Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzání počitače

Od: meryl* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, poslední dobou mi tzv. zamrzá počitač. Když mluvím na Skypu, nebo si pouštím něco z televizního archivu,nebo jiné

videa, tak asi po pěti-deseti minutách mi zamrzne obraz i zvuk a nelze pohybovat myší ani tlačítky. Musím natvrdo vypnout

počitač a pak ho znovu startovat. Když si znovu pustím nějaké video, vše se opakuje. Při běžném prohlížení internetových stránek

nebo mailů se mi to vůbec nestává. Mám windows XP.Poradí mi někdo co s tím?Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jsou dvě možnosti - budťo se počítač je počítač zanesený prachem a nebo ´balastem´.

V obou případech pomůže jej vyčistit - v prvním případě fyzicky od prachu (co je to za počítač? - myslím ´kisnu´), ve druhém případě promazat tempy a cache třeba Ccleanerem (stáhnou lze odsud - slunecnice.cz/... ).

doplněno 04.03.13 18:00:

OK - "velká bedna"stačí. Je potřeba tu bednu otevřít a opatrně vyčistit od prachu (celý vnitřek, desky - ale hlavně chladiče a ventilátory). Přitom je třeba dávat pozor na konektory a připojení desek, zvládne to každý trošku zručný kutil, ale dá se i leccos pokazit. S použitím Ccleaneru je to obdobné.

Pokud si troufneš, klidně ti poradíme bližší podrobnosti, pokud ne - určitě v okolí najdeš šikulu, který si poradí. ;)

meryl*
hodnocení

Díky za odpověď, zkusím obě vaše rady. Jsem laik, který jen počitač využívá dle svých znalostí. Ohledně typu počitače jsem v koncích.Je to velká bedna a vnitřek je poskládaný z komponentů. Tak jsme to již dostali.

Jak je počítač starý? Konfiguraci asi vědět nebudete? Viděl bych to podle popisu na nestíhající grafiku. Je tam grafický modul (karta), integrovaná grafika na desce nebo grafika v procesoru?

meryl*
hodnocení

Díky za ochotu , asi opravu svěřím odborníkům.

repkin*
hodnocení

0x

buddy*
hodnocení

0x

Dobrý den,jak zde pán popisuje tak to vypadá na vadnou základní desku.Odepisuju proto,že to samé mi nedávno dělala ta moje deska a po výměně už to je OK.Mohla by to být i grafika ovšem to je druhá varianta.

meryl*
hodnocení

I vám děkuji, těší mně, že jsou ještě lidé ochotni druhým poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]