Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s externím diskem na USB, formát

Od: sazinek* odpovědí: 8 změna:

Zdravim, včera si kopiruju na disk cca 500 gb kde to probehlo uspesne. Odpojim disk vecer, jdu spat. Rano zapnu ntb jdu pripojit externi disk od WD. A najednou win 7 mi to nenajde, dale na jinem win8 tez ne a na xp taky ne. Disk jakoze najde ale nedostanu se do nej hodi mi to hlasku o formatu. Viz toto. Tak jako kde je chyba by me zajimalo, v cem je co spatne? Prece nemuzu moje jediny data co mam o ne prijit takhle a jeste si je sam formatovat :D

Problém s externím diskem na USB, formát

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

1x

Ted to zrovna dělám na jednom disku taky 500 G a řeknu ti pěknej vopruz. Musíš k tomu mít druhe disk o minimálně dvojnásobný kapacitě. Potom udělat bitovou kopii vlastního disku potom si už můžeš pohrát s MBR, MFT tabulkou atd. Vše ale doporučuji dělat pouze na tom obrazu jinak jistě přijdeš o část dat.

doplněno 09.12.12 22:25:

to praivo to se povist může ale taky nemusí a pak zničiš data ( nebo lépe zhoršíš jejich přistupnost a to nemluvím o tom když se objeví křížovej odkaz) a tak je nejlepší předem udělat bitovou zálohu a pracovat s ní. Jinak zjistíš že ufotky máš pouze část a další část je z jiný fotky

praivo*

Mně stačilo spustit TestDisk, nechat vyhledat oddíly a zapsat je, nic víc...

hodnocení

0x

Tohle se mi stalo taky jednou u externího disku, potom co jsem disk "bezpečně neodebral"ikdyž už viditelně nic nedělal... Nestane se to pokaždé, šance že se to stane jsou malé, ale stává se to.

Buď se můžeš s daty rozloučit (pokud nejde o nic důležitého a máš je třeba i jinde)

Nebo můžeš zkusit programy na obnovu dat, nebo celého diskového oddílu.

Viz moje otázka, měl jsem po stejném problému a ani po "obnovení"jsem data už nikdy neviděl

poradte.cz/...

sazinek*
hodnocení

Tak to ne, na disku jsou data ktery jsou moje celej život 12 let života takže to fakt ne to klidne i zaplatim lidem aby to vše vytahnul někdo z disku. To mi problem nedělá. Jen to chci mit už bezpečně někde v klidu a ne se furt o data bat. Bože muj :( To jsou problemy

praivo*

Zkus TestDisk.

doplněno 09.12.12 17:10:

Jen pokud nepůjde TD, zkusil bych nějakou firmu, ale ne DataRecovery, ale třeba DataHelp

Jestli jde opravdu o velmi důležitá data, která mají cenu, svěřil bych disk specializované firmě na záchranu dat. U mě šlo převážně o filmy a pár věcí do školy, které jsem oželel, takže jsem to neřešil.

zachrana-dat.cz/...

tyto firmy nejprve zjistí, jak na tom data jsou (ZDARMA) a potom vám sdělí cenu, za kterou by ti data obnovili (ale většinou jde o tisíce). Proto mám teď radši disk navíc, který připojím do počítače jednou za měsíc, zálohuju na něj důležitá data, zase odpojím a uložím na bezpečné místo. Je to levnější a spolehlivější, než se potom strachovat, jestli vůbec něco obnovit půjde ;) ale dokud člověk nezažije, tak to bohužel často nepochopí a říká si, že mu se to stát nemůže.

doplněno 09.12.12 17:12:

to byl jen příklad firmy kterou mi našel google, s těmito firmami žádné osobní zkušenosti nemám ;)

praivo*

K DR nééééééé! poradte.cz/...

doplněno 09.12.12 17:08:

Chtěli 8.000 Kč a nakonec mi stačila chvíli u TestDisku...!

mowla*

To nejsou, Bože, problémy - to jsou důsledky nezálohování dat...

*bzum**smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]