Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v PC mám integrovanou grafárnu (slabou) a chtěl bych si pořídit novou (lepší-výkonnější) , jde to vůbecvyměnit?
A na co bych se měl zaměřit při nákupu takové grafárny
díky
Vyměnit nejde, je tam napevno. Nicméně můžeš koupit do volného slotu na OC externí grafiku. Od tebe potřebujeme vědět výrobce a označení základní desky.
Potřebuješ grafickou kartu s AGP konektorem. Je to sice už starší typ, teď už se moc nedělají, ale ještě pořád by něměl být problém koupit.
Ať tam dáš jakoukoliv tak si oproti integrované hodně pomůžeš.
Ahoj, chlapci ti dobre poradili. Nepíšeš koľko do toho chceš investovať, ale mal by si vyberať veľkosť pamäte aspoň 512MB a typ - pamäte DDR3. Je to podstatne rýchlejšie ako DDR2, ktorých je tam väčšina. Jedna z najvýkonnejších (primerane k AGP zbernici) je táto:
Ale máš tu ešte jeden problém. V PC je len 192MB RAM. S tým si veľmi nezahráš. Mal by si si RAM rozšíriť na 1GB alebo lepšie na 2GB. PC sa ti celkovo hodne zrýchli, nie len v hrách.
Ujasnit si, kolik do toho chceš investovat a k čemu by vásledná sestava měla sloužit. Pak můžeme pokračovat.
NET, kancelářské práce(Word,Excel ...), a hry typu (rallye, F1...)
zkrátka ať mi jede comp OK a cena? co nejnižší samozřejmě
Ak by si si vybral grafiku na ktorú som dal link vyššie - tá je za 3273.- Kč
A ešte RAM - A Data 1024MB, 400Mhz (t.j.PC3200) - czechcomputer.cz/... - ak chceš aby bol PC svižnejší tak kúp 2GB. 1GB ťa vyjde asi na 1089.-
Spolu : 3273 + 1089 = 4362.-Kč ... - ale si uváž či sa ti to oplatí, tú grafiku ani RAM v novšom PC nepoužiješ. Grafiky teraz bežia na PCIe alebo PCIE2 a RAM je DDR2 alebo DDR3.
na něktré komponenty se podívej na hyperinzert.cz/... - zive.cz/... - http://pc.bazos.cz/ - a i jinde
jenž já sám si nevím který vybrat, PC nerozumět
procesor se dá vyměnit kus za kus?
ono by to chtělo asi celý upgrade PC
To by bolo určite rozumnejšie, (celý PC) - tie náklady sa ti budú zvyšovať. Teraz ma napadá - ani sme sa ťa nespýtali na to, ako výkonný zdroj máš v tvojej zostave teraz a či to nie je noname. Ak kúpiš výkonnú gr. kartu, slabý (a zvlášť neznačkový) zdroj by to nemusel utiahnuť.
Ten zdroj nemá konektor na přídavné napájení grafiky. Dalo by se to vyřešit asi redukcí, ale i tak nic moc.
no zamozřejmě co nejméně
kdyby nám klekl PC tak je to pro nás velmi špatné, můžeme si dovolit bez PC max 3 dny
nejdůležitější je hlavně přístup k NETU
hry , nehrajeme
ale zase chtěl bych mít celkem "slušný" PC
P.S. anebo postupně si do něj jaždé 2 měsíce něco dokupovat a vylepšovat ho? ale to bych potřeboval vaše znalosti,anebo jestli mi pomůžete?
Jasně, pomůžu ti a nejen. Potřebuju ale vědě, v jakých cenových relacích se mám s tvým PC pohybovat. Já preferuji jiné druhy komponent, které se ti již mohou zdát drahé. Například zdoj se dá koupit od 500 kč do třeba 3500 Kč a výše. Ten nejlevnější bude úpně k ničemu a ten drahý je na tebe zbytečně moc.Pokud chceš novou sestavu, budeš minimálně potřebovat Základní desku, zdroj, CPU, RAM a případně grafickou kartu.
tak čím teda začít?
vše najednou, nebo mohlo by se to postupně dokupovat každý měsích nějkou z komponent?
ale kdyby jsme se dostali pod 7500,- byl bych moooc rád, protože je nutné zakoupit nový LCD monitor
Bednu od PC mám takovou velikánskou, jestli je to pro vás důležité nevím, ale viděl jsem i takové prťavé bedýnky od PC a ty ještě byly na ležato
Jestli doopravdy vám stačí, aby vám PC jelo rychleji a nějak hry nehrajete, tak bych dokoupil třeba jen 1Gb DDR paměti (kolem 500Kč ) a nějakou grafickou kartu 128Mb to je taky nějak 500 a více
Já mám podobnej případ, chtěl jsem aby PC jelo rychleji, vyčistil jsem komplet PC dokoupil 1Gb paměti a grafiku jsem nechal, ikdyž jsem chtěl změnit (GeForce4 MX440 64Mb) sice nerozjedu nic novýho, ale PC jede docela rychle, ale visty bych nerozjel. XP s 1Gb paměťmi jedou slušně.
