Nejste přihlášen/a.
zdravím vás,
v PC mám asi slabou grafárnu, nehrajou mi hry fotmule, callof duty ,nějaké ralye
kluci říkali že mám slabou grafárnu at si ji zvetším ale nevím jak
a pamět mám 192MB
poradte prosím jak mám zvětšit tu grafárnu
p.s. peněz nemám dost když tak bych si ji koupil až mu přispějí rodiče
děkuji
Můj názor: Kup si 512MB , nebo 1GB RAM a šetři na nový počítač.
V počítači máš teď 256 MB, ale část Ti "žere" integrovaná grafika, takže Ti to píše jen 192.
hoši zkoukněte tu desku tady: svethardware.cz/... - a na hyperinzert.cz/... - jsou 2 ks 256MB za 300,-
doplněno 23.02.09 22:12:a odsud nějakou lacinější grafiku pc.bazos.cz/...
doplněno 23.02.09 22:22:nech to být, hoši potvrdí co by se hodilo, mají větší praxi a napíšou
doplněno 23.02.09 23:06:já končím 23:05 - 23.2.2009
ahoj, hoď mi sem město kde bydlíš, já se něčem podívám v Tvým okruhu
Pokud máš progrm Everest, podívej se mi na tu paměť 256 zda je to GOODRAM a co je na ní dál: třeba: DDR 256MB DIMM GR400 D641 L25/256 to proto, aby to šlo do duálu, což deska umožňuje
Ještě, pokud můžeš si zjisti zda máš na zdroji jeden volný kabel koncovku MOLEX, obvykle je bílá placatá a má asi dráty
Kdyby jsi lezl do bedny. tak vypni PC ze zásuvky
doplněno 24.02.09 22:57:... má asi tři dráty
Čau. Nejsem žádnej zkušenej "hárdvérář". Gigovou ramku seženeš dnes už za pár stovek a lepší grafiku za dalších pár stovek. Jinak procesor není nejhorší, sice Celeron ale aspon má frek. 2,53. Pokud chceš ještě na chvíli vydržet s tímhle počítačem, tak bych koupil Gb Ramky a nějakou 256 Mb grafiku a snad i větší harddisk, 200 Gb seženeš do litru...mrkni na czechcomputer.cz/... tam maj skvělej výběr
no a to dá nejmíň 1000,- Kč a na Bazaru 512 (2x256) tak 200 - 400 Kč
a graf.k. s pasivním chladičem Nvidia G7600 128MB za 600,- tam u nich někde blízko. Když bude mít zájem tak mu to najdu, myslím, že je to na czechcomputer.cz/...
doplněno 25.02.09 09:45:správně zive.cz/...
doplněno 25.02.09 10:02:Kolegové? Tohle by bylo dobré? Hergot už zase O2 spadla, tak si zahraju jednou Soliter a vono se vzpamatuje - no už to jede zive.cz/...
Jestli si paměti koupí v bazaru nebo nové v obchodě nechám na něm. Psal jsem spíše označení co potřebuje, tedy:
DDR SDRAM 400 MHz, PC3200. Dva stejné moduly 2 x 256 MB nebo lépe 2 x 512 MB.
CPU má sice na 2.5 GHz, ale je to Celeron a na pomalé sběrnici. Takže jeho výkon ve hrách nebude nic moc.
Na méně náročné a starší hry však sestava postačí.
jj, na začátku říkal, že má 3000,-, ale za ty to nezvedne dost, takže raději jen tak tak upravit. a střádat na vánoce a pak přebourat. Jestli má dobrý zdroj tak 400W tak by to bylo stačilo na další Up-grade
zatím jen tak tak, v buducnu alespoň 450W, lépe více. Ale to si pořídíš něco nového - jak to, že nejsi ve škole? - Po obědě se vrátím, zatím si hledej na inzerátech. Ramku DDR SDRAM a Grafiku AGP - nemůžeš mít PCI-e (express) končím Ahojas
chřipajsna,a tu ram dyt mi ckluci říkali že potřebuji asi novou ddr1 ale o nějaké sdram nebyla zmínka
tak já vás asi poprosím at mi dáte nějakej odkaz a já si to tam koupím,mě by stačilo, momentálně at mi PC jede jen rychleji a na vánoce budu šetřit,nakonec pro mě bude asi lepší když si ho jen tak "zpatlám" at slape rychleji, a do nějakého upgrade nejdu
tohle DDR SDRAM 400 MHz, PC3200 je úplně stejné jako DDR (1) 400MHz...je to úplně tatáž paměť. DDR SDRAM... je celý název paměti
Jinak Troja ti už odkaz na paměti dával...je celkem jedno kterou vezmeš...kingmax, kongstom, corsair, A-data... Orientuj se hlavně podle frekvence/označení PC3200 a je to
PLS maverick - podívej se na tuhle GFk kdyby mu ji nachal za 700 tak by to bylo dobrý?
