Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se doučit angličtinu?

Od: neanglictinar odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,v září nastupuju do prváku a bojím se že budu mít velké problémy s angličtinou.Na základce po nás skoro nic nechtěli,takže vůbec angličtinu neovládáme (kdyžtak umíme říct nějakou jednoduchou větu,ale to je tak všechno).Nic méně o prázdninách bych se chtěl věnovat angličtině,abych v prváku hned nepropadl.Proto bych se Vás chtěl zeptat, jakým stylem se to mám naučit (doučit),abych aspoň trochu rozuměl učitelce a zvládnul bych napsat nějaké ty věty.Napadlo mě že bych se díval na anglické filmy,ale na druhou stranu když angličtinu VŮBEC neovládám, tak se mě to zdá divný,že bych se díval na anglický film a stejně bych tomu nerozuměl.Prosím poraďte mi.Předem děkuji za každou odpověď !

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší by bylo asi nějakému studentíkovi dát možnost si o prázdninách přivydělat, a nechat se vést. 15letý samouk, co nic neumí - z toho čouhá neúspěch. Neříkám, že byste to nezvládl, sebedisciplíny na to máte dost (chválím ;)), ale pokud to jde, opravdu bych si zaplatila. Stačí jedna hodina týdně s tím, že chcete úkoly na každý den.

neanglictinar
hodnocení

Děkuji,ale chtěl bych to zkusit nejprve sám.Proto se Vás ptám,jak bych to měl udělat bez studentíka.Předem děkuji za odpověď.

hodnocení

2x

Na zopakování základů je výborná učebnice od nakladatelství Leda -- Angličtina (nejen/...s klíčem řešení všech cvičení cena kolem 250kč. K této učebnici doporučuji koupit 2 CD posle/...za cca dalších 250kč.

Existuje i dvoje pokračování pro středně pokročilé + pro velmi pokročilé.

Nejasnosti a chyby pak projít na soukromých hodinách s někým jazykově schopnějším. "Naufrago"má dobrý nápad s hodinami u studenta

neanglictinar
hodnocení

Děkuji! Sledování anglických filmů je špatný nápad? Jinak děkuji a nemáte ještě nějaké další návrhy,jak by se dala naučit angličtina? Předem děkuji za odpovědi.

Ano, tahle učebnice jako jediná pro samouky mi připadá, že má smysl. Jinak to stojí za starou belu, co se týče učebnic pro samouky.

doplněno 25.06.14 16:32:

Pokud opravdu trváte na tom, že to chcete zkusit sám (máte ale jediný pokus, nevyjde-li, je to v háji), a chcete číst či sledovat, můžu Vám doporučit toto: číst tzv. "graded readers", začněte asi nejzákladnější verzí, pokud to půjde, jděte výš. Riziko čtení je to, že nebudete znát spoustu slovíček, možná si je budete překládat, a to Vás odradí, protože to hooodně trvá. Je třeba spokojit se s hlavní linií a nečekat, že příběh pochopíte stejně, jako kdybyste ho četl v češtině. Sledovat seriály není špatný nápad, každopádně také je potřeba dobře vybírat. U poslechu je problém ten, že když často nerozumíte, mozek se naučí vypínat, a ani se nesnaží tomu rozumět. Stalo se mi to ve Španělsku, bydlela jsem v peruánské rodině, kterým se fakt nedalo rozumět. Když mluvili se mnou, bylo to OK, ale mezi sebou - nezvládala jsem. Takže jsem se je ani po čase nepokoušela vnímat, a to je problém, k aktivnímu poslouchání se těžko vrací. Ale je pravda, že seriály mají obrazovou podporu, tak tam to snad nehrozí.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe vyjet ven a zapomenout na češtinu, najít si někoho na skypu a v angličtině myslet, číst.

neanglictinar
hodnocení

Dekuji! A je špatný nápad se dívat na anglický filmy anebo číst anglickou knihu? A jaký knihy pro samouky by jste mi ještě doporučili? Předem děkuji za odpověď

Pokud ses v Aj takrka zacatecnik, tak Te je Aj film k nicemu, pac stejne budes prd rozumet.

