Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozdělit video

Od: lucznik® odpovědí: 5 změna:

Mám na flešce uloženo video - 2 písně asi po 3 minutách, a potřeboval bych je rozdělit, aby každá z písní byla zvlášť. Nevím, jak to udělat, poradí někdo? Moc děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

28.11.22 11:46
hodnocení

4x
Na takovéto jednoduché úpravy naprosto dostačující.

hodnocení

1x
ffmpeg -i soubor1 -ss čas1 -t interval -c copy output

shotcut
hodnocení

0x

Používám shotcut, který mi přijde mnohem lepší a kvalitnější než avidemux. V něm je to snadná úprava. Popravdě řečeno jsem toto ale nikdy nedělal, takže jsou dvě možnosti:

A) Buď si otevřeš soubor a natáhneš ho na časovou osu (musíš ji zapnout). Potom klikneš kam potřebuješ, rozdělíš to v daném místě (kontextová nabídka, pravý klik myši), případně já to dělám klávesou S. Potom vybereš a smažeš (klávesa delete) co nechceš mít ve videu a nakonec to vyexportuješ do libovolného formátu (je tam okno Zakódování či tak nějak).

B) Druhá možnost by byla rozdělit video a pak zkusit vyexportovat vybranou část rovnou samostatně. Myslím, že to jde.

Jinak pokud chceš, můžeš si tam přidat nějaké hezké filtry na začátek z nabídky filtry můžeš přidat (tlačítko +) vybrat například roztmívání obrazu a/nebo zatmívání obrazu. Nastavíš tam čas třeba 3 s. Případně můžeš přidat korekci barev, úplné ztmavení, přidat text. Přidání textu je ale složitější je tam mnoho možností. Můžeš vytvořit titulky případně si uložit volbu s nastavením a tu pak opakovaně používat. Nebo prostě ty titulky (text) nastavit jen jednou na celé video stejný formát a pak jen rozstříhat video (což ale nevím jestli jde bezproblémově. Je lepší to dělat v nové - horní vrstvě, kde dáš kopii videa a vypneš zvuk).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]