Bude to také tím, že mládež (od 6 do 80 let) málo čte. Nepamatuje si, jak to které slovo má vypadat. Ti starší už buď sem-tam nepamatují nic, nebo už na čtení nevidí. Jsou samozřejmě vyjímky. Vlastně jsem chtěl jen připomenout podpadky a součastně... na ty jsem si zrovna vzpomenul. doplněno 25.01.15 17:17: Samozřejmě se ty vyjímky blbě vyjímají... nejsem výjimka, už i mně ten Němec na A. občas něco zatají. A to se počítám ještě mezi tu mládež...
faithoncemore*
Chtěl jste říci výjimky
doplněno 25.01.15 17:21:
..popravdě řečeno i když pravopis ctím a dodržuji, tak slovo "výjimka" mne docela rozčiluje a vnitřně se s ním neztotožňuji (když něco vyjímám, tak by přeci vyjímka byla daleko logičtější, viďte?)
ladinpraha*
Výjimka - pěkná blbost, že? Od slova jímat.
Snažím se to psát správně, ale fakt se mi to šprajcuje. Dlouhá léta se to psalo a říkalo jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.