doplněno 25.02.09 14:37:mělo by to být do této desky
doplněno 25.02.09 14:49:má jen 300W zdroj, tak asi GFk s pomocným napájením přes Molex by mohla zlobit
To spíš Spider.
Zdroj má sice 300W ale fortron...to neni šmejd.
Ta grafika bych řekl za 700 pohoda, ale jak řikám, v grafikách spíše Spider
maverick - díky - mladej se snaží - doufám ze Spider to výše uvedené prověří. RAMky jsou jasný a na GFk počkáme
no koukal jsme an ty odkazy a stejně nevím co objednat abych to potom do PC namontoval a aby to tzam šlo vložit
a káblů s koncovkama je požehnaně
OK ještě čekej na specifikaci té GFkarty - máš Skype - adresu, máš mobil a od koho (T-mobile, O2 atd...)?
doplněno 25.02.09 16:42:co to je v té prostření poloze za kartu? To je modem 56kbs?
, tak to se mě ptáš moc!
já sám nevím kam se mám podívat
skype mají moji rodiče a mobil mám t-mobile a také vodafone (vše kredity, ale čekám na kapesné abych mohl dobíjet)
Grafiku nezvětšíš. Může maximálně zvednout velikos její paměti pokud máš integrovanou grafiku. Jinak ti nezbyte než koupit novou výkonější.
uz ti spider psal, ze grafiku nezvetsis. Musis koupit novou a lepsi.. s tou integrovanou neudelas nic.
aha, tak na co se mám do PC podívat aby mi tam ta lepší grafárna pasovala?
záleží taky na tom abych měl třeba lepší nebo vetší HDD nabo i RAM nebo je to jedno?
děkuji
operační systém XP
RAM 192
výrobce -?
typ -?
CPU - nevím co to znamená
akorát co vím, že na krabici PC je napsáno (intel inside celeron D)
a ještě také když se zapne PC tak na monitoru se objeví ASUS PR 800 (ale to číslo nevím jistě je to moc rychle a pak se objevíhlavní menu)
CPU je procesor, bude patrně stačit tvůj údaj Celeron D
Od základní desky už výme výrobce (ASUS) ale ještě potřebujeme označení. Jakmile ti to na obrazovce naskočí, stiskni klávesu Pause. Pak to v klidu a přesně přečteš, pokud nechceš otevírat bednu.
našel jsem výrobní list k tomu mojem PC a tam je psáno:
ASUS P4R800-VM LAN, ATI 9100IGP, FSB 800 dual DDR
DVD R/RW sony DWU 18A 8x8x int.bulk
256MB DDR400 GoodRAM box
CPU Celeron D 325 2,53Ghz
HDD 80GB WD700BB U-ATA/100 7200rpm,2RZ
chladič CPU Glacial Igloo 4360, soc.478
napájecí rozdvojka z MB pro prídavné ventilatory
MidiTower C4 Feel V. + USB+300W Fortron Economy
pak tu ještě jsou napsány přídavné ventilatory + nějaké další kable+ fax modem InpPorte Home PCI OEM
snda to bude stačit uf!
No bezva. Takže dát tam můžeš nějakou starou grafiku na AGP sběrnici. A hodilo by se i více paměti, alespoň 512 MB nebo lépe 1 GB. Je to už celkem starý stroj, pokud se ti investice vyplat, tak proveď upgrade. Jinak bych šel do nového PC.
