali na průmyslovku. Po odmaturování mu nabídli závodní stipendium na vysoké báňské, když jim šachtu podepíše na 10 let. Už jako Ing. na šachtu nastoupil, se všemi výhodami + byt. Vím, že to bylo v době, kdy se po zemi potloukali mamuti, ale myslím si, že za optání by to stálo.
Rozmyslete si svůj krok dobře. To všechno, po čem toužíte, Vám přece mateřský podnik již nabízí. Budete pod křídly velkého, prosperujícího podniku. Držte se tam, protože lepší start si myslím nenajdete.
A protože máte vysoké IQ, tak se Vás zeptám, co Vám vadí, co se Vám nelíbí. Protože když si přečtete všechny informace a hlavně ,,Uplatnění absolventa a zejména vypichuji ,,Profil absolventa,, tak zde se Vám otevírají všechny možnosti, po kterých toužíte. Nebudu zde vše vypisovat, ale doporučuji si tento oddíl přečíst opravdu od začátku do konce.
Zároveň předpokládám, že se o Vás firma postará v mezích možnosti i finančně. Myslím, že takových firem po republice nenajdete moc.
Po získání titulu, věřím, že budete mít velmi dobré finanční ohodnocení v zaměstnání, kde budete mít vcelku pevnou pracovní dobu, kde Vám nepůjde ani až tak o život. Věřte, že je plno zaměstnání a povolání, kde za menší peníze nasazujete svůj život. Horníci, vojáci, policisté, požárníci atd.
Chápu ale, že si chcete svoji cestičku vyšlapat a vybojovat sám, a hlavně být spokojený se svojí volbou.
Souhlas jinak s Babkazov.
Právě pro to,co je tam napsáno jsem si tu školu vybral,jenže jak se říká papír snese všechno.Například u mě ,jsme automechanici,ale na praxi chodíme na linku,auta se neučíme opravovat,ale umět dílčí kroky na lince,kde pracujeme po boku s pracovní silou z východu.Když své znalosti porovnám s kamarády z jiných škol,tak pak mám pocit že nejsem automechanik...Nyní cituji text ze stránky školy : Profil absolventa je dotvářen zejména podle potřeb výrobních provozů společnosti ŠKODA AUTO a.s. A to je hlavně práce na lince.Chápu,že se musí nějak začít a nástupní plat 19022Kč je výborný pro někoho,kdo je jen vyučen,ale bavil jsem se tam s lidma,co tam pracují nějaký ten měsíc a stále pracují na lince,i když má maturitu,či VŠ.
O škodovce se dost říká,jak je tam vše perfektní,jak se tam zaměstnanci mají a tak dále..ale Škodovka umí hodně slibovat a skutek utek...
Myslíte tedy,že pro Vš ekonomického směru se bude více hodit provozní technika ,bo autotronik?
O těchto zaměstnáních vím,pro mě samotného to je nedosažitelný sen(armáda,univerzita obrany),vzhledem k mým zdravotním problémům-ploché nohy.Takže si těchto lidí nesmírně vážím,ale,nechci,aby to vyznělo sobecky,chci mít dost peněz na svou zábavu,své sny.Nechci dopadnout jak rodiče(nic proti nim,mám je rád) ,že se budu z práce vracet pozdě večer zmožený a unavený za v podstatě pár babek..
Ale děkuji za rychlé odpovědi
Hm, hm praxe bývá jiná. Je jim tedy jedno, jestli má člověk maturitu, diplom, hlavně když mají obsazenou linku. No, a na kolik let by se potom musel uvázat, abyste vše splatil? To je také jedna stránka věci, blbá perspektiva.
Zase ale věřím, že když má člověk co nabídnout, je pro firmu prospěšný, je šikovný i v jiných aktivitách, tak když bude potřeba obsadit nějaké uvolněné místo mimo výrobní halu, tak by měli dát tomuto člověku příležitost.
Jinak, ploché nohy nejsou až taková těžká vada. Byl jste s nimi na podologii? Cvičíte párkrát v týdnu nějaké cviky na podporu nožní klenby? Uchopujete a přehazuje drobné předměty prsty z jedné hromádky na druhou? Mě to velmi pomohlo, ale měla jsem jen malé potíže.
Jojo,když se uvolní místo,tak je ta možnost..oficiálně..reálně to funguje na základě známostí,které já nemám žádné.Chodím na ortopedii,pravidelně cvičím,trenuju s trenérem,stravuju se asi nejlíp jak jen to jde-spíše kulturistický jidelníček.Když jsem si nanečisto zkusil fyzické testy ačr,nebo k unob,tak vše splnuju s plným počtem bodu i s menším náskokem.Trenuju na to několik let,téměř denně.Ale vzhledem k tomu,že chtějí klasifikaci A ,schopen jako výsadkář,tak s těma nohama nemám šanci,bohužel.I když mi to při vysoké zátěži a několika kilometrech problém nedělá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.