Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorec A

Od: rewg odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Už 3. den zápasím s Bělounem - kapitola úpravy algebraických výrazů (několikrát jsem tu už psala o radu) a budu ho mít skoro vypočítaného, ale ještě mi zbývá pár příkladů, u kterých si prostě nevím rady, sice mi tu radili vzorce, ale mně to prostě nevychází. Příklady se mají rozložit na součin. Neumím s tím vzorcem pracovat, jedině pokud je v závorce pouze jeden člen (pokud víte jak to myslím). příklady dám dolu, dám tam i jak jsem to zkoušela počítat já.

A pak jsem vás ještě chtěla poprosit o kontrolu příkladu, protože mi nevychází znaménko. Něco dělám špatně a nevím co.příklady dám dolu. Zkoušela jsem vytknout (-1), ale nevím jestli se má vytknout těsně před závorku či před to číslo, kterým se závorka bude násobit.

Děkuju. Přeji pěkný zbytek dne :)

Vzorec A
Vzorec A #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

2a): ... = 3a(c-d) -2(c-d) = (c-d)(3a-2)

2b) mas spatne znamenko v te druhe zavorce. Schvalne si ten cely vyraz zase zpetne roznasob a uvidis to.

3a) uz jsem ti to spocital jinde. Musis to rozlozit podle vzorce x2-y2 = (x+y)(x-y), kde x=3a-1; y=2b-5. Uz jsem to take psal.

3b) opet ten samy vzorec jako 3a)

3c) ... = (0,09 -2,4b + 16b2) - 0,09 = 16b2 - 2,4b = b(16b - 2,4)

rewg
04.05.14 21:15
hodnocení

děkuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]