Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvukové zařízení neexistuje

Od: sparrowcz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám velmi podobný problém jako uživatel na tomto odkazu: poradte.cz/... Bohužel jsem nenašel řešení tohoto problému.
Problém je v tom, že Windows nerozpoznají zvukovku. (Po instalaci WinXP32bit, SP2 vše fungovalo bez problému cca 2 měsíce)
Zvuky jdou například v programu dodávaném výrobcem pro zvukovou kartu (nastavení levého a pravého reproduktoru, zvukové efekty a podobně) jdou taky ve Skypu! Je slyšet vytáčení i hovor je možný = není to HW problém.
Nejdou ale ve Windows, MP3, Video, Hry... nikde jinde. Ani na Youtube a pod.
Zkoušel jsem odistalovat veškeré ovladače pro základní desku ( MB ASROCK s.754 K8NF3-VSTA, nForce3 250, 2x DDR, 1xAGP 8x)
Koupená 12.12.2009!
Rovněž jsem odinstaloval veškeré ovladače Zvukové karty a vše znovu nainstaloval. Bez úspěchu.
Poradíte prosím někdo co s tím? Díky
Konfigurace:
Zákl. deska: MB ASROCK s.754 K8NF3-VSTA
Zvukovku skype identifikuje jako: C-Media CM6501 Like Sound Device
Windows nemají žádný konflikt v systémových ovladačích.

Zvukové zařízení neexistuje

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

takže to shrneme : Když to už jednou fungovalo, musí to fungovat i ted.. Otazka : máte zvukovku ( solo kus ) a ještě další na materboardu ( tedy součtem dvě? ) Není to zcela jasné, i když to tak vypadá.

Některé programy si rády přehodí zvuk jinam a pak už to nejde a musíte instalovat pul stroje znova.

Pokud máte dvě - nejde zvuk ani z druhé? Mě spíše zaujal ten váš obrázek. Podle toho máte totiž ve stroji jen jednu zvukovku a tu ještě nenainstalovanou. Tohle jsem taky někdy už řešil ( nejednou ), a řeknu vám, že zvukovka , je opravdu mazec. Nainstalujte znovu celé drivery pro materboard ( to ničemu neublíží ) nezapomente doinstalovat vsechen používany software, hlavně tedy zvuk ( nemam na mysli antiviry a ruzne jiné aplikace ) . Ted by se Vám měla zvukovka zobrazit na tom vašem obrazku. Taky je nutno otevřít nějaký media panel ( nevim jak se to jmenuje u vas ) a vysvětlit PC aby použivalo vami urcenou zvukovku. Pak doinstalujte tu druhou. Jedno z možnosti je v nastavení zakazat zvukovku na desce. Porad vychazim z predpokladu, ze mate dve.

Napiste co jste zkusil. A napiste jak moc dulezite data mate na disku, at vam mohu doporucit reinstal celych Winu. Budte rad ze nemáte 98 *ee*

doplněno 11.02.10 19:40:

Neinstaloval jste náhodou webovou kameru?

sparrowcz
hodnocení

Zdravim!

Zvukovka je jen JEDNA. Integrovana na zakladni desce.

Motherboard typ: ASROCK s.754 K8NF3-VSTA

Uz jsem zkousel deinstalaci veskerych ovladacu desky i zvukovky vcetne vsech doprovodnych programu.

Znovu REINSTALACI vsech ovladacu (puvodnich i nove stazenych ze stranky vyrobce jak MB tak zvukoveho zarizeni)

Dokonce jsem i odebiral zarizeni ze "Spravce zarizeni", ale nez jsem stacil nainstalovat ovladace znovu, rucne, tak si je system sam natahnul :(

Zkousel jsem to i v nouzovem rezimu a nic :(

Kamarad mi rovnez poradil i odstranit body obnoveni v systemu a vycistit jejich cache pamet. To uz jsem nedodelal jelikoz musim do prace :(

Web kameru jsem NEINSTALOVAL. (Hraje si na tom muj 13ti lety synovec, buhvi co tam sprasil :-D )

Potiz je v tom ze se mi NECHCE znovu reinstalovat komplet cely system (o data nejde) a navic ted s sebou nemam instalacni CD a prijedu se synovci na to podivat az buh vi kdy... :( A pak se opravdu nase*u a cele to zformatuju a udelam si pak kompletni obraz toho disku pro zalohu a bude to! :-D

Do te doby vitam jakekoli dalsi napady jak to osetrit bez Format C: :-D

parizek*
hodnocení

0x

O tomto jsem slysel neco ve smyslu s prednim panelem a kabelem na desce. Kam mate pripojen konektor repraku, dopredu? Zkuste vytahnout kabel vedouci od desky do predniho panelu a nasledne pouzit zadni konektory.

jardaouhrabka666

Tuto moznost vylucuji. Jacky mam zapojeny v zadu (od novoty) a predni panel nevyuzivam. Navic od slozeni PC se do skrine nikdo nedival a zvuk jako takovy z repraku JDE. Potiz je v tom ze pouze pres nektere aplikace jako je Skype a SW dodavany vyrobcem zvukovky (resp. SW ke zvukovce) Ta je totiz integrovana do zakladni desky. Jedna se mi spis o to KTERAK primet Windowsy aby tu zvukovku zase akceptovaly. :(

pavka76*
hodnocení

0x

Asi Vám neporadím,ale přidám jednu vlastní zkušenost. Zkoušel jsem na svém pracovním PC přehrát filmy ve FullHD,trošku se to sekalo,tak jsem v Biosu přetaktoval CPU a pomohlo to. Film běžel plynule ale bez zvuku. Tak jsem hledal problém obvyklým způsobem...nastavení,ovladače,... a nic-vše se tvářilo funkční a bez problému,jen nebylo nic slyšet . Pak mě napadlo snížit taktování a bylo po problému. Třeba měl synovec podobný nápad s taktováním CPU *smich*

fidonet*
hodnocení

0x

Pokud máte jen jednu ... to že si systém sám zvukovku opět chtěl doinstalovat, je v pořádku. Dal jste mu CD a on to udělal. Podle obrazku zařízení nemáte zakazané v systému. Nezakázal jste ho v nastaveni PC při startu? Konflikt zařízení jste myslím vyloučil. Body obnovy s tím nemaji nic společného. Co ještě. Já bych to projel celé znovu. Pokud to nepomůže, asi bych zazalohoval data a udělal reinstal. Máte XP tuším, tak to se vám celé samo udělá do hodinky. Škoda, že namáte funkční zalohy. Zkuste povzpomínat co jste v poslední době instaloval. Kamerku jste vyloučil, ta to dělá s oblibou, že zruší zvuk a vynucuje si jiný, třeba neexistujíci. Zkuste ještě odinstalovat SKYPE a zpětně nainstalovat zvuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]