Nejste přihlášen/a.
Ahoj Všem!
Potřeboval bych poradit s jednoduchou funkcí: Mám vytvořeno rozevírací pole v buňce např: zákazník1,zákazník2 atd.Pokud změním typ zákazníka ,potřebuji aby výsledný součet byl také změněn .tzn zákazník1 zaplatí 100,pokud vyberu zákazník2 zaplatí 200. Potřebuji vlastně definovat číselnou hodnotu názvu. díky moc
když se vybírá v A1 a měnit se má B2 tak do B2 =KDYŽ(A1="zak 1";100;KDYŽ(A1="zak 2";200)) a lze pokračovat celkem dost dlouho zak 3, zak 4 ... Místo 100 nebo 200 můžeš samozřejmě dát odkaz nebo vzorec
Díky moc.Vlastně jde o to ,aby při změně v rozvíracím seznamu (viz obr.) ,došlo i ke změně např.součtu částky.Např: nastavím zak1,přidám zboží 2,atd a toto vše se automaticky přepočítá dle přednastavených hodnot
Skoda, obrazek nevidim. Zkuste znovu, a pri psani zpravy je dole zatrzitko Chci vložit obrázek.
Jinak pokud pod pojmem "rozevírací pole" myslite to same co vlozil alf v obrazku, nejedna se o rozeviraci pole, ale o funkci Automaticky filtr. V tom pripade Vam nebude fungovat ani alfova funkce KDYŽ. Protoze cislovani radku pred pouzitim automatickeho filtru i po nem zustane stejne, tzn. pokud v alfove obrazku vyberete zakaznika2, zmizi radky 1az 5 a 7. Zbude radek 6 a pak 8 az nekonecno.
Jinymi slovy, vyfiltrovany zakaznik2 neskoci do bunky A1ale zustane v bunce A6, podminka v bunce B1 nebude splnena a funkce nebude fungovat.
omlouvám se, že se pletu do dizkuze, ale abych nezadával jiný dotaz.
Omylem jsem si přinesl z práce soubor uložený s příponou .ods . zapoměl jsem jí předělat do excelu. Teď jí nemůžu v excelu otevřít.
Pomůže mi někdo na dálku, nebo to nechám na zítra do práce.
Díky
Pravděpodobně máš doma jinou verzi MS než v práci a proto si sním neporadí. Dají se doinstalovat pluginy, ale když to moc nepospíchá, tak bych si PC zbytečně nezaneřádil. A tuším, že ta koncovka funguje v Open Office.
A pokud bych chtěl jednu rozbalovací nabídku omezit jinou rozbalovací nabídkou, věděl by někdo jak na to? V první nabídce bude ovoce např. jablka, hrušky a švestky a v druhé bude barva červená, žlutá a modrá. Pokud bych v první nabídce zadal jablka, chci aby mně v druhé nabídce zůstala už jen barva červená a žlutá. Jak na to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.