Nejste přihlášen/a.
Vždy jsem se do školy moc těšil. Ale v 6.třídě se ke mně spolužáci začali chovat ošklivě hlavně jeden. Mlátili mě a ničili mi majetek.Ani apomenu,když jsme při akci v 7.třídě se situace nezlepšila,ale zkoušel jsem to ignorovat. Však na konci roku na což nikdy nezapomenu,když se ve škole konal pohádkový les po mně schválně ten žák házel kameny a kdybych se rychle neskrčil možná by mě neškrtnul,ale silněji udeřil. Naštěstí naši třídu opustil,ale v mém mozku tato chvíle utkvěla a vždy ve mne vnukne tuto vzpomínku spojenou se strachem. věřím,že vlivem této zprávy se vše vyvine správně.
Je to možná negativní vzpomínka, ale překonejte to, nepitvejte se v tom, hoďte to za hlavu..
Zamyslete se, máte se rád?
Vymezte si svůj kruh okolo sebe a pokud ho někdo negativně naruší, ohraďte se. A naučte se říkat ne. Je to v nás, každému přikyvovat a souhlasit, i když se nám něco nelíbí.
Jakmile na Vás bude někdo agresivní, tak se si to nenechte líbit. Vidíte, nebránil jste se a útoky vystupňovaly. Nenechte agresi u útočníka rozvinout. Vymezte jasně a zřetelně, že toto už ne. Ale žádné velké emoce u Vás, buďte u toho klidný.
Zkuste nějaký sport. Než si myslet, že máte fobii a budete hledat berličku u lékaře /případně/, tak si najděte nějaké kursy v okolí a uvidíte, že se Vám to sebevědomí, jistota, společenské kontakty zvýší. I když to bude stát nějakou kačku, lepší, než se plácat ve svých myšlenkách.
Toho kluka "zpátky nepřivolávej"!
Nevzpomínej, kdo ti kdy co provedl,
a radši si užívej prázdnin!
_____
Pokud příští školní rok došlo k další šikaně, nesmíš to nechat rozrůst.
Hned se obrať na třídní učitelku a/nebo školního psychologa.
Případně to řekni rodičům a společně s nimi se obrať na vedení školy.
Bonzovat? Co z neho vyroste?
Za nas jsme nemeli moznost brecet na poradte.cz. Kdyz nastal problem, porvali jsme se, obcas tekla i krev a vse bylo vyreseno. Zadne ucitele ani rodice jsme to svych veci nepletli. Pak prisla vojna a tam se ukazali bonzaci a mamincini mazanci ... Ti zceleni za mladi i vojnu prekonali bez problemu.
Mam za to, ze dnes kazdy jenom breci, schovava se za maminky a bohate tatinky, zneuzivaji se nepruhledne zakony a pak je to tu samy "ufnukanec"
Nezlobte se, ale je to tak
Tak toto je hodně, hodně lidový názor. Skoro jste mě mejo nasral, ty zcelení to byli ti šikanisti? Radši už nepište. Fuck!
A to Vám přijde normálnější, že se bude nechat šikanovat nadále a bude mít ještě větší strach, než má? Nic jinýho než rvát se už neumíte? Zamyslete se nad sebou...
Přesně tak! Kluk by si měl užívat prázdnin a ne se trápit tím, co se mu dělo, nebo se bát,
co bude po prázdninách. Šikanu (psychické i fyzické týrání) rvačka nevyřeší.
Problém je potřeba řešit za pomoci dospělých. Dítě ani dospívající to většinou sám nezvládne.
no že za vás jste se rvali, je sylné slovo, problém se nemusí řešit jen zboucháním se a hotovo, to se pak nedivím, že se vynalezli kdy zbraně, jestli se takhle chovají i ldi s většími pravomocemi, to se mi vůbec nelíbí ...
kdo používá násilí k tomu, aby vyřešil konflikt, je u mě ubožák, nemohu si pomoct a kdo si začíná je ještě větší
ps: chtělo by napsat, jak došlo k tomu, že ho začali šikanovat, jestli to není třeba i jeho věcí, že třeba rejpal a najednou se to na něj otočilo, netvrdím, že to tak je, ale i taková může být pravda a pak tady "brečet"
Dobrý den, budu věřit také, že se vlivem této zprávy vše bude vyvíjet správně. Vy, tu zprávu o hození kamenu, tady neuvádíte prvně, že? Tak, budu také věřit, že toto byla zpráva o házení kamenu poslední, vypsal jste se z toho a už bude zase lépe. Už o kamení nepište, jo? Zdravím!
doplněno 21.07.15 13:40:pohanka - ona to není první otázka na stejné téma. Tazatel má problém, ale vlastně se neumí ani pořádně zeptat. Nebo mu to psaní pomáhá a radu nechce.
doplněno 30.07.15 13:08:senza - viz odkaz: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.