Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkopírovat fotky z Piccasa

Od: jarm® odpovědí: 25 změna:

Ukládám si fotky v Piccasu. Alba mám zaplněná, ale volných fotek v tomto programu dost. Jakým způsobem fotky, které nejsou uloženy v albech importovat do rajčete. Kapacita je tam vcelku neomezená - jen videa tam nejdou nahrát. Děkuji .

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Všechny alba co máte vytvořená v Picasa albumech můžete exportovat do kterékoliv složky v PC nebo na externí disk (tím zároveň vytvoříte zálohu). Odtud potom je můžete odeslat kamkoliv - třeba všechny na Rajče. Sám to taky tak dělám - mám fotky na Picasa webalbum i na Rajčeti (tam mám úplně všechny, protože mají neomezený prostor). Na Rajče je zašlete jejich specielním programem, jak je uvedeno výše. Videa nahrávám mimo Picasa web album též na YouTube.

hodnocení

Jamaca - děkuji za dobrou radu, funguje to. Konečně si udělám pořádek ve fotkách. Mám to na asi třech místech, zbytečně mi to zabírá místo na disku. Zálohuji na CD. Dávám bodík.

doplněno 02.02.10 16:22:

Ještě prosím k tomuto tématu: Chci poslat email s fotkou s rajčete. Nepodařilo se mi rajče v nabídce rozkliknout abych si mohla vybrat. Musela jsem konkretní fotky exportovat v mém případě na plochu, odeslat a potom zrušit. Neexistuje jiný jednodušší způsob odesílání?

S tím pořádkem pozor! Na Rajčeti je maximální velikost fotky 1200x700 px - to zamená zmenšené. Originál fotky podle mne exportovat nejlépe na externí disk.

Ukládat fotky na plochu se nedoporučuje, zatěžuje se počítač při náběhu.

Posílat fotky z Rajče přímo e-mailem nejde. Jak píšeš, musíš v prohlížeči na fotku kliknout pravým tlačítkem, uložit do PC a potom klasicky odeslat e-mailem.

Existuje mnohem elegantnější způsob, sdílení. V Rajčeti máš vždy dole u každého albumu nebo fotky napsáno sdílet. Klikni na to a objeví se ti odkaz na konkrétní album, fotku. Zkopíruj tento odkaz do e-mailu a odešli dotyčnému adresátovi.

Napiš jak se daří!

hodnocení

Jamaca, ach jo. Už nesdílím takové nadšení. Z Picasa nahrávám do počítače - potom jde importovat na Rajče. Když potřebuji nějakou konkretní fotku z Picasa, uložím na plochu, použiju do nějakého emailu. Potom smažu. Vím o možnostech přeposlat celé album konkretnímu uživateli. Problém je však ten, že z Rajčete mi nejde konkretní fotku uložit třeba na tu moji plochu, abych ji použila dál a smazala. Když kliknu pravým tlačítkem myši na moji fotku, objeví se mi mi upravit ji - jako odebrat, otočit, atd.

doplněno 02.02.10 22:31:

snad půjde zkopírovat obrazovka

02.02.10 22:32
hodnocení

zkusím

hodnocení

zkusím - nejde to, je to v jiném formátu.

Prosím pro upřesnění:

Picasa je program nainstalovaný v počítači.

Picasa webalbum je webové album na webu - posíláš tam fotky z programu Picasa.

V programu Picasa si vytvoříš album fotek. Toto album můžeš odeslat na Picasa webalbum. Odkud potřebuješ tu fotku stáhnout z Picasa webalbumu? Tu fotku máš ale v počítači ve vytvořeném albumu - to album ti předsi v počítači zůstane a navíc ho máš na webu.

Fotky na webu všeobecně a samozřejmě umístěné i na Picasa webalbum, nebo na Rajče, potom prohlížíš v prohlížeči. Kteroukoliv fotku kterou vidíš na webu si můžeš stáhnout do počítače. Klikneš pravým tlačítkem na obrázek nebo fotku, z nabídky vybereš Uložit obrázek jako, někam v počítači do uložíš.

