Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje Ethernet

Od: pocitac odpovědí: 6 změna:
Zdravím, včera večer mi internet normálně fungoval, dnes mi nefunguje a když rozkliknu připojení, problikává tam "neznámá síť bez internetu" a "Ethernet 2 bez internetu" a "identifikace sítě". Po připojení kabelu na notebook se děje to samé. Internetový kabel mám připojený k routeru, který normálně vysílá WiFi a jde se bez problémů připojit. Napadlo mě, že by mohl být špatný kabel, ale zkoušel jsem to s jiným a pořád to samé.
Nemate někdo nápad, co by to mohlo být?
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Napřed bych restartoval router a kdyby problém přetrvával, zavolat poskytovateli internetu.
pocitac
hodnocení

Díky, zkusím.

hodnocení

0x

Ahoj, jako nepíšeš, co máš za PC, ... mě se něco takovýhodle stává u laptopa po probuzení z režimu spánku (hibernace -W10).

Tedy včera jsem jel přes WiFi, protože mi nenajel síťový adaptér Ethernet a dneska zase normálně najel ...?

Co jsem zatím vyžhavil ze strejdy Googla, tak by mohla být chyba v ovladači - zkusit najít novější ovladač a přeinstalovat.

Nebo zkusit odškrtnout zatržítko "Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie v Řízení spotřeby (Správa napájení). Ale asi to bude mít násladek, že funguje pak i když je počítač vypnutý, -tedy síťová kartaje stále napájena.

Nebo koukni taky ještě sem: poradte.cz/...

Samotnýho by mě zajímalo, jestli někoho něco podobnýho taky nepotkalo a hlavně, jak to vyřešil :) Ď.

pocitac
hodnocení

0x

Zdravím, dneska jse se k tomu teprve dostal, restartoval jsem router a od té doby věe běží. díky za radu.

Tak to teda držím palce *palec* ...

... Tak už jenom poznámku ... ještě jsem vyčetl, že by mohlo pomoct ve Správci zařízení odebrat síťovou kartu a restartovat počítač. Po spuštění by si měl kartu automaticky najít a nainstalovat (znovu) sám ... a pokud byla někde nějaká chyba, tak by ji měl odstranit (nainstalovat ovladač správně) *houpy*.
... a k tomu bych měl taky poznámku, když jsem to udělal poprvé, tak mi zamrazilo - protože počítač kartu nenašel *modla* !

tak jsem si řekl dobrá ... laptop stávkuje ... i udělal jsem mu reset obratem znova (podruhé).
To už ho srovnalo a karta najela. Zatím mám první start z hibernace a najela ... tak to budu taky testovat dál *palec2*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]