Nevim jestli by jste takhle rozjel CoD 4, ale kamarád s podobnou sestavou 128Mb grafikou a 2Gb pamětí to rozjede, sice ne na plný, ale zahraje si to.
EDIT: při hledání desky jsem našel jeden test integrované grafické karty, tak jen pro zajímavost
když to tady tak čtu, že s těmi RAMkami má asi více lidí problém, já taky potřebuji zrychlit PC, ale nevím přesně jakou RAMku
ale řekl bych že "OK" má stejný PC jako já, myslím ty parametry
lidičky co se vyznáte v PC , já vám pošlu peníze a poskládejte mi nějakou mašinu,co říkáte na to? Bo já sám nevím co je třeba a ikdyž mi napíšete co je třeba koupit tak nevím nevím, když jsem, se jen optal v krámku co vlastně bych jako chtěl, tak na mě prodavač vycgrlil takové věci co s etýká PC, že jsem se omluvil a řekl sbohem!
prostě mi PC nic neříkají a taky nikdy nic neřeknou, mě stačí když to bude fungovat a víc mě nezajímá!
Hele kubinec ty už mě točíš. Paměť ti tu byla popsána a minimálně jeden odkaz na konkrétní paměť tu máš. Našel jsem tě na jiném fóru, jsi to určitě ty, o paměti mluvíš už x měsíců. Takže se tu laskavě nevymlouvej na to že to neznáš, kdyby jsi četl co ti tu píšem tak už máš paměť dávno doma.
doplněno 25.02.09 20:35:od stevo5: czechcomputer.cz/...
a grafiky máš v tomto vlákně taky odkazované
To: maverick - tak já nevím, ale podívej se na fotku toho zdroje zde "nahoře"a zde: poradte.cz/...
jj vim kam míříč
OK=kubinec
Ono je to nádherně vidět na reportu z everestu. Na jiném fóru je tuším gappa
maverik jsi, prohrál jsem!
P.S. a ty jsi na jiné poradně "schovaný" za jakým nickem? pokud to není tajné?
1) tady nejde o to kdo prohrál a kdo vyhrál ale otázkou je proč to děláš? To ti nestačí řešit jednou? Je ti jasné že nás tim okrádáš o čas který můžem věnovat buď jiné otázce nebo něčemu úplně jinému?
2) já se neschovávám...
3) prolejzám několik fór, ale poraďte mi přirostlo k srdci takže tady jsem defakto pořád, což je asi vidět
4) jinou poradnu bych nevytahoval, ale jelikož sis tady nedal pokoj a tam tě už mají za recesistu
1) já se držím pravidla /2x měř a 1 x řež/ , chtel jsem jen více názorů na moji odpověď
Další "rádce ", který se zabývá PC mi řekl, že ikdyž si koupím novou RAM,není pravda, že se PC zrychlí, je to jen jedna z mnoha možností, tak opravdu nevím jestli "vyhodit" 1000,-kč za něco co možná nebude fungovat?
řekl mi narovinu, prodej tu starou "šunku" a kup si nový, to je teda rada odborníka co?
když jsem mu řekl, že jsem se radil na netu na poradnách co a jak,tak jen se ušklíbl.(nevím co tím myslel)
Stále tomu nemohu uvěřit, že se ten můj PC nedá na nějakou dobu než našetřím malinko "oživit",?
Já vím, bylo by nejjednodušší si pořídit nový, ale ...
P.S. Malinko odbočím od tématu
Některé názory "rádců"jsou velmi podobné jako u některých automechaniků v okolí, přivezete k nim do servisu auto s nějakou závadou a oni aniž by se na to důkladněji podívali, tak řeknou = to nemá cenu opravovat, to musí celý "díl něčeho" vyměnit! Nikomu se nechce opravovat a piplat se a zdržovat se ( osobní zkušenost-autoservis mám hnedka u baráku a vidím jejich přístup jak zákazníkůma tak k práci, nejraději kdyby k nim nikdo nejezdil a když už tak,tak ať jenom např. změřit emise atd pouze čistou práci) no chápete to? já ne!
To není umění vyměnit poškozený díl za díl nový. To dokáže každý kdo má oči ruce nohy.Ale něco rozbitého opravit a uvézt do "původního" funkčního stavu to jsou pro mě BORCI
Ikdyž vím, že v dnešní době = ČAS JSOU PENÍZE =
Člověku se musí prostě chtít a když se člověku nechce tak je to horší než když nemůže, že mám pravdu.
2) tady tato poradna mě dala velmi hodně vynikajících rad a za to jsem rád díky vám a proto vás mám rád
řeknu ti to takhle- zas takovou šunku nemáš, lidi co k nim chodim na pc a sítě tak mají většinou něco obdobného né-li horšího. Ta paměť je pro tebe teď priorita, máš ji moc málo a určitě musíš vidět a slyšet jak ti stále šrotuje disk- virtuální paměť. Nejlepší na tom je že to poznáš i mimo hry. Když uvidíš zlepšení- a to uvidíš tak případně zainvestuješ časem do bazarové grafiky a nebo budeš šetřit na nové pc, ale tu ramku tam lupni určitě.
P.S. ne všechno jde opravovat ale vim co myslíš
P.S.2 vím co tím myslel, taky za náma na IT občas přijde nějaký kolega z provozu ohledně něčeho s PC/IT a taky se ohání radama co mu někdo někde řekl/slyšel, ale když je rozumnej tak si to nechá vymluvit, tedy uvést na pravou míru a když ne? Tak ať si dělá co chce ne?
jj s tím šrotováním disku a x krát za den že mi vyskočí hláška /příliš malá virtuál. paměť/ je v poslední době někdy až deprimující.
člověk když zrovna potřebuje něco udělat na PC tak zkolabuje
bere mě spaní, dobrou
Jasně, pošli dám ti to i s dokladama. Jestli chceš, mám tu teď doma jedno úplně nový PC, před hodinou jsem ho poskládal.
Zvlášť můžeš koupit zdroj a za jistých okolností i grafiku. Základní desku, paměti a CPU musíš koupit najednou.
Jestli doopravdy vám stačí, aby vám PC jelo rychleji a nějak hry nehrajete, tak bych dokoupil třeba jen 1Gb DDR paměti (kolem 500Kč ) a nějakou grafickou kartu 128Mb to je taky nějak 500 a více
Technické specifikace:
Já mám podobnej případ, chtěl jsem aby PC jelo rychleji, vyčistil jsem komplet PC dokoupil 1Gb paměti a grafiku jsem nechal, ikdyž jsem chtěl změnit (GeForce4 MX440 64Mb) sice nerozjedu nic novýho, ale PC jede docela rychle, ale visty bych nerozjel. XP s 1Gb paměťmi jedou slušně.
Nevim jestli by jste takhle rozjel CoD 4, ale kamarád s podobnou sestavou 128Mb grafikou a 2Gb pamětí to rozjede, sice ne na plný, ale zahraje si to.
Hele, využiju tuhle diskusi, abych nemusel kvuli blbosti vytvářet novou.
Mě to nedá a tak se chci ujistit, jestli na svou (starou) základovku můžu dát i něco víc než udávají na oficiálních stránkách. Přece jenom už žádný novější tipy grafických karet na této základovce určitě netestují a tak mě to zajímá. Nikde jsem nezjistil nějaký přesný specifikace ohledně grafárny, jen že to má AGP 8× ale jakou sběrnici to může podporovat nebo prostě tak už nikde není. A tak se chci zeptat jak zjistím, jestli by něco lepšího fungovalo na mou základovku, dá se to zjistit podle specifikací? Přiložím oficiální stránky základovky, tak prosím jestli by se někdo koukl. MOC DĚKUJI
Asi nemáš zcela jasno co je sběrnice...ono AGP je právě datová sběrnice a prostě nic jiného než kartu co má APG tam nedáš. Takže tebe při výběru grafiky z hlediska desky zajíma to AGP 8x , další věcí je co utáhne zdroj a silná grafika se sloučkym procesorem taky neni nejlepší- nevyužiješ to.
No nevím ale řekl bych že za ty peníze se to neouplatí upgradovat.
Třeba já, já koupil teď nedávno:
AMD Athlon 64 X2 5400+, 4GBRAM (860MHz) - Nvidia GeForce 6150SE nForce 430 512MB - Zdroj 550W - HDD320Gb -
Je to sice implantovaná grafika ale fallout 3 - 800x600 mi jede skoro na plný detail. Takže dobrý. A to celý 5800 Kč.
Takže než dát 4500Kč za grafiku a paměti, kterých bude stejně málo, tak rovnou jiný PC. Jinak monitor, klavesnici, myš, DVD vypalovačku a podobně snad máš ne?
No tak jasný, že tam nebudu házet nějakou PCIe a nebo nějakou 512 za 4000, určitě se zaměřím na nějakou z Aukra třeba, ale jn jsem se chtěl zeptat, jestli nejsem omezenej jen jak jsou grafiky na tom webu do 128Mb. Procák mám 1.8 a ten si v pohodě s tou mou 64Mb kartou pohraje, takže když koupím 128Mb, tak zas tak "podvyživená" nebude, mě jen šlo o to proč kupovat 128 za 600, když najdu 256 za 400. A beru to jako takovou chvilkovou záležitost, pěněz není zatim dost a nějakou tiscovku do toho ještě vložím a později něco do 9000 novej počítač no. Už jsem si něco málo poskládal v int. obchodech, ale tedka ty ceny hodně stouply, takže, když jsem si před vánoci skládal PC za 8900 tak ted jsem to stejný poskládal za 10200
No snažíš se mluvit správně, ale musim tě zklamat. Grafika s 256 MB paměti může být celkově slabší než ta co má 128 MB paměti.
1,8 procák je taky nicneříkající. Celeron bude šunka a P4 řekněme ujde a Core 2 duo je pohoda- nebudu teď koukat zda jsi psal desku a zda tam core2duo půjde
Mám P4 1,8, narvat tam můžu jen P4 nebo celeron do 3,2 Ghz (víc ani nedělají ne?) a navíc P4 větší jak 3Ghz nemá cenu kupovat, když jsem viděl ty ceny, takže možná taky nějkou tu bazarovku bych sehal, ale do toho se mě moc nechce
Jasný, že hlavně taky záleží na taktovacích frekvencích, to už jsem pochopil a sleduju to. A vlastně taky záleží na sběrnici ne? Většinou 265Mb, nebo nechci říkat většinou, mají 128bit a 128 Mb taky 128bit, pak záleží taky jestli je to DDR2 nebo 3..., ale já asi max DDR2 bych řekl, protože víš sou už jen ty lepší, jak jsem říkal 4000 pro AGP... no a potom jsou ty frekvence no
2ok, je to z inzerátu na Sbazaru, a ještě jinde. Ale je to nové zboží, jen dotyčný prodejce to dal do kupy. Je to z Brna, a je třeba hledat.
DIMM DDR2 A-Data 2x2 GB 800MHz CL5 box 1230,- Kč - alfa Computer
AMD Athlon 64 X2 5400+ 2,8 GHz Brisbane, skt.AM2 Box 1564,-Kč - ycnega sro
Arctic cooling Freezer 64 Pro Chladič 324,- Kč - PETRA Computers
HD Samsung 320 GB SATAII/300 16MB 7200 F 1118,-Kč - T.S.BOHEMIA a.s.
MB ASUS s.AM M2N-MX SE Plus, nforce430 s PCi 16x 1090,-Kč alfa Computer
2xkabel SATA 40,- alfa Computer
JNC 320 case midi 4x5,25 (2+5) 3,5, 450W/12cm, U/A černý 776,- Hi Fi SHOP.CZ
Dohromady 6142,-Kč s DPH
Takže jsem kecal sorry, ale stejně jsem dal jen 6000,- za komplet.
doplněno 26.02.09 13:13:Z tama asi tyhle:
pc.bazos.cz/... - 1800Kč
nebo tuhle:
pc.bazos.cz/... 999Kč
Osobně bych doporučoval tu druhou, AGP 8x a PCi 16x je dost velký rozdíl. Vrážet peníze do starého PC se neopúlatí, takže raději tu levnější.
Ty jo, co to píšu za nesmysly - neopúlatí?
Nevyplatí.
Přiložil jsem obrázek výkonu svý grafický karty, zjistil jsem že mám sběrnici 128Bit a před nějakou dobou jsem ji zkoušel "taktovat"a vypadá to zajímavě a tak by mě zajímalo jak se přesně vypočítá propustnost, abych to třeba porovnal s jinýma grafikama, abych nekoupil ještě horší než mám, ale když mám AGP4× a koupím AGP8× tak by to mělo být vždycky lepší ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.