Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám velmi podobný problém jako uživatel na tomto odkazu: poradte.cz/... Bohužel jsem nenašel řešení tohoto problému.
Problém je v tom, že Windows nerozpoznají zvukovku. (Po instalaci WinXP32bit, SP2 vše fungovalo bez problému cca 2 měsíce)
Zvuky jdou například v programu dodávaném výrobcem pro zvukovou kartu (nastavení levého a pravého reproduktoru, zvukové efekty a podobně) jdou taky ve Skypu! Je slyšet vytáčení i hovor je možný = není to HW problém.
Nejdou ale ve Windows, MP3, Video, Hry... nikde jinde. Ani na Youtube a pod.
Zkoušel jsem odistalovat veškeré ovladače pro základní desku ( MB ASROCK s.754 K8NF3-VSTA, nForce3 250, 2x DDR, 1xAGP 8x)
Koupená 12.12.2009!
Rovněž jsem odinstaloval veškeré ovladače Zvukové karty a vše znovu nainstaloval. Bez úspěchu.
Poradíte prosím někdo co s tím? Díky
Konfigurace:
Zákl. deska: MB ASROCK s.754 K8NF3-VSTA
Zvukovku skype identifikuje jako: C-Media CM6501 Like Sound Device
Windows nemají žádný konflikt v systémových ovladačích.
takže to shrneme : Když to už jednou fungovalo, musí to fungovat i ted.. Otazka : máte zvukovku ( solo kus ) a ještě další na materboardu ( tedy součtem dvě? ) Není to zcela jasné, i když to tak vypadá.
Některé programy si rády přehodí zvuk jinam a pak už to nejde a musíte instalovat pul stroje znova.
Pokud máte dvě - nejde zvuk ani z druhé? Mě spíše zaujal ten váš obrázek. Podle toho máte totiž ve stroji jen jednu zvukovku a tu ještě nenainstalovanou. Tohle jsem taky někdy už řešil ( nejednou ), a řeknu vám, že zvukovka , je opravdu mazec. Nainstalujte znovu celé drivery pro materboard ( to ničemu neublíží ) nezapomente doinstalovat vsechen používany software, hlavně tedy zvuk ( nemam na mysli antiviry a ruzne jiné aplikace ) . Ted by se Vám měla zvukovka zobrazit na tom vašem obrazku. Taky je nutno otevřít nějaký media panel ( nevim jak se to jmenuje u vas ) a vysvětlit PC aby použivalo vami urcenou zvukovku. Pak doinstalujte tu druhou. Jedno z možnosti je v nastavení zakazat zvukovku na desce. Porad vychazim z predpokladu, ze mate dve.
Napiste co jste zkusil. A napiste jak moc dulezite data mate na disku, at vam mohu doporucit reinstal celych Winu. Budte rad ze nemáte 98
Neinstaloval jste náhodou webovou kameru?
Zdravim!
Zvukovka je jen JEDNA. Integrovana na zakladni desce.
Motherboard typ: ASROCK s.754 K8NF3-VSTA
Uz jsem zkousel deinstalaci veskerych ovladacu desky i zvukovky vcetne vsech doprovodnych programu.
Znovu REINSTALACI vsech ovladacu (puvodnich i nove stazenych ze stranky vyrobce jak MB tak zvukoveho zarizeni)
Dokonce jsem i odebiral zarizeni ze "Spravce zarizeni", ale nez jsem stacil nainstalovat ovladace znovu, rucne, tak si je system sam natahnul
Zkousel jsem to i v nouzovem rezimu a nic
Kamarad mi rovnez poradil i odstranit body obnoveni v systemu a vycistit jejich cache pamet. To uz jsem nedodelal jelikoz musim do prace
Web kameru jsem NEINSTALOVAL. (Hraje si na tom muj 13ti lety synovec, buhvi co tam sprasil )
Potiz je v tom ze se mi NECHCE znovu reinstalovat komplet cely system (o data nejde) a navic ted s sebou nemam instalacni CD a prijedu se synovci na to podivat az buh vi kdy... A pak se opravdu nase*u a cele to zformatuju a udelam si pak kompletni obraz toho disku pro zalohu a bude to!
Do te doby vitam jakekoli dalsi napady jak to osetrit bez Format C:
O tomto jsem slysel neco ve smyslu s prednim panelem a kabelem na desce. Kam mate pripojen konektor repraku, dopredu? Zkuste vytahnout kabel vedouci od desky do predniho panelu a nasledne pouzit zadni konektory.
Tuto moznost vylucuji. Jacky mam zapojeny v zadu (od novoty) a predni panel nevyuzivam. Navic od slozeni PC se do skrine nikdo nedival a zvuk jako takovy z repraku JDE. Potiz je v tom ze pouze pres nektere aplikace jako je Skype a SW dodavany vyrobcem zvukovky (resp. SW ke zvukovce) Ta je totiz integrovana do zakladni desky. Jedna se mi spis o to KTERAK primet Windowsy aby tu zvukovku zase akceptovaly.
Asi Vám neporadím,ale přidám jednu vlastní zkušenost. Zkoušel jsem na svém pracovním PC přehrát filmy ve FullHD,trošku se to sekalo,tak jsem v Biosu přetaktoval CPU a pomohlo to. Film běžel plynule ale bez zvuku. Tak jsem hledal problém obvyklým způsobem...nastavení,ovladače,... a nic-vše se tvářilo funkční a bez problému,jen nebylo nic slyšet . Pak mě napadlo snížit taktování a bylo po problému. Třeba měl synovec podobný nápad s taktováním CPU
Pokud máte jen jednu ... to že si systém sám zvukovku opět chtěl doinstalovat, je v pořádku. Dal jste mu CD a on to udělal. Podle obrazku zařízení nemáte zakazané v systému. Nezakázal jste ho v nastaveni PC při startu? Konflikt zařízení jste myslím vyloučil. Body obnovy s tím nemaji nic společného. Co ještě. Já bych to projel celé znovu. Pokud to nepomůže, asi bych zazalohoval data a udělal reinstal. Máte XP tuším, tak to se vám celé samo udělá do hodinky. Škoda, že namáte funkční zalohy. Zkuste povzpomínat co jste v poslední době instaloval. Kamerku jste vyloučil, ta to dělá s oblibou, že zruší zvuk a vynucuje si jiný, třeba neexistujíci. Zkuste ještě odinstalovat SKYPE a zpětně nainstalovat zvuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.