Nejste přihlášen/a.
Podle mých osobních zkušeností bych se vyhnul značkám ACER a ASUS. Dále bych ale nevybíral podle značky, ale podle toho, co od počítače očekáváte. Každá značka nabízí sice hodně variant, ale jsou "detaily" které u té či oné značky nenajdete. Pokud kupujete první počítač, tak asi nebude moc brát ohled na hmotnost, hlučnost či například použitý lesklý plast (otisky prstů po celém počítači). Avšak podle mě jsou tyto vlastnosti velice důležité. Pokud upřesníte Vaše požadavky, můžeme Vám tu lépe poradit.
No jenže ja právě vůbec nevím na co bych se měl koukat,chci ho na kancl.věci a někdy i si záhrat hry.tak mi nějaký doporučte podle vás,hm
Trochu sem proletel pár kousků které nabízí a zaujal mě např. tento:
jinak pár mých názorů k výběru:
samostatná grafická karta vs integrovaná - Notebook není na hraní a z vlastní zkušenosti vím, že i na velmi drahých "herních"kouscích si pořádně a plynule současné náročné tituly nezahrajete, na občasné odreagování Vám bude podle mě stačit i integrovaná grafika, ve výsledku pak máte menší hmotnost, teplotu a tedy i hlučnost
integrovaný mechanika vs externí mechanika - Mechaniky, alespoň v mém okolí, jsou nejčastější poruchou u notebooků. Navíc v dnešní době levných flashdisků už mechanika tolik potřeba není, stačí externí doma. Varianty bez mechanik se ale bohužel dělají teď převážně pro mininotebooky, což ale podle mě není vhodné pro Vás
paměť - 3 GB je maximum co zvládne 32bit operační systém a zároveň je to podle mě optimální velikost, méně bych nebral.
HDD - 320GB stačí (i když čím víc tím líp), později asi stejně dokoupíte externí disk. U některých modelů jsou disky dva, což je podle mě nesmysl, je to váha, teplo a hluk navíc.
CPU - Intel Core 2 Duo (nechci dělat reklamu ale zkušenosti jak u stolního PC tak u notebooků říkají nic jiného nebrat alespoň v nižší cenové relaci)
váha - To je velmi individuální ale pokud to budete tahat někde v ruce či na zádech tak bych se poohlídl po něčem pod 2 kg (což byl i můj parametr při hledání výše uvedeného notebooku)
Tj. z těch hlavních částí asi vše. Dále někdo ocení, že má klávesnice numerickou část, jiní si zase koupí navíc klávesnici, čtečky karet, ... je toho dost. Rozhodně bych si ale počítač předem osahal v nějakém kamenném obchodě. Fotky a videa mohou být zavádějící.
Mám 5 let Asus a notebook jede nonstop skoro. Takže ze zkušenosti pro všestrané použití za celkem slušnou cenu bych volil ASUS. S Acerama mam velmi spatne zkušenosti kvuli jejich konstrukci a tím pádem bytelnosti. I co se softwaru týče jsem nebyl nikdy plně spokojen. Pak se u nás v rodině vyskytůjí HP notebooky a ty jsou podle mého názoru velice dobře vybavené hardwerove ale hlavne a co je nejdulezitejsi maji celkem dost velkou výdrž baterie a jsou i celkem dost stabilni a bytený.
Takže pokud s počítačem budete hodne v pohybu - Volte s velkou výdrží baterie a s matným povrchem
pokud budete převážne na jendom miste volte co nejefektivnejsi pro multimedialni veci o výdrž baterie se starat moc nemusíte a o vzhled taky ne ( doporucuji spíše hrubší povrchy ) pak reste hry a to ze notebook bude mit vlastni grafickou kartu a ne integrovanou.
Další vec je cena pokud chcete pořídit notebook do 13000 tak opravdu volte kompromisi a hodne veci bude osizena. pokud date i 20000 tak už bude v celku držen standart.
K mému notebooku jsem si dokoupil spoustu externich veci jako Externi disk a externi mechaniku. Dalsi jsem resil usb sloty a ty jsem teda rozsiroval a koupil jsem si i monitor a klavesnici. notebook pouzivam skoro vsude a dost se snim i pohybuji. ale kdyz jsem doma napojim plno kabelu jako do stolniho pocitace a mam vše co potřebuji. Možná si co nejdříve pořídím pevný počítač protože dost hraju hry a už mi ten muj nestačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.