Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit notebook?

Od: petruskakili* odpovědí: 14 změna:

Moc prosím oradu jaký notebook koupit!?!?!? Mám asi 16000,- a chtěla bych si koupit takový co by za ty peníze opravdu stál, nemusela jsem ho za chvilku reklamovat. Chci si na něj stáhnout programy na úpravy otek, tisíce mých fotek, aby byl dostatečně rychlý na netu :)), vypálil a přehrál filmy... Našla jsem v testech, že kvlita versus cena je dobrá u značek ASUS a ACER, známý mi zas doporučuje HP, ale těch typů od těchto značek je haaaafoooo!Prosím poradíte? DĚKUJI!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* HP je *palec*! xcomputer.cz/... Myslim že by mohl splňovat vaše požadavky...Ale také záleží,v jakém prostředí ho budete používat.Dejte potom pozor při výběru barvy...Zdravý Tom

troja*
hodnocení

0x

Měsíčník Extra-PC č. 10/08 = velký přehled notebooků včetně všech informací.

tomh*
hodnocení

0x

určitě HP, vyhněte se Acerům a možná i Asusům. Jeden mám a stále s ním něco je...

acemcintosh*
hodnocení

0x

Nebo nějaký Dell - vyšší cena, ale také vyšší kvalita (za 16 000 Kč by se ale určitě dostatečný již pořídit dal). A ta jejich on-site záruka, to je něco!

hodnocení

0x

O pár asusech vim a jen jeden byl na reklamaci, ale to byla výrobní vada na celé řadě.

dvtech.shop.ekatalog.biz/...

dvtech.shop.ekatalog.biz/...

nějaký takový by ti mohl stačit

Asus mam i já, je to střední třída, Dellu se nevyrovná,ale zatu cenu?

tonybeer*
hodnocení

0x

Jednoznačně bych ti doporučil ACER. Pokud na něm nechceš hrát hry tak ti bude stačit : Acer Extensa 5620-2A2G32Mi - cena kolem 12000,- jestli chceš i lepší grafiku tak : Acer Extensa 5630G-582G32MN - 14500,-..ale vyber si určitě aby měl procesor CORE2Duo..pozor na označení "coreduo" nebo "dualcore" .

doplněno 11.11.08 12:33:

Jo a bacha na ASUS - samá reklamace.

tomh*

Kolego, dual core a core2duo je to samé, jen ty dualcore bývají slabší, oba však jsou dvoujádrové. Co se týká poruchovosti Asusů, tak jsou na tom tisícinásobně lépe, než Acer, který je povážován za nejnekvalitnější značku v rámci NTB, LCD monitorů, apod.

acemcintosh*

jj, no tak to mám asi štěstí, máme v rodině 4 notebooky značky Acer různých řad a ani s jedním ještě nebyl žádný hardwarový problém:). Zato kamarád si nedávno koupil notebook od Asusu a po měsíci používání se mu prostě přehřál, přímo na školní lavici ... (to jsou zkušenosti, ne statistika)

tomh*

*smich* Mě je to koneckonců jedno, jsem na VŠ, kde vidím notebooky různých značek, takže já mám v poruchovosti jednotlivých značek jasno...nevycucávám si to z prstu ;)

P.S.: To, že mám ASUS neznamená, že ho chválím, zrovna dnes jsem ho odeslal na reklamaci, odešel HDD. Takže já říkám HP, DELL, F-S, Lenovo...

No brachu ale disk neni ASUS :P HP je dobrý ale až ty dražší, lenovo to samé, ty základní řady jsou celkem o ničem- myšleno hlavně výbava

tomh*

Tak to je mi jasný :D

tonybeer*
Nejsi kolega ,jsem solidní rádce :o) ..protože CoreDuo je starší typ mobilního CPU a oproti CORE 2 DUO zaostává v rychlosti sběrnice, L2 cache, 64-bit architektuře...to je dost velký rozdíl nebo věříš že vše co je DUO tudíž dvoujádro je stejné.Nechceš srovnávat Celeron D s Core 2 Duo?To by bylo o tom CPU a značka ASUS? Tipl bych že patříš mezi ty Já mám doma ASUS .. kdo má víc? :o)). Je to věc názoru jen publikuju svoje zkušenosti. Čau
tomh*

Toto jsou opravdu jasné věci a ví je každé dítě. Celeron Duo je samozřejmě slabší stejně jako Dual Core Inside, než C2D, i když tak jde spíše o to jaké to C2D bude. Už jsem to psal, ale klidně to zopakuji znovu, když neumí někdo číst. To, že mám doma ASUS neznamená, že jsem s ním spokojen! Už jsem psal, že ho mám nyní na reklamaci, a že ho házím spolu ke spodině k Acerům. Já si stojím za HP,DELL,LENOVO,..apod. a to, že jsem si koupil ASUS beru jako největší hloupost svýho života, proto to každému rozmlouvám, spolu s Acerem, což je další šunt. Nějaký ten pátek už v tomhle dělám ,takže také jen prezentuji svoje zkušenosti a nikoliv, jedna paní povídala.. ;)

doplněno 14.11.08 14:03:

Asus je jen o trošičku na lepší pozici, než Acer, ale dohání to tedy spíše luxusními modely typu Lambo apod.

petruskakili*
hodnocení

Tak všem děkuji za názory a rady!Nakonec jsem tedy vybrala tento:

xcomputer.cz/...

Doufám, že jsem udělala dobře a bude šlapat jak potřebuju! :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]