Ctenim knihy se sice muzes mnohe priucit, ale opet plati, ze textu musis jiz z velke casti rozumet. Jinak je to podle mne opet zcela k nicemu. To je podle mne spise pro pokrocile, kteri se tak nauci nove fraze, zjisti, kde se pouziva jaky vyraz a pod.

Ucebnice a doucovani je podle mne to, co potrebujes. Ucebnice sama nestaci, pac se vsadim, ze u toho nevydrzis a ne vsemu lze porozumet z ucebniho textu. Az to doucovani Te popostrci. Navic sam si to nemas jak aktivne procvicovat. Budes pouze pasivne prijimet informace, stylem jednim uchem dovnitr, druhym ven.

Nejlepsi by bylo samozrejme dostat se do intenzivniho anglickeho prostredi, ale to uz musis vedet sam, co je realne.

alice306*
hodnocení

0x

Tyto prázdniny budu na tom stejně, taktéž nastupuji do prváku a o angličtinu jsem na základní škole nejevila žádný zájem. Doporučila bych stránku: helpforenglish.cz/... , která je hodně oblíbená u studentů a můžete zde najít například angličtinu pro začatečníky, kde si proberete postupně všechny časy, modální slovesa, atd... a taktéž je na této stránce četba, která je rozdělena do kategorií - elementary, intermediate, premediate a upremediate. A mnoho dalších zajímavých poznatků. Přeji hodně štěstí a pevné nervy.

neanglictinar
hodnocení

Díky moc Alico !

lmgify
hodnocení

0x

Osobne myslim, ze ve stejne pozici se stejnymi znalostmi jako ty vas bude ve tride vice, ale jestli se chces naucit sam vice a drive, tak to je jedine dobre.

Na YouTube je spousta videi pro uplne zacatecniky. Myslim, ze kdyz si je vsechny poslechnes, ze ti to dost da. Od nich se pak presunes k obtiznejsim videim (na poslech) a tak dale. Navic je to vsechno mluvene rodilymi mluvcimi, takze ti nebude hrozit, ze by jsi se ucil nejakou ceskou anglictinu. Budes porad slyset spravnou vyslovnost.

lmgify

Jak jsem psal, na Youtube jsou tisice videi na zacatecniky.

neanglictinar
hodnocení

Děkuji Imgify

myse*
hodnocení

0x

vím, že chcete všechno sám... ale podle mne by vám nejlíp pomohl prázdninový kurz angličtiny, kam byste chodil dobrovolně a aktivně se snažil angličtinu doučit.

Trošku se bojím, že sám se nedonutíte...

A že problém bude, to je celkem jisté - taky trošku záleží na jakou školu jdete, ale dcera mi nastupuje také na SŠ a v angličtině běžně čte knihy... Jedoduché věty umí děti v šesté třídě! Zapracujte na sobě ať nejste za blbce!

neanglictinar
hodnocení

Děkuji myse, ale není základka jako základka,kdybych se Vás neptal,tak bych asi se to nechtěl doučit,ale vzhledem k tomu,že se Vás ptám,jak se to mám doučit,abych v prváku nepropadl,tak mi přídje trošku divné,že ,,se bojíte,abych se k tomu donutil.Každopádně děkuji všem za odpovědi.

myse*

proto si právě myslím, že by pro vás byl řešením prázdninový kurz angličtiny - intenzivní výuka...

nemyslím si, že se budete učit doma u PC...ale jestli jo, tak klobouk dolů... každopádně s tím něco udělejte...

neanglictinar
hodnocení

Děkuji myse, nebojte udělám.

lmgify

Osobne mi jazykove kurzy (jakekoliv) prijdou jako cista ztrata casu a ze jsem jich absolvoval :( Nejlepsi je se to ucit doma z Internetu tempem, ktere cloveku vyhovuje a kdy mu to vyhovuje. Je to zadarmo a podle me se clovek nauci vice, nez kdyby sel kazde utery a ctvrtek od sesti do pul osme na nejaky drahy kurz.

