Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, jak přinutit Excel, aby mi nabízel hodnoty z rozevíracího seznamu, které obsahují určitý výraz.
Jde o to, že mám v buňce vytvořený rozevírací seznam zhruba s 800 položkami a chci, aby když do buňky napíšu například "výroba", tak aby mi rozevírací seznam nabídl(nebo předepsal) jen položky obsahující slovo výroba.
Děkuji za odpovědi.
0x
no nevím jaké hodnoty může nabýt ta buňka a jak je strukturovaný ten seznam ale co třeba tohle kdy do seznamu dáš ten vzorec který vidíš v E3 s nadefinovanými názvy?

[URL=http://img52.imageshack.us/i/tabbs.jpg/][IMG] img52.imageshack.us/...
Potřebuji, když napíšu do buňky například výroba, aby mi rozevírací seznam nabídl pouze položky obsahující ten výraz. Jednoduše, aby mi to vyfiltrovalo a nabídlo pouze to, co mě zajímá.
[URL=http://img64.imageshack.us/i/tab2n.jpg/][IMG] img64.imageshack.us/...
0x
Obávám se, že od Excelu chcete něco co bohužel neumí. Asi jste si to už vyzkoušel (Data -> Ověření -> Seznam a vyplňoval).
K předchozím radám:
- alfova: funkce KDYŽ zafunguje až po odsouhlasení obsahu buňky klávesou Enter; mimo to pro 800 polože by takový příkaz napsat dalo dost práce a stejně by se přesáhl povolený počet znaků (myslím, že 255)
- papene: zhelva nepotřebuje řadit již vyplněná data, potřebuje si zjednodušit jejich zadávání; Vámi nabídnuté řešení se týká již vyplněné tabulky.
Možná bych zkusil dát si seznam buď na samostatný list nebo bokem, seřadil jej podle abecedy a pak si v něm vyhledal pomocí Ctrl-F a kop9roval obsah buňky. To je ale asi výhodné jen při delších textech.
jak jsme koukal na ty obrázky tak tam třeba na výrobu začínají, musel by si ten seznam předtřídit a seskupit podle klíčových slov která zadá do buňky a poté se dostane na podmínku celkem krátkou. Měl by třeba oblast výroby, oblast vývoj ... nejlepší by potom bylo i pro první buňku použít seznam aby bylo jasné jaké jsou možnosti.
Pokud to má být opravdu nabídnutí ofiltrovaného seznamu ... to snad nějakým makrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.