V programu Picasa můžeš kteroukoliv fotku co máš v PC přímo odeslat e-mailem z tohoto programu.

juvla*
hodnocení

0x

Musíte si na rajčeti založit účet a programem nahrát rajce.idnes.cz/...

kytka*
hodnocení

0x

Kupte si flešku a přesuňte si všechny fotky na ní a pak se Vám bude pracovat jedna báseň ,já už to umím. To bylo další co jsem se naučila po vkládání textu na fotky. Je to jednoduché. *hej*

hodnocení

Není to špatný nápad Kytko. Už jsem po dlouhém hledání přišla na na to, jak zkopírovat z rajčete třeba do mejlíku. Jsou tam jako by dvě varianty prohlížení alb. V jedné té variantě vlevo nahoře je otevřít album - možnost v prohlížeči. Potom tuto fotku expeduji do nějakého souboru. Fotce dám jméno, abych ji rozeznala. A potom normálně pracuji dál. Musím se zeptat někde jakou kapacitu mají flešku - zhruba na kolik fotek. Syn mi třeba nahrál staré černobílé fotky za 25 roků zpět - je jich tam 700. Tak to budu muset mít nějakého velkého flešáku. Díky také za radu.*dril*

kytka*

mě přinesl ježíšek osmičku mám tam už fotek hodně a místa moc neubylo. Mají různédruhy, jistě si vyberete*palec*

hodnocení

Tak jo, při první příležitosti koupím osmičku flešáka. Díky a hezký den.

Na uskladňování fotek je nejlepší externí disk. Zapojíš ho do USB a ihned funguje a kapacitně chvíli stačí - má cca 1000 Gigabajtů.

Flashka 4 Giga má kapacitu cca 1500 fotek při rozlišení 10Mb.Cena myslím okolo 500 Kč. Ukládat fotky můžeš též na SD karty, cena je přibližně stejná. Stačí potom kupovat do fotoaparátu nové SD karty a fotky nechávat na SD kartách. Jsou ještě SD karty 8, 16, 32 Giga. Cena samozřejmě stoupá s kapacitou (stejně je to s flash pamětí).

kytka*

USB je dobrý taky ho máme, ale flešku strčím to kapsy a tradá, nesu vše s sebou.

doplněno 06.02.10 14:48:

USB -samozřejmě jsem myslela úložný disk na instalaci všeho co Vám zabírá místo v počítači jednak to mám na flešce na E -disku. To pro všechny případy ,kdybych flešku ztratila a pod.:D

papene*

*bezim*To jste mě kytka předběhla.Já ji mám zapomenutou,novou v šuplíku*zed*.Tak jednoduché-jó?:D

doplněno 03.02.10 21:00:

*nevi*Tak to nevim,nevim*smich*

kytka*

jasně už se jděte učit. Je to jako na USB

papene*

Snaha byla, ale nekomunikuje se mnou.Je asi mrtvá.*plac*

pravdomluvny*

Pokud jde o novou flešku, je třeba ji asi naformátovat.

papene*

Už je to vyřešené.viz. poradte.cz/...

Jak se formátuje?

pravdomluvny*

Aha..takže někde Ti funguje? Jdou na ni ukládat data?

papene*

Jj ale vzadu.Tam šlape jak má.Ve předu jen blikne a konec.Nenačte nic.

pravdomluvny*

Tak jak Ti radili...ta přední větev USB to prostě nezvládá. Strkej to tam, kde to maká... BTW - pěkná šála :)

papene*

Díky za radu i pochvalu.Tu dělala dejavu.;)

pravdomluvny*

jj, já vím. Já Ti ji na jaře sundám, jo? :)

papene*

Dobře a přidáš sluneční brýle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]