Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekomprese videa do mensi velikosti - jaká je syntax pro Avidemux

Od: aj odpovědí: 3 změna:

V otázce poradte.cz/... se řeší, jak rozdělit video, přiznám se že to je pro mne jednoduché, to umím udělat v telefonu v základním iOS bez aplikací (strih a uložit jako nový).

to ale neumím udělat, respektive v telefonu na to nemám ani dostatek místa, tak potřebuji video zmenšit co do velikosti, neboli rekomprimovat a asi i snížit rozlišení třeba na 2K. Zdroj je ve 4K video ve vysokém rozlišení. A možná je i v HDR kde se ti bytovém, Z Applu, nevim.

A potřebuji ho zmenšit tak, aby se vešlo do 1,9 GB... je to mp4 kontejner z iPhone.

tuším že to nějak ten snad Avidemux umí, dokázal by prosim nékdo znalý někdo napsat přesnou syntaxi (případně jiný svobodný software, klidně přes příkazovou řádku, Ale pozor na syntaxi)? Nejsem momentálně na PC. vlastně pc není moje, takže nemůžu ani stahovat nějaké zavirované kouzelné reklamou placene softwary...

dříve se ta funkce často používala když chtěl někdo zkomprimovat film na jednu placku CDR 750 MB

ano, vím, že se to dělá na několik průchodu, ale tady mi třeba někdo poradí, jaké jsou slabé místa... Že se sníží kvalita videa mi jasné. Jak bjste to udělali?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na tohle je zas dobrej Media Coder:

Rekomprese videa do mensi velikosti - jaká je syntax pro Avidemux

hodnocení

0x
Ano dokáže. Snad víš ,že změna rozlišení znamená že nepůjde o bleskové zpracování (v podstatě rychlost ram gigabajty /sec),ale potrvá to nějakou dobu.
jsou různé možnosti výpočtu /určení velikosti/bitrate. kostantní bitrate, průměrný bitrate, const crf .2pass se už nepoužívá
jediné co doporučuju je crf. Udělat si vzorek třeba 20s (-t20 a zjistit bitrate a následně ladit crf (vyšší=méně místa)
ffmpeg -i vstup.mp4 (-c libx264) -s1920x1080 -crf N vystup.mp4
Doporučuju N zvolit mezi 22 a 37, začít u 30
pro začátek můžeš použít parametr -preset faster a až bude vyladěné, tak -preset slower volitelně. Moc nehýbají s velikostí, ale jenom s kvalitou a dobou konverze
co doporučuju já je p
ffmpeg je běžně dostupný sw, na linuxu standardně přes repozitáře (apt get install...), na windows jde o 3 exe soubory (možností je víc...)

hodnocení

0x

jednoduchy, portable a zadarmo shutterencoder.com/...

Rekomprese videa do mensi velikosti - jaká je syntax pro Avidemux #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]