Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřijetí - má cenu se odvolávat?

Od: anonym0002 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se má cenu odvolávat, když jsem neprospěl u přijímacích zkoušek (konrétně jsem neměl dostatečný počet bodů z matematiky, abych mohl být přijat), ale měl jsem stejně bodů, jako poslední člověk, který se na tu školu dostane a zároveň jsem měl více bodů než člověk, který je první pod čarou?

Děkuji za odpovědi. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

jestliže jste první "pod čarou" tak se odvolejte! nic tím neztratíte!

anonym0002
hodnocení

Dobrá, ale mám strach, že to bude tak, že když jsem neudělal zkoušky z matematiky, tak mě tam prostě nepříjmou... Nejhorší na tom je, že já na tu školu chodil i na kurzy... no, nakonec mě i tak ta matematika překvapila a to na obou školách, nejsem přijatý ani na jednu (ani na jedné jsem neprospěl, a to z matematiky...). Ale každopádně to teda zkusím no. :)

zrovna dnes jsem na podobný dotaz odpovídala, omrkni, třeba ti některé informace pomohou

poradte.cz/...

doplněno 24.04.14 14:11:

odvolání dej na obě školy

zvidavajanca*

Odvolej se. Nic za to nedáš.

Myslím, že šance tu ještě je.

myse*

určitě se odvolej, tím nemůžeš nic ztratit. Nicméně se uričtě zároven poohlížej po jiné střední škole, která vypisuje druhé kolo přijímacího řízení, ideálně bez zkoušek jen podle prospěchu...

V Praze a okolí se zkoušky dělají jen na gymnázia, většina SŠ jede podle prospěchu na vysvědčení. Měl (a) bys zvážit, jestli na studium na gymnáziu máš nebo zvolit raději něco jednoduššího s méně matematiky než na gymplu... Ideálně střední odbornou školu nebo učební obor s maturitou...

anonym0002
hodnocení

Určitě se zkusím odvolat, ve třídě mám průměr v rozmezí 1.1 - 1.5, z toho jsem usoudil, že bych mohl jít na gymnázium a poté na vysokou školu, dřív mě hodně bavila práce s počítači, dělání webových stránek apod. Ale jelikož mně šly strašně jazyky, tak mi to jeden z učitelů rozmluvil a doporučil mi jít někam, kde můžu studovat jazyky. Vybral jsem si dvě gymnázia, jedno se zaměřením na jazyky a druhé s živými jazyky. Bohužel, já jsem takový typ člověka, který když na něco šáhne, tak to rychle rozbije a s rukama nic moc neumím, na to jsem žádný talent nikdy neměl a ani ještě nemám. Ale každopádně o tom budu přemýšlet, přece i po SOŠ i po účňáku můžu jít na vysokou školu, no ne? :P

zvidavajanca*

Potřebuješ maturitu, pak můžeš na vysokou. Z učňáku se dá udělat na tzv. nástavě za dva roky.

doplněno 24.04.14 16:59:

Jen úroveň je nižší, takže to je na VŠ znát.

Jinak chceš-li na infrorMATIKU, tak se matice nevyhneš a možná to pro teme může být problém, ale na to máš 4 roky čas.

anonym0002
hodnocení

To je mi jasné, no...

myse*

určitě můžeš a zase nemusíš... s gymplem musíš, jinak neseženeš práci. s odbornou školou máš větší šanci. Jestli tě tak baví počítače, tak jdi na IT obor...zkus, třeba nebudou mít někde plno...

Jinak v Praze - Počernicích letos otevřeli pěkný obor - Mediální komunikace (kombinace jazykků i PC) ale obávám se, že bude plno... I když - byli přijati všichni, žádný převis, tak bys to mohl zkusit...

skola-eu-praha.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]