neanglictinar
hodnocení

Děkuji za názor (karelamrinec), ale pochybuju, jestli to učitelka v prváku pochopí.Jinak všem děkuji.Nejspíš si koupím knihu kterou mi doporučil jancaak - leda.cz/... a pokusím se to přes prázdniny se nějak doučit.Doufám že se mi to podaří.Jinak všem děkuji za odpovědi.

lmgify

Za 2 mesice se clovek muze naucit dany jazyk plynne. Poslal bych ti odkaz na videa na YouTube , kde se o tom hovori a jsou tam i ukazky a rozhovory, ale jsou v anglictine, takze bys tomu nerozumel :) Jestli ale umis nejaky jiny jazyk (nemecky, francouzsky, spanelsky, rusky, ...), tak bych se vsadil, ze podobna videa budou i v techto jazycich. Hledat jsem to nezkousel (ted v rychlosti nemecke vyhledavani nevraci zrovna zadne extra odkazy :( ), ale urcite by jsi dokazal dotaz formulovat lepe a neco by ti vypadlo.

Uc se jazyk z videi, ktera te zajimaji. Uceni jazyka nema byt (a vazne neni!) drina, ale zabava. Proste si vyhledej videa, ktera jsou na tvoji aktualni urovni a ktera te zaujala, poslouchej je a naucis se z nich neco noveho, aniz by jsi se snazil. Je uplne jedno, na jake urovni zacnes. Casem se dopracujes ke stejnemu konci. Sedni si k YouTube, az na to budes mit chut, poslechni si neco, co te zajima a uvidis, ze te to zaujme.

Cim vice budes rozumet, tim vice se ti otevre svet dalsich videi na YouTube (at uz primo jazykovych nebo z oblasti, ktera te zajimaji - pocitace, hry, auta, zvirata, ... cokoliv ! YouTube je nekonecny) a tim vice se naucis a tim vice se ti otevre svet dalsich videi ... a tak porad dokola.

Herec Miroslav Donutil v nekterem svem vystoupeni (nejpravdepodobneji " Ptejte se me na co chcete ... " nebo " Porad se neco deje ") vypravi o tom, jak se ucil ve skole francouzsky. Propadnul z ni a musel na opravky na konci leta. Leto ale stravil ve Francii, takze kdyz se v srpnu vratil, tak mluvil plynule. Ucitelka z toho byla na vetvi (koktala neco jako: " Ale pane predsedo, on opravdu neumel ... " *smich* ), ale predseda komise ho nechal vykecat a pak mu nabidl celkovou dvojku. To bylo v dobe, kdy Internet neexistoval a clovek musel jezdit do francouzsky mluvici zeme. Dnes je to vsechno na YouTube.

Psal jsem to vyse - v kurzu (ve skole) se clovek jazyk tezko nauci. Nejlepsi je si jit svym vlastnim tempem ze zdroju, ktere ti vyhovuji a v case, kdy na to mas naladu.

Ta anglicka knizka pro samouky, ze ktere se chces ucit, je dobra na to, aby ti cesky vysvetlila gramatiku, zvlaste kdyz jeste zadny jiny cizi jazyk neumis a nechapes tak, jak jsou jazyky vystavěné (opravdu jen maloktery zacatecnik si uvedomuje tu podobnost s gramatickymi rozbory vet, ktere delal v hodinach cestiny (privlastnovaci zajmena, sklonovani, casovani, prislovce, vedlejsi veta, pricesti trpne, ...) a obecne s tvorenim minulych a budoucich casu a trpnych rodu v cestine).

lmgify

Herec Donutil o tom, jak se pres prazdniny naucil francouzsky, vypravi v tomto klipu. Prihoda zacina v 6:10. Dekuji zdejsim radcu ze mi pomohli ten klip dohledat. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]