Záleží jak seš na tom finančně. Pokud opravdu nic moc, tak upgrade. Jinak opravdu doporučuji strčit toto mladšímu bráchovi a koupit si něco lepšího. Takovýto počítač jsem opustil někdy kolem roku 2003 a šel na AMD 3000+. Takže oproti tvé šestistovce už v té době velký pokrok. A pokud to budeš kupovat teď tak už to nebude tak drahé.
Jo a opravdu nejsem si jist, jestli na Call of Duty ti bude upgrade stačit. Aby si necpal peníze do něčeho, co ti stejně nepomůže.
tož chlapi, zklamali jste mě! já myslel že to pujde vylepšit. takové vysoké kapesné mi rodičezase nedávají abych si mohl dovolit nové PC no a samozřejmě bych chtěl vyměnit i monitoir, mám starou crt 17 palcu
ted mám v kasičce asi 3000,.
abych řeklpravdu call of duty , když už, tak bych nemusel ale sem a tam nějaká slušná hra co by stíhala jo to bych chtěl, spíše bych raději nějaké ty Rallye nebo motoGP, ale tyto hraji jen vyjímečně když mám čas, aletak z 80% užívání PC jsem stejně na internetu
to už pak by se vypaltil zakoupit PS3, že? jenže zase takový maniak do her nejsem
takže jak by jste mi doporučily vy? mám k dispozici teda ty 3000,-, do čho jít s nákupem jako první?
tu RAMku teda? a pak co?
děkuji
jj, začni ramkou, kup si buď 2x512 nebo 1x 1024 a tu stávající prodej nebo zkus zda bude běhat s tou novou
, takže když bych si pořídíl novou další RAMku a nechal tam i tu starou takže by se ta rychlost sečetla a zvýšila zvýšila?
a "nehádalo" by se to potom? bude ten PC pak pracoavt v poho?
a co tu grafárnu má cenu kupovat novou anebo raději šatřit a na vánoce bych si mohl koupit nový?
anebo celý komplet upgrade?
poradte, opravdu to podle vás nemá na upgrade cenu?
Rychlost se nesečte, ale sečte se velikost. Nicméně stará a nová paměť nemusí spolu pracovat. Upgrade staršího resp starého PC se nálokdy vyplatí a většinou vůbec pro hraní her. Grafiky jdou hodně dopředu a náročnost her také. Za 3 000 nové PC neposkládáš. Za to koupíš tak slabší herní grafickou kartu. Nechtěl bych, aby ti bylo títo, že jsi "vyhodil" asi pracně našetřené peníze za "nové" komponenty do staršího PC. Ten výkon o moc nezvedneš a budeš jen oddalovat nevyhnutelné.
... jen bych navázal - všechno pročti a možná něco zlepšíš nákupem na bazarech (2x512=1024 ... i grafika), ale musíš přesně vědět označení jinak bys mohl koupit něco špatně a nejlépe si vybrat podle bydliště a převzít osobně. Tady si počti:
doplněno 23.02.09 20:00:nebo se domluv s někým zkušenějším, ať Ti poradí
jj,ty co tomu rozumí jsem oslovil a řekli mi,že by mi poskládali nějaké dělo ale to by nebylo za min 10000.-
a na to teď určitě nemám.
takže budu se muste trápit s tím co mám teď.
anebo mám si koupit novou RAmku za cca 900,-
anebo šetřit šetřit a na vánoce a když se mi podaří našetřit tak by mi snad někdo něco poskládal za těch 10000,-, jenže co když se bude zdražovat věci do PC
P.S. kdyby jste byli v mé situaci a měli stařičký/pomalý PC a v kapse 3000,-, jak by jste to vyřešili?
já si nevím oprvadu rady, rodiče mi řekli,že je teď špatná doba a že mi určitě na zlepšení PC nepomůžou finančně,prostě že na takové věci nejsou peníze
Má tam 256 Mb, 192 mu to ukazuje proto, že si něco (64 MB) bere intergrovaná grafika. Já bych šetřil a pak nakoupil. Teď sjem zrovna skládal sestavu za 8 000 Kč.
Reaguji na email, který jsem dostal ohledně graf. katry nVidia Geforce 7600GS, bohužel pro vás karta je PCI- expres.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.