Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit. Vždy jsem chtěl být automechanik, ale školu na tento obor mám daleko a nemám žádné dobré spoje abych mohl vůbec normálně dojíždět. Pak jsem tedy přemýšlel o opraváři zemědělských strojů, od domova 7km a nejlepší spoje. Zajímá mě jestli mě na této škole naučí rozumět motorum a jestli mohu potom dělat tedy automechanika bez výučního listu. Prosím o radu. Děkuji
Elektroniky v autech bych se nebál.Pakliže není člověk naprostý analfabet tak problém není a udělá spoustu věcí sám.V dneštní době se stejně skoro všude díly jen mění,neopravují a většina mechaniků jezdí k autoelektrikářům.
Opravář zemědělských strojů...nevím o jakou jde školu,ale myslím,že pakliže půjde o školu kde se budou učit opravovat i nové traktory,tak rozdíl s autem bude jen ve velikosti.Nebál bych se tvrdit že to bude i složitější.
Osobní zkušenosti přímo nemám, ale když se podíváš na nabídky pracovních míst, často se nedělá rozdíl mezi vyučením v těchto dvou oborech. Např. zde -
Jinak podle mě vždycky záleží hlavně na tom, co umíš (i beze školy). Známý je vyučen v oboru automechanik, ale neumí téměř nic. V práci ho nechávají jen uklízet, protože všechno jiné bohužel dopadá velmi špatně.
Na škole nezáleží,ale na tom co umíš.Pakliže tedy nechceš živnosťák.
Kamarád má autolakovnu a potřeboval zaměstnance.Zašel na učňák do Škodovky jestli by mu neporadily nějakého šikovného studenta co bude končit.Onen student měl výborné známky a mistr ho chválil.
Po ukončení hned nastoupil do lakovny,dostal stříkací pistoli a zůstal koukat.V životě prý nestříkali auta pistolí.O praxi chodili do závodu na linku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.