Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se má cenu odvolávat, když jsem neprospěl u přijímacích zkoušek (konrétně jsem neměl dostatečný počet bodů z matematiky, abych mohl být přijat), ale měl jsem stejně bodů, jako poslední člověk, který se na tu školu dostane a zároveň jsem měl více bodů než člověk, který je první pod čarou?
Děkuji za odpovědi.
Dobrá, ale mám strach, že to bude tak, že když jsem neudělal zkoušky z matematiky, tak mě tam prostě nepříjmou... Nejhorší na tom je, že já na tu školu chodil i na kurzy... no, nakonec mě i tak ta matematika překvapila a to na obou školách, nejsem přijatý ani na jednu (ani na jedné jsem neprospěl, a to z matematiky...). Ale každopádně to teda zkusím no.
zrovna dnes jsem na podobný dotaz odpovídala, omrkni, třeba ti některé informace pomohou
doplněno 24.04.14 14:11:odvolání dej na obě školy
určitě se odvolej, tím nemůžeš nic ztratit. Nicméně se uričtě zároven poohlížej po jiné střední škole, která vypisuje druhé kolo přijímacího řízení, ideálně bez zkoušek jen podle prospěchu...
V Praze a okolí se zkoušky dělají jen na gymnázia, většina SŠ jede podle prospěchu na vysvědčení. Měl (a) bys zvážit, jestli na studium na gymnáziu máš nebo zvolit raději něco jednoduššího s méně matematiky než na gymplu... Ideálně střední odbornou školu nebo učební obor s maturitou...
Určitě se zkusím odvolat, ve třídě mám průměr v rozmezí 1.1 - 1.5, z toho jsem usoudil, že bych mohl jít na gymnázium a poté na vysokou školu, dřív mě hodně bavila práce s počítači, dělání webových stránek apod. Ale jelikož mně šly strašně jazyky, tak mi to jeden z učitelů rozmluvil a doporučil mi jít někam, kde můžu studovat jazyky. Vybral jsem si dvě gymnázia, jedno se zaměřením na jazyky a druhé s živými jazyky. Bohužel, já jsem takový typ člověka, který když na něco šáhne, tak to rychle rozbije a s rukama nic moc neumím, na to jsem žádný talent nikdy neměl a ani ještě nemám. Ale každopádně o tom budu přemýšlet, přece i po SOŠ i po účňáku můžu jít na vysokou školu, no ne? :P
Potřebuješ maturitu, pak můžeš na vysokou. Z učňáku se dá udělat na tzv. nástavě za dva roky.
doplněno 24.04.14 16:59:Jen úroveň je nižší, takže to je na VŠ znát.
Jinak chceš-li na infrorMATIKU, tak se matice nevyhneš a možná to pro teme může být problém, ale na to máš 4 roky čas.
určitě můžeš a zase nemusíš... s gymplem musíš, jinak neseženeš práci. s odbornou školou máš větší šanci. Jestli tě tak baví počítače, tak jdi na IT obor...zkus, třeba nebudou mít někde plno...
Jinak v Praze - Počernicích letos otevřeli pěkný obor - Mediální komunikace (kombinace jazykků i PC) ale obávám se, že bude plno... I když - byli přijati všichni, žádný převis, tak bys to mohl